woensdag 9 oktober 2013

tuin

ver genoeg…

Ik kon m’n draai niet zo goed vinden die dag, dus ik hing dan hier, dan daar een beetje rond in huis.

zon!

Ik wist ergens best dat het een aangename herfstdag was, maar ik had het nog niet bewust gezien.. zittend aan de eettafel zag ik het wel!

kruk

Dus maar even met camera de tuin in, erg veel verder kom ik deze dagen niet.
Eigenlijk word ik nooit zo blij van de herfst, natuurlijk zie ik best de prachtige veranderingen in de natuur maar als de herfst echt doorkomt, dan volgt daarna altijd een winter en dat seizoen is niet bepaald mijn beste vriend ;-(

takkenbos herfstboeket

Als ik de achterdeur uitloop zie ik gelijk dat de bruine takkenbos mooi door het zonlicht wordt opgelicht tegen het zwart van het achterhuis. (Nog een paar weken dan sta ik daar achter het raam af te wassen of groente te spoelen…)

herfst

De zoon van de buurvrouw heeft als klein jochie een eikel en een kastanje gepoot.. nu (ruim 40 jaar later) staat er een hele grote kastanje-eik in de buurtuin. Zo’n grote boom zorgt absoluut voor een mooi besef van seizoenen, maar de zon is in voor-en najaar wel snel van mijn terras verdwenen door deze kolos. Gelukkig laat de buurvrouw deze winter de top er uithalen, ik hoop (nu al!) op een zonnig voorjaar!

roze zonnebaden

In de relaxtuin zette ik ooit een pluim/schapekophortensia, een groot succes is dat niet helaas, de plant groeit niet of nauwelijks en ik moet het elk jaar doen met één enkele schapekop. Wellicht moet ik eens een andere plek voor ‘m zoeken…

De franse geveldame had het duidelijk goed naar haar zin, met gesloten ogen lekker van de zon genieten, ik wilde dat ik er momenteel de rust voor had ;-)

goeie vangst

Deze spin heeft voorlopig ook geen rust! Al die binnengevlogen snacks zullen opgegeten of opgeruimd moeten worden denk ik zo :-))

21 opmerkingen:

Pure & White zei

Jammer dat je je draai niet kon vinden..Misschien gaat het vandaag beter, en hebben we nog een mooie zonnige herfstdag..;-)

Lieve groet,

Dineke

Kind An Huys zei

Ondanks dat je je niet lekker in je vel voelt..heb je toch prachtige "geniet" plaatjes vastgelegd! Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt. GRoetjes, Anne.

Home and Lifestyle zei

De pluimhortensia doet het hier ook al jaren niet geweldig, de bloemen zijn vaak maar amper zichtbaar. De herfst is ook niet mijn favoriete seizoen, om precies dezelfde reden...toevallig maakte ik vorige week een concept post waar het precies zo omschreven staat. Maar ik laat me er ook niet teveel door beïnvloeden, want veranderen doen we het niet. Misschien krijgen we wel een winter met veel blauwe luchten en veel zon ;-).

Liefs, Ingrid

lia zei

Het weer..... de een wilt dit en de ander dat. De warmte van de zomer is wel goed voor mijn gewrichten en spieren, maar bewegen doe ik dan amper, wat ook weer niet goed is. En nu is het gewoon andersom, ik kan heerlijk bewegen doordat de temperatuur goed is, en helaas is het dan wel wat minder voor mijn spieren en gewrichten.
En straks kun jij vanuit dat raam misschien wel naar de sneeuw kijken terwijl je de vaat aan het wassen bent. Heeft ook wel weer wat....


Housebythewaterhole Kathy zei

Corine .... ja seizoenen komen ... seizoenen gaan ...
het ééne is al wat aangenamer dan het andere en soms
is het moeilijk het mooie te zoeken en te vinden in het
seizoen dat voor ons het minst leuke is ....ik vind ook altijd jammer als de zomer voorbij is, maar anderzijds
ben ik dan ook blij voor de gezellige sfeer binnen weer
op te snuiven .. kaarsjes....nieuwe herfstdecoratie... straks de haard .....gezellig op de bank met een warme zachte plaid ....en nog ietsje later kunnen we onze Kerstinspiratie volop op de bloggers loslaten !
Je hebt wel prachtige foto's gemaakt !!
hou je goed,
liefs
kathy

Carla zei

Herkenbaar hoor....ook niet mijn favorietjaar getijde.
Maar je hebt het wel prachtig vast gelegd moet ik zeggen.

Hoop dje snel je draai vind...want het duurt nog wel ff.

liefs Carla.

Janny zei

Zoals je weet deel ik je voorkeur voor warmere jaargetijden. Maar dat neemt niet weg dat je prachtige foto's hebt gemaakt van de herfsttafereeltjes die we nu kunnen zien. En van dat mooie licht- en schaduwspel.
Mijn gewrichten doen ook veel meer pijn op dit moment, dus echt lekker vind ik het niet. En dan moet de winter nog beginnen:-)
Maar ja meis...we hebben het niet voor het zeggen. We moeten er het beste van maken....en daar ben je goed mee bezig, hoor!
Janny

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ik ging juist gisteren ook met de camera door de tuin. Leuk wat je dan voor moois tegenkomt hè?
Ik wens je een heerlijke avond,
Lieve groet,
Mirjam

Anita zei

Heel herkenbaar! ... zodra het vallen van de blaadjes begint ;-)
Ik probeer er nog maar niet aan te denken.
Zie ze wél vallen hoor hihi
En probeer het in huis zo gezellig mogelijk te maken.
Wens je rust en heerlijke geniet momentjes.
Groetjezz lfs mij

erika zei

Pfff het valt niet mee voor je..... Maar ondanks je moeheid en pijn schrijf je gezellige inspirerende herkenbare stukjes en maak je altijd weer Prachtige foto,s!
Geniet van die zonnestraaltjes die zo nu en dan nog heerlijk schijnen en wat lijkt het me straks een heerlijk plekje om af te wassen zeg!!

Gelukkig was met je hart alles goed hè!

Gr. Erika

Nieneke zei

O ja, die dame met haar ogen dicht: heerlijk!! Ik ben benieuwd naar de vorderingen van jullie verbouwing!

Des guirlandes zei

Och Corine, je zult toch moeten proberen vrienden te worden met de herfst en de winter, ze komen NB ieder jaar terug.
Lijkt me niet zo leuk om daar steeds weer zo tegenop te zien.
Gelukkig wonen we met die ons lief zijn, in mooie, warme huizen, in een rijk land met voldoende eten en zonder oorlog. Dan kan herfst of winter ons toch niet deren?
Dit schrijf ik om je op te beuren, hè.
Lieve groet,
Barry

Room Seventeen zei

Hoi Corine, dankjewel voor je lieve berichtje op mijn blog.
Tja, de herfst, en dan ook nog de winter...ik kijk er net als jij niet naar uit. Donkere dagen, kou en nattigheid, bah.....

La Maison zei

Je hebt mooie foto's gemaakt van een jaargetijde wat mij ook niet zo welkom is. Lente en zomer ja en de rest NEE.
Gelukkig kunnen we bloggen.

Lieve groet
Hermine

Mooi Homestyling zei

Maar goed dat we niet allemaal het weer kunnen beïnvloeden want iedereen wil wat anders. Ik geniet wel van de herfst, maar de regen vind ik niks. En de winter alleen mooi als het ook echt winter is met vorst en sneeuw. Krijg je geen vaatwasmachine in je nw keuken? En heb je nu een mooie ptmd pot buiten staan? Sterkte Corine!

Claudia zei

Zolang jij niet van steen bent is het moeilijk te genieten in een verplichte rustperiode. Sterkte met je gevoel!

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Ondanks jij je dag niet had, kunnen wij heerlijk genieten van de prachtige foto's die je gemaakt hebt, ze zijn weer prachtig!

Zo heeft ieder haar voorkeur voor een seizoen, ikzelf hou veel van de herfst met haar prachtige kleuren.
Maar.... heeft voor mij ook nadelen, pijnlijke gewrichten.....

De foto's van je vorige post zijn zo mooi!

Lieve groet,

Loes

Alie zei

Ik geniet ook nog even volop van deze mooie dagen, zie altijd tegen de winter op. En na de vorige winter, waar geen eind aan leek te komen, nog meer. Gelijk dat je lekker buiten scharrelt, nu kun je nog wat zonnestralen en vitamientjes oppikken!

Peet zei

Prachtige foto's! Ik hoop dat het nu weer iets beter met je gaat.
Lieve groetjes, Peet.

Colin zei

Ik ben blij dat de zon nog een beetje meewerkt want zodra het blad begint te vallen, begint de bouwval nog meer te protesteren en als het dan guur, koud of nat is, doet mijn humeur gezellig mee. Zo'n fotoshoot in eigen tuin met zonnestraaltjes was toch vast weer een pluspuntje van je dag!

Miranda zei

Ondanks dat je je draai niet kon vinden, had je toch oog voor al het moois dichtbij je.