zondag 8 december 2013

winterklaar

of zoiets…

Vorige week hoorde ik de eerste berichten over sneeuw en dus kwam ik in actie, al rij ik niet tot nauwelijks nu ik zo moe ben en ben ik zelf absoluut nog niet winterklaar, met de winterbanden eronder is mijn mini het nu wel! De rit naar de garage combineerde ik met een kort bezoek aan blogvriendin Hetty (faire un Songe), die haar ruime, moderne nieuwbouwhuis binnenkort verruild voor een oud klushuis ;-) Wat voor een ander een nachtmerrie is, is voor ons een waar feest.. van de in de loop der jaren opgedane woonideeën kunnen er nu een aantal gerealiseerd gaan worden! En al gaat het leven van een klusser niet altijd over rozen, het eigenhandig bouwen van je THUIS is toch de mooiste hobby die er is!

p

Momenteel kan ik zelf slecht gedoe om me heen verdragen en bovendien heeft Gert het erg druk op z’n werk, dus de klusplannen hier staan voorlopig op een zijspoor geparkeerd.

welkom in zwolle

We proberen zoveel mogelijk rust te creëren, maar van buitenaf worden er gek genoeg juist nu treinladingen vol onrust bij ons afgeleverd. Na de afhandeling van de stormschade van eind oktober (toen de carport van de buurman met betonpoeren en al op de kop in onze tuin belandde) ontdekten we laatst een lekkage bij de douche in onze net 2 jaar oude badkamer. Het nodige breekwerk later lijkt de schade mee te vallen, maar voordat de douchebak teruggeplaatst kan worden moet de boel nog een aantal weken drogen. Om dat te bespoedigen slopen we een deel van het plafond in de woonkamer er uit… We dachten de woonkamerklus nog een jaar uit te stellen en daar blijven we ook bij, maar we zitten dus nu dan wel met een deels gesloopt plafond, leuk met allerlei leidingwerk in zicht, misschien kan ik er wat kerstballen aan hangen :-))

IJssel

Vanmorgen lukte het de zon af en toe om met een straal door de bewolking heen te prikken, dus planden we een wandeling langs de IJssel. Helaas had de frisse wind beduidend meer in te brengen dan die enkele dappere zonnestraal (die ik natuurlijk wel probeerde te vangen)!

loswal   zand

Op diverse plaatsen langs de IJssel wordt gewerkt aan ‘ruimte voor de rivier’ en wat je op dit plaatje niet ziet is dat het hier een modderige bende is waarbij m’n laarzen zelfs op de zandpaden van de werkvoertuigen sopten bij elke stap, de tijdelijke loswal en de grote bergen zand geven de uiterwaarden wel een aparte look.

rood
natuur en verkeer
brug
trein

De grote rode spoorbrug blijft een dankbaar fotomodel. Maar ook de oude parkreuzen in het Engelse Werk leg ik graag vast, zeker als mijn eigen stoere model erbij staat ;-))

 mospad beuk

En zo vermaakte ik me ondanks de frisse wind best. Maar ik ga nu wel heel snel op zoek naar vingerloze handschoenen, zolang ik met de camera bezig ben heb ik het niet zo door, maar mijn handen zijn écht nog niet winterklaar!

25 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Balen van de lekkage op de badkamer, deze had je juist zo mooi voor elkaar. In de woonkamer nu dus vooral niet teveel omhoog kijken, net doen of je het niet ziet ;-). En als het even kan lekker naar buiten. Morgen wordt het 9 graden, dan zijn vingerloze handschoenen zelfs nog even niet nodig.

Liefs, Ingrid

lia zei

Ook al zijn wij blij met ons huis, een oud huis op knappen is ook wel een droom van ons. Maar dat zal om allerlei redenen altijd wel een droom blijven. Geeft niet, we zijn zo ook gelukkig.
Fijn dat je toch even een frisse neus hebt kunnen nemen vandaag, en je foto's zijn erg mooi geworden ondanks je koude handen.
Nu lekker uitrusten maar weer.

Liefs

Pure & White zei

Het was vandaag idd best wel guur!
Lekker dat je er toch even uit bent geweest!
Je hebt laten zien dat zelfs in een huis in verbouwing je sfeer kunt creëren, dus ik heb er alle vertrouwen dat een open plafond bij jou er toch stijlvol uitziet...;-))
rust lekker uit!
Liefs Dineke

Miss M zei

Hahaha, kerstballen hangen aan de leidingen... je maakt van alles een grapje, dát vind ik nou zo knap van je!

Wat vervelend zeg, dat badkamerprobleem, echt niet leuk. Zo zonde, amper twee jaar oud...

Je hebt mooie foto's gemaakt en Gert is inderdaad een stoer model. Staat ook lekker stoer (en sober??) in jullie THUIS!

Liefs, Marjolijn

La Maison zei

Lekkage is altijd heel naar. Wij hebben eens een plafond gesloopt in de wc, bleek het te liggen aan de voegen van de daarboven gelegen douche. veel werk voor niets dus.
Als ik naar die stoere vent van je kijk bij de boom, dan denk ik, wat is een mens nietig in de natuur.

Liefs
Hermine

Jeanette zei

Ik heb veel respect voor mensen die voor hun lol (lees hobby) hun huis verbouwen. Ik heb het zelf nu ook gedaan maar heb geleerd dat ik daar toch niet echt voor in de wieg gelegd ben. Ik heb er wel veel van geleerd en ben heel blij met het eindresultaat. Moet eerlijk bekennen dat de slaapkamer van mijn zoon over 2 jaar aangepakt moet worden. Dat ga ik wel zelf doen, met de ervaring van nu, toch. Maar grote projecten zoals keuken, hal zal ik niet zelf oppakken. Dat laat ik graag doen. Succes met alles.

Groet,
Jeanette

van alles wat in huis en tuin. zei

Tja verbouwen.....onze jongste zoon is al 3 jaar bezig en ze wonen nog boven( gelukkig geen kinderen)wij waren een half jaar bezig en dat vond ik meer dan genoeg!
En verbouwen na een lekkage is nog vervelender, en helemaal in jouw situatie! Gelukkig ben je je humor niet verloren. Geniet maar van die stoere bink van je en geniet van deze maand.

groet Trijnie

Franse Lelie zei

Balen al die onverwachte klussen. Mooie plaatjes van een frisse tour, en handchoenen lekker mee nemen de volgende keer! lieve groet

Gerralda van Vreeswijk zei

Nou wat een pech zeg. Raakt de storm niet jou huis dan wel via de buurman. Probeer de laatste weken van het jaar maar rustig aan te doen, zodat je dit jaar goed kan afsluiten. Ik hoop dat deze weken ondanks je vermoeidheid kunt genieten!!

Lieve groetjes,
Gerralda

Lieve groetjes

het Moonhuis Monica zei

Een oud huis zal voor ons nooit wegelegd zijn helaas, mijn man is helemaal niet handig en hij heeft echt een hekel aan klussen.
Succes met alles.

Liefs Monica

Colin zei

Ideeën genoeg voor zo'n oud klushuis, maar klusteam de 4 linkerhandjes hè en als ik nu al zie hoeveel impact een weekje klusser over de vloer heeft, denk ik dat ik maar gewoon moet blijven dromen, ook leuk!

Balen van je badkamer, daar zat je nu al helemaal niet op te wachten!

inge van der sanden zei

Wij komen uit een oud huis...hadden het helemaal opgeknapt...helemaal naar ons zin...toen besloot de gemeente dat we middenop een toekomstige weg stonden...ik woon nu in een nieuw huis, maar mis de sfeer van een oud huis....misschien over een paar jaar....wie weet...het is nog steeds een droom, en wij klussen graag.
Balen van je lekkage...maar ach Kerstballen aan de leidingen heeft ook weer wel wat...en uniek.
Fijne Week.

Groetjes,
Inge, my choice

Mirjam zei

Hoi Corine,
Wat vervelend zeg, een lekkage in je badkamer. Dan moet je iets wat je zo mooi hebt gemaakt weer stuk gaan trekken om er achter te komen waar het zit. Gelukkig viel het wel mee dus... Maar voorlopig zit je nog wel met de troep ervan...
Lekker uitgewaaid zijn jullie, altijd goed, even naar buiten. Ik merk zelf dat ik daar nieuwe energie van krijg, maar dan moet er wel een piepklein beetje zon bij zijn ja...
Ik wens je een heerlijke nieuwe rustige week,
Lieve groet,
Mirjam

G-STYLE zei

Mooie fotoserie weer, je laat alles altijd zo mooi zien.

Vervelend dat je met de moeheid die blijft spelen toch dingen van buitenaf moet doorstaan.
Lekkage is altijd heel vervelend en je mag blij zijn dat je gevonden hebt waar het aan ligt. Het geeft alleen weer extra werk en daar heb je dan geen zin in, vooral in zo'n drukke periode voor kerst niet.

Ik hoop dat Gert het wat rustiger krijgt, hij stond in elk geval wel lekker relaxed model te zijn bij één van de reuzen ;-)

Rustige nieuwe week gewenst !
Lieve groet Gea

Janny zei

Wij hebben de langste tijd van ons leven in een oud herenhuis gewoond. Een echt heerlijk huis met een sfeer van zichzelf, daar hoefde je maar weinig aan te doen.
Wel was er altijd wat, er gingen handen vol geld op aan alle reparaties, herstel, verbouwingen, etc. Toen de kinderen de deur uit waren was het een veel te groot huis voor ons en hebben we een nieuwe huis in een bosrijke omgeving gekocht.
Het is een heerlijk huis, gelijkvloers, met veel licht en prachtige uitzichten. We hebben het destijds helemaal naar onze smaak verbouwd en er zelfs nog een groot gedeelte bij laten bouwen. Maar de sfeer van ons oude huis krijgen we echt niet. Al is ook dit huis heel gezellig hoor. En wat fijn is dat het comfortabel is, en niet veel onderhoud nodig heeft.
Tja...met het ouder worden vergaat ook een beetje de zin in verbouwen, dat hoor ik van meerdere mensen en dat is bij ons ook zo.
Je hebt weer prachtige foto's gemaakt. Mooie omgeving ook.
Doe rustig aan en snel handschoenen kopen, he:-)
Janny

Thuis bij Tjits zei

Dit soort lekkages en andere ongemakken kun je er nu even niet bij hebben.. zulke dingen komen altijd ongelegen.. Kijk maar niet teveel naar boven, in jouw sfeervolle woonkamer is dat ook niet nodig..
Ik ben ook nog niet winterklaar.. het gaat ineens zo snel..

Lieve groet,
Tjits

eigen thuis zei

Vervelend zeg, al die tegenslagen. Daar zit je nu echt niet op te wachten. Vaak lijkt het ook net of alles tegelijk komt.
Je hebt wel prachtige foto's gemaakt van deze donkere dagen.

Fijne week, lieve groet Gonda

Dorine zei

Dat is inderdaad vervelend zeg, lijkt dan of dat altijd tegelijk komt.
Ik moest wel even grinniken...zie de kerstballen al hangen:-)

Liefs, Dorine

Anneke zei

Wat naar is dat een lekkage he? Maar wel een leuke oplossing kerstballen er aan. Je kan natuurlijk ook nog de open leidingen in de stijl van je huis verven hi hi. Wij hebben vorige week ook zo gezeten 4 dagen zonder kachel onze HR ketel was kapot. Elke keer als we hem vulden liep hij net zo hard weer leeg. De monteur is er mee bezig geweest. Van alles en nog wat vernieuwd. Het was dan even verholpen maar hij liep na een half uur weer leeg. Bleek het een lekkage te zijn in de keuken in onze vloerverwarming. Dat is ook zo'n ellende joh. Wij hebben een oud jaren 30 huis. Heel sfeervol hoor. Maar er is wel elke keer wat. Je blijft bezig. Zelf zou ik dolgraag naar een appartement gaan en dan helemaal naar onze zin verbouwen. Lijkt me heerlijk. Maar Helaas Jan is er nog niet aan toe dus wachten we nog maar rustig
even af. Jij sterkte met alles hoor.
Liefs Anneke

A place for my home zei

Wat vervelend zo'n lekkage, maar gelukkig valt de schade mee. Bij ons staat het opknappen van een oud huis op een wenslijstje.. maar of we dat kunnen realiseren weet ik niet. Fabian is er in ieder geval ook een voorstander van, die kan daar wel van genieten. Onze huidige woning hebben we in 9 maanden verbouwd en toen was ik er wel ff klaar mee hihi. Maar wie weet.. ooit!

Fijne week!

Liefs, Cynthia

erika zei

Ondanks koude vingers mooie "stoere"
foto,s hoor!
Gr Erika

Rozmeen zei

Ik moest even bijlezen... veel geklust en balen van je lekkage maar aan je fotos is niks te zien..gewoon prachtig en wij kijken niet omhoog ;-)

Fijne avond.
Groetjes,
Rozmeen

Me And My Dog @ Home zei

Ja is dat een tegenvaller, zo'n lekkage.. ach ja zo blijven we allemaal bezig he, komt helemaal goed! Origineel, kerstballen aan leidingen, word miischien nog een trend ;-)
Mooie foto's, wel fijn die wandeling van je! Leuke 'bezienswaardigheden' bij jou in de buurt..

Fijne week
Liefs Wendy

Rubato zei

Hallo,

Mooi blog heb je.
De foto's zijn herkenbaar voor mij.
Bijna elke maandag ga ik over deze spoorbrug naar Utrecht ( oppassen)
Heb er al vaak over gefietst en zelfs over gelopen vanuit mijn woonplaats naar Zwolle toe. 16 km)
Ik wens je een goede decembermaand toe.
Groetjes, Henny

Des guirlandes zei

Wat een 'technische' foto's, hoe kom je op het idee. Zoiets zet ik zelf nou nooit op de foto.
Jammer dat je plafond precies met de feestdagen open ligt. Niet naar boven kijken dus. Of hang er een leuk baldakijn onder, nog romantisch ook. Ik ben zelf helemaal geen klusser, heb wel altijd plannen maar die moet manlief uitvoeren en die heeft niet altijd tijd en/of zin.
Succes!
Barry