woensdag 11 september 2013

voorbij

maar toch..

De zomer van 2013, wat was ie lekker! Hij kwam wat laat op gang, maar toen wás ie er ook ;-) En wat heb ik genoten van de warmte van z’n zonnestralen, mijn vermoeide lichaam had tijdens deze heerlijk warme zomer zoveel minder pijn…

bloeiend hout

Nu is het september en het verschil is direct voelbaar, frisser en vochtiger en dus veel meer pijn, maar het is ook een maand waarin de natuur zulk prachtig fotogeniek materiaal biedt.. daardoor valt het afscheid nemen van het (favoriete) zomerseizoen me iets minder zwaar. Maar toch wordt ik héél blij als ik een rondje door de tuin loop en daar kleine nazomerkadootjes ontdek. Alsof ze daar speciaal voor mij hun best doen om me het herfstige leven iets makkelijker te maken ;-)

new dawn
late bloei steun

De onderstaande blauwe bloemen (caryopteris/blauwe spirea) bloeien altijd wat later in het seizoen, als de hortensia’s al een beetje op hun retour zijn gaan deze juist beginnen.

met zonder

Terwijl ik mijn camera instelde om er een mooie foto van te maken landde er juist op het ‘klik’-moment een koolwitje in beeld.. en vloog ook direct weer weg, dit is dus duidelijk zo’n zomerkadootje waar ik heel blij van word!!

27 opmerkingen:

Our photos zei

Wat een mooie foto's heb je gemaakt!
Groetjes en een fijne dag, RW & SK

Kom Achterom zei

Mooi het koolwitje met open vleugels dat lukt haast nooit! super.
Fijne dag
Yolanda

Home and Lifestyle zei

Toen ik hier gisteravond door een enorme plensbui moest en de straten blank stonden, verlangde ik toch wel erg naar die droge en warme dagen. Maar we hebben een mooie zomer gehad en mogen inderdaad niet klagen. Gelukkig schijnt het zonnetje nu weer naar binnen, zelfs op mijn iPad!

Mooie foto's!

Lieve groet, Ingrid

Pure & White zei

Wat hebben we idd een prachtige zomer gehad! Mooie foto's Corine, heel bijzonder dat de vlinder juist voor jouw lens even landde...;-)
Zie het als een mooie groet!

Fijne dag!

Liefs Dineke

lia zei

Ja, ik denk dat we wel kunnen zeggen dat de zomer voorbij is. Ik weet wat je bedoelt met minder pijn, maar die warmte was helaas niet fijn als je zelf een hittegolf bent. En nu is dat zoveel minder, dat ik niet meer weet wat fijner is.
Ik keek vanmorgen ook even in de tuin, en hier liggen zelfs de lime lights plat van al die regen. Nu weer bedenken hoe ik die tuin weer een beetje leuk krijg.

Bibje zei

De zomer was hier wat minder mooi aan de kust(harde wind) maar des al niet te min is het verschil idd heel groot ja. Het is gewoon weer koud :(

Jij weet met jouw PRACHTIGE foto's die voorbije zomer wel héél mooi vast te leggen hoor. Heb je ze ook op pinterest gezet? dan ga ik ze nml pinnen ;)

Bonjade zei

Ben dol op deze cadeautjes ;)
Zomer of herfst....altijd wel een cadeautje vlakbij........

Wens je een fijne herfst toe met geen pijn.....

Liefs

Anita r zei

Mooie roos heb je.
En wat leuk van het koolwitje.

gr. Anita

RUW MET STIJL zei

We hebben zeker een mooie zomer gehad.
Hier valt vandaag de regen met bakken uit de hemel. Nu binnen maar gezellig maken.
Prachtige foto's van de nazomertuin.
Fijne dag,
Ellen

Claudia zei

Wat een mooie foto's weer!

Esrosa K. zei

Mooie foto's, de roos op de 'plank' is mijn favoriet. Prachtige cadeautjes inderdaad! Sterkte met de toenemende pijn...
Grtz, Esrosa

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ja, de zomer is jammergenoeg toch wel voorbij. Al kan september nog voor een verrassing zorgen natuurlijk, maar echt veel warmte hoeven we niet meer te verwachten. Nu vind ik zelf dat de herfst ons ook heel veel moois te bieden heeft, optisch gezien toch zeker. Maar ik snap ook dat er voor jou weer een nieuwe tijd van afzien gaat aankomen... Hopelijk is het niet al te erg...
Je roos bloeit nog wel heel mooi hoor en de blauwe bloem is ook heel leuk...
Ik wens je een heerlijke avond,
Lieve groet,
Mirjam

Ans van Ispelen zei

Je hebt het mooi beschreven.
Genieten van kleine dingen,zoals de bloemen in je tuin.
Wel vervelend,dat dit weer je weer wat meer pijn en vermoeidheid geeft.
Maar je slaat je er dapper doorheen,merk ik wel.
Sterkte hoor.

Liefs Ans

Mooi Homestyling zei

Dat moest zo zijn! We hebben inderdaad een heerlijke zomer gehad. Is er voor jou niks te doen met lichttherapie en warmte of zo? Zo vervelend dat het nu al weer omslaat met je gestel. Ik merk het zelf met mijn nek nadat ik dik 12 jaar geleden een auto ongeluk heb gehad en weet wat kou en vocht dan voor uitwerking hebben, maar als je zoals jij ook nog die vermoeidheid hebt dan sloopt het je dubbelop. Hopelijk brengt het je voorlopig geen migraine! En je hebt wel prachtige foto's op je landgoed genomen. Krijg je toch een beetje energie van.
Liefs,
Karin

What's in a day zei

Jammer voor jou dat al die warmte nu verdwijnt, ik hoop dat de herfst je ook meer van die mooie natuurcadeautjes schenkt.

Prachtig om die vlinder in je lens te vangen.

Lieve groet,
Eefie

Maaike zei

Prachtig is de natuur dicht bij huis toch ook!
En voor jou; sterkte met de pijn die nu weer toeneemt!!
Groetjes, Maaike (frisse rommel)

Anneke zei

Ja de natuur is nu ook zo mooi. Ik keek bij ons op de kade verlangend naar de kastanjes. Zo'n mooi gezicht in de Lente de imponerende schoonheid van een kastanjeboom in volle bloei En nu ....
elke herfst loop ik er even heen om wat kastanjes te rapen, dat vind ik zo echt leuk om te doen. Je hebt weer mooie foto's van je tuin gemaakt.
groetjes Anneke

Colin zei

Stiekem zit ik nog in de niet-acceptatie-fase en hoop ik dat het volgende week gewoon nog even een beetje zomer is. Ben nog niet aan de herfst toe; die zonnestralen deden me hoe dan ook zo goed dat ik ze gewoon ga missen!

Maison de Wendy zei

Gelukkig kent de herfst ook zijn mooie kanten met de mooie kleuren.
Hopelijk stopt die regen weer een week en mag er nog een beetje zon komen want ander gaat het weer een te lange winter worden.
Een heel mooi 'klik' momentje! Hij kwam er speciaal voor jou voor zitten;)

Bisou, Wendy
(http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

Janny zei

Ook ik voel mijn gewrichten ineens weer veel meer. Jammer want het was zo heerlijk. Natuurlijk weet je dat het op een gegeven moment over is, maar het valt elk jaar weer tegen:-)
Mooie foto's zeg. Dat koolwitje met gespreide vleugels nog wel! Is die roos een New Dawn? Prachtig heb je die genomen.
Ondanks de toenemende kou en het vocht hoop ik dat je toch een beetje geniet!
Liefs,
Janny

Room Seventeen zei

Geweldige zomer, nu nog een beetje nazomer. Kan merken dat het weer een beetje omslaat, vocht en nattigheid zijn niet goed voor mijn lijf.

Alie zei

Prachtige foto's! Hoop dat we nog even kunnen genieten buiten. Vandaag is het in ieder geval heerlijk weer hier.

Petra zei

Het lijkt idd net of de rozen nog een laatste toegift geven, door jou blog moest ik even kijken naar onze rozen, en die heeft ook nog aardig wat knoppen. Ik hoop voor jou dat je de kracht mag krijgen om weer de hefst en de winter in te gaan.

Lieve groet van Petra

Gerralda van Vreeswijk zei

Tja alles is alweer op zn retour. De bomen beginnen te verkleuren, alles geeft al aan dat de herst begonnen is!

He joh sterkte jij he!

Lieve groet,
Gerralda

Wondelgijn zei

Heerlijk hè, die late zomercadeautjes?? Ik geniet van die bloemen vaak het meest!

Home and Lifestyle zei


Hoi Corine,

Wat vreemd...ik heb niet echt een melding gekregen van je fb bericht, lees het dus net pas! Inmiddels weet ik dat het koude weer jou helaas ook geen goed doet, inderdaad frustrerend dat je naast werken niet veel meer kan dan rusten. Ik zou daar ook enorm de balen van hebben. Maar ik blijf hopen op betere tijden voor jou! Het fb gebeuren vind ik ook nog steeds een dilemma, maar als mijn fb voor blogsters open gaat, ben ik meteen mijn blog anonimiteit kwijt...en daar wil ik nog steeds niet aan.

Ik wens je een heel fijn weekend! Liefs, Ingrid

Roelie Steinmann zei

Wat een prachtige foto's zeg.

Fijne zondag, Roelie