woensdag 16 oktober 2013

van blauw

naar groen…

Er is toch niks mooier dan een strakblauwe lucht en die zag ik donderdagmorgen toen ik de slaapkamergordijnen open schoof. Mijn dag kan niet beter beginnen!

blue

De weersvoorspelling voor de komende tijd geeft wel aan dat er een grote kans is op regen, dus dit blauw heb ik maar even vastgelegd ;-)
Ik ben niet zo’n liefhebber van kleuren, ik voel me lekkerder bij grijzen en naturellen, maar dat geldt vooral voor m’n huis en m’n kleding. De lucht zie ik graag blauw en de tuin graag groen!

1295

Gert werkt al bijna 30 jaar als administrateur in de wegenbouw, het afgelopen jaar was hij druk bij een vestiging in het westen van het land, de lange reistijd (door de filedruk) viel best zwaar, maar in deze tijd mag je blij zijn dat je nog aan het werk bent, dus ging hij 's morgens voor dag en dauw de deur uit om na een ronde met de honden, goed wakker in de auto te stappen.

veel
warm

Een paar weken geleden kwam het bericht dat er hier in de buurt een groot werk gerealiseerd gaat worden door een zusteronderneming van de werkgever. En voor dat project willen ze over een fulltime administrateur beschikken.. typisch iets voor Gert!

 afscheid

Dus werd er afscheid genomen van het drukke westen en gaat de blik nu gericht worden op het nabije oosten ;-) Een mooie klus, waar Gert absoluut veel zin in heeft.

kastanjes

Maar volgende week is hij een paar dagen vrij, dan gaan ze namelijk beginnen met het plaatsen van de keuken, we hebben er lang naar uitgekeken en natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe die stoere keuken die we alleen nog maar op papier hebben gezien, in werkelijkheid zal zijn!  We hebben gekozen voor 2 keukenblokken waarbij de zijwanden en het aanrecht van (ter plekke gestort) beton zijn.. zo gaaf!! Maar ik zie er ook als een berg tegenop.. 5 dagen lang werkmensen over de vloer, dat zorgt toch voor drukte (en troep) en daar kan ik nu niet goed tegen. Gelukkig neemt Gert die dagen  de regie over, dus ik ga proberen me niet te druk te maken, maar gewoon alleen maar te genieten van de totstandkoming van onze droomkeuken :0

licht

De reacties die ik kreeg op mijn vorige blogpost en de mails en kaartjes doen me goed! Ik ben wel positief maar wat ik vooral heel moeilijk vind is dat ik geen houvast heb aan een bepaalde termijn, het is gewoon afwachten hoe snel mijn lichaam zich herstelt. Af en toe komt er met een flinke huilbui veel emotie los en dat levert me (naast fikse hoofdpijn ook) wel een stukje rust.. Hoewel mijn gezondheid duidelijk aangeeft dat het écht anders moet, kan ik mijn gewone manier van doen nog niet zo makkelijk loslaten, ongemerkt wil ik toch soms even te snel iets doen. Duidelijk is wel dat mijn lichaam daarna direct aangeeft dat dát dus niet de bedoeling was ;-)

23 opmerkingen:

Esrosa K. zei

Prachtige foto's weer, wat is de natuur toch mooi in al haar facetten! Fijn dat Gert nu wat dichterbij kan komen werken, gefeliciteerd! En succes volgende week met de keuken: kan me goed voorstellen dat je er erg tegenop ziet, maar als het klaar is, kan je gaan genieten van het resultaat. Ik ben er erg benieuwd naar, klinkt stoer in ieder geval.
Fijne dag!
Grtz, Esrosa

Janny zei

Wat fijn voor je man en jou dat hij wat dichterbij gaat werken. Dat scheelt zomaar een paar kostbare uren per dag!
Ja vervelend hoor, je zou natuurlijk het liefst willen weten "het duurt nog zoveel weken en dan is het over". Maar zo werkt het met gezondheid niet, jammer genoeg. Ik begrijp heel goed dat je je er af en toe beroerd door voel. Maar gelukkig heb je door dat je wat rustiger moet doen, en dat dat ook helpt. Nu nog uitvoeren:-)
Wat heerlijk: het vooruitzicht van zo'n nieuwe stoere keuken, het lijkt me heel spannend. Zal best weer spanning en dergelijke meebrengen maar dan weet je ook dat dat tijdelijk is. Misschien kun je tijdens de klusdagen eens lekker een paar uur op bezoek bij een vriendin of zo. Dat je niet doorlopend ermee wordt geconfronteerd.
Enfin: ik zit hier raad te geven terwijl je zelf het best kunt beoordelen wat je moet doen of laten.
In elk geval veel liefs en herstel gewenst van mij.
Janny

Housebythewaterhole Kathy zei

Héél mooie foto's heb je... prachtig,
wat leuk een nieuwe keuken ....
dat wordt uitkijken naar de stoere-keuken-blog... haha
lieve groeten, hou je goed
kathy
housebythewaterhole

Home and Lifestyle zei

Wat ben ik benieuwd naar jullie nieuwe keuken, Corine...het klinkt in ieder geval zo al heel erg goed! Fijn dat Gert nu dichter bij huis aan de slag kan, dat scheelt toch behoorlijk in reistijd. Leuker voor hem, gezelliger voor jou!

Lieve groet, Ingrid

lia zei

Fijn dat Gert nu werk krijgt wat dichter bij huis is, en zodoende geen last van die file heeft.
En dat vooruitzicht van de keuken is geweldig...
Ben heel benieuwd.

Liefs Lia

faire un songe zei

Wat heerlijk voor Gert ( en jou) dat hij wat dichterbij huis gaat werken..
Tenslotte zijn de uren in de auto niet de fijnste uren..;-)
Die kun je beter benutten..toch..!!
Ben heel benieuwd naar je keuken.. kom snel kijken...kan wel wat inspiratie gebruiken.
Doe lekker rustig aan.. alles op zijn tijd.
Liefs Hetty

Bonjade zei

Een roerige periode ga je door lees ik....zowel met je gezondheid als in huis dus.......tjee....
Nu is het project klaar voor je het weet....was dat lichamelijk ook maar zo gemakkelijk.....

Stap voor stap dus....en soms gewoon stil staan.......en kijken naar wat is dat is......

maar best wel lastig ;)

Sterkte en liefs

Oh ja....ben natuurlijk heel benieuwd naar de stoere keuken.

inge van der sanden zei

Je keuken zal vast heel mooi gaan worden...je hebt een mooie smaak..en ach...even door de rommel heen kijken...je krijgt er iets moois voor terug...
Wel fijn dat je man dichter bij huis kan gaan werken, inderdaad in deze tijd mag je blij zijn dat je nog werk hebt.
fijne Dag.

Groetjes,
Inge, my choice

Pure & White zei

Mooie foto's!
En wat gaaf dat de keuken volgende week komt! Leuk dat je ook hebt gekozen voor beton!! We genieten nog zoveel van het stoere robuuste uiterlijk, dat ga jij vast ook zo doen!
Super dat je man dichter bij huis werkt!
Hoewel wonen in het westen zo zijn beperkingen kent, biedt het ons ook heel veel voordellen....gek genoeg staan wij voor werk zelden in de file, en kunnen we het op de fiets af!

Mooie week toegewenst!

Lieve groet!

Dineke

Nieneke zei

Ben zo benieuwd naar jullie keuken...Heerlijk toch dat Gert zo achter ( en voor je klaar) staat! En heel fijn dat hij nu weer dichter bij is..scheelt toch weer!

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ja, een strakblauwe lucht en een heerlijke groene tuin, daar ga ik ook voor hoor, dat is het allerfijnste...
Maar de grijzen komen nu eerst... en dan misschien weer een beetje van dat blauw...
Wat fijn voor Gert dat hij lekker in de buurt komt te werken, want elke dag zo'n eind reizen voor je werk gaat je niet in je kouwe kleren zitten...
Wat heerlijk dat volgende week jullie keuken geplaatst gaat worden, ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat...
Rustig aan Corine, het leren luisteren naar je lichaam vergt ook energie... kleine stapjes maken ook een grote stap... wat een clichés hè, maar ze zijn wel waar...
Ik wens jullie een heerlijke avond,
Lieve groet,
Mirjam

Ans van Ispelen zei

Hele mooie foto's.
Ik had het vorige van je nog niet gelezen...erg heftig.
Maar ik vind je een kanjer,echt waar.
En zo'n kanjer,verdient een hele mooie keuken.
Zeker weten.

Groetjes Ans

Marjonel M zei

Mooie foto`s.
Fijn dat Gert dichter bij komt werken..Spannend een nieuwe keuken ik ben benieuwd.

Groetjes, Marjonel

Jeanette zei

Zo'n verbouwing is altijd zwaar. Maar een mens kan meer aan dan je denkt. We halen altijd weer ergens de kracht vandaan om door te gaan hoe zwaar het ook is. Ik zit nu zelf in een verbouwing en merk dat ik heel langzaam moe begin te worden en verlang naar het einde van de verbouwing. Toch gaan we vol goede moed door. Inmiddels hebben we de eerste mijlpaal gehaald en dat geeft ons weer moed. Ik wens je heel veel sterkte en kracht en dat het mooi gaat worden daar ben ik van overtuigd.

Groet,
Jeanette

It's me zei

Wat spannend jullie nieuwe keuken ...ben benieuwd hoor klinkt goed allemaal....sterkte meis met alles...x !

All Seasons zei

Hieruit lees ik dat het niet zo best met je gaat op dit moment. Zorg goed voor jezelf volgende week als de nieuwe keuken wordt geplaatst. We gaan hopen dat je mag genieten van een pracht blauwe lucht, want dat doet zoveel goeds, vooral als je niet prettig in je vel zit.
Heel veel sterkte volgende week met de werkmannen over de vloer..

Ik stuur je een zonnige groet vanuit Tsjechië, waar ik momenteel verblijf.
Patricia

het Moonhuis Monica zei

Wat heerlijk voor je man.
Ik ben erg benieuwd hoe jullie keuken gaat worden, succes ermee!!

Liefs Monica

Mayflower zei

Wat heerlijk dat Gert nu dichter bij huis kan werken Corine en straks ook een week vrij is voor jullie nieuwe keuken. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat.
Laat alles maar zoveel mogelijk over aan Gert en de werklui en geniet straks van het resultaat.
Een mooi vooruitzicht meis en laat je tranen af en toe maar de vrije loop. Je heb heel wat te verwerken en alle emoties moeten er toch uit.

Lieve groet, Mea

Des guirlandes zei

Ik ben erg benieuwd naar je keuken. Mooi, van dat beton. Ik ken het van een collega, een architect, die heeft het ook in zijn keuken. Een strak witte supermoderne keuken maar met een superdik betonnen blad, ter plekke gestort, heel mooi.
Succes!
Barry

Claudia zei

Blauw en groen samen een topcombinatie! Enne die keuken, ik ben ook best wel een beetje nieuwsgierig!

Miranda zei

Fijn dat Gert weer dichter bij huis komt te werken! Ik wens je alvast veel succes (of sterkte) voor volgende week, denk maar aan het eindresultaat, dan valt het misschien allemaal een beetje mee...

Fijn weekend!

Colin zei

Fijn voor jullie dat Gert dichterbij gaat werken, zeker nu! Heel benieuwd naar je keuken; staat hier tzt op de planning maar is ook helemaal niks voor mij die rommel en al dat werkvolk over de vloer. Misschien gewoon een dagje ergens gaan relaxen? Succes!!

G-STYLE zei

Ja Corine , ze zijn allemaal alweer wakker....

ik had best wel even een dagje echt alleen willen zijn maar dat zit er voor nu niet in.
Naast m'n werk, klussen bij schoonouders heb ik in het weekend ook weinig tijd voor mezelf.
Maar goed, ik voel me naast lichte vermoeidheid verder aardig fit, dus mag niet klagen.

Hopelijk ga jij je ook snel fit voelen of ga je in elk geval vrede krijgen met alles wat er gebeurt in je lijf.
De stress van alles wat gebeurt is, moet er ook uit en dat gaat niet zomaar ...

Ik ben erg benieuwd naar jullie keuken, ik weet zeker dat ik het mooi en stoer vind.
Nu hoopt Erwin natuurlijk dat ik niet begin te zeuren dat ik het ook nog stoerder wil allemaal ;-)

Bij ons zal dan eerst de badkamer moeten, die wordt echt oud .... ook leuk :-))

Ik wens je een fijne zondag verder en sterkte volgende week !

lieve groet Gea

ps : mooi dat Gert nu dichterbij gaat werken ..