woensdag 26 februari 2014

recreatie

strand en bos…

Zee en strand, wij zijn er gek op! Al wonen we redelijk centraal in het land, willen we naar zee dan moeten we daar toch wat reistijd voor uit trekken en dat is dan vaak weer te veel moeite ;-(

 paal

Gelukkig is er bij ons in de buurt ook strand te vinden. Helaas is er van zee geen sprake, wij moeten het hier doen met een rivier of met recreatieplassen.. Ach en daar is het ook heerlijk wandelen. Afgelopen zondag laadden we de honden in de auto (als de achterklep van de auto opengaat zit Guus er al bijna in, maar Finn schiet spontaan in de stress, dus die moeten we een handje helpen). Rijdend op de A28 hadden we eerder al tussen de bomen door ontdekt dat er ‘iets’ gaande was bij de Zandenplas in Nunspeet en dat wilde ik wel eens van dichtbij bekijken.

zuiger
pijpleiding

Tja en dat ‘iets’ bleek dus groot onderhoud te zijn. De hele plas wordt uitgediept en vergroot om zo de waterkwaliteit te verbeteren. Een flinke machine met de bijbehorende leidingbuizen domineren de plas.

wortel

Maar buiten dat industriële aspect is er nog veel meer te zien, door de baggerwerkzaamheden komt er vanalles uit de grond naar boven. Voor mij is zo’n bos wortelen een prima fotografeerobject :-)

bosplas
schuim

Maar ook voor een takje dennengroen aan de waterkant ga ik door de knieën! 

 Guus wachten

We liepen een rondje om de plas, vooral Guus vindt dat een feest, terwijl hij ons vanuit z’n ooghoeken in de gaten houdt draaft ie over het zand, duikt ie af en toe het water in en gaat ie rustig even zitten wachten als ik wat achterblijf vanwege een fotomoment.

Finn4

Finn vindt het ook prima om met ons te wandelen maar hij cirkelt gewoon wat om je voeten, hij is toch meer een erfhond. Dus toen we thuis kwamen wilde hij niet naar binnen, lekker buiten spelen dát doet ie het liefst en dat is helemaal een feest als iemand de bal een eindje weg wil gooien. Maar weet wel dat als je daarmee begint Finn blijft zeuren om een volgende gooi en nog één en nog één en…

keien

Uiteindelijk heeft ie het wel door en dan gaat ie op zoek naar een paar grintkeien, daar kan hij zich ook uren mee vermaken :–)

29 opmerkingen:

Cora M. zei

Wat heerlijk om zo te wandelen. En Finn lijkt op onze woef, die vind buitenspelen ook het heerlijkst. Met een bal, met een tak met oude vieze verrotte appels, alles wat die kan vinden waarvan hij vind dat er mee gegooid kan worden brengt die bij je..helaas geen keien waar hij zich zelf mee bezig kan houden...hoe heb je hem dat geleerd?! hihi Prachtige foto's.
Groet Cora

Home and Lifestyle zei

Wij houden ook zo van zee en strand, het moment dat je over de duinen heen kunt kijken en een blik kunt werpen op de immense zee blijft voor ons speciaal. Maar helaas is het hier ook iets te ver vandaan.

Gelukkig dat je in de buurt ook een waterplas hebt waar jullie met de honden naar toe kunnen gaan. Volgens mij ben ik hier geweest met het kamp van de zesde klas van de lagere school, we zaten niet ver bij die plas vandaan. Ik kan mij er niet zoveel meer van herinneren, wel dat het kamp ontzettend leuk was. Mooie foto's, ook van Guus en Finn.

Liefs, Ingrid

crochetcookingandmore zei

Sweet memories...we gingen hier vroeger heen als we op vakantie waren in Nunspeet! Mooie foto's hoor!

Petra zei

Grappig zeg... gisteren reden wij hier nog langs :-) We vonden het wel een apart gezicht, zo`n zuiger in zo`n plas(je)

Mirjam zei

Hoi Corine,
Zo heeft elk deel van ons land weer zijn eigen charmes. Ik kon afgelopen weekend heerlijk 'even' naar het strand rijden, maar echte bossen vind je hier weer niet. Hoewel, in de duinen zijn flinke stukken bedekt met loofbomen en naaldbomen, heel divers die duinen... Maar het gaat er om dat we allemaal even heerlijk naar buiten kunnen en de wind door je haren kunt voelen... Lekker even de benen strekken zonder op het verkeer te hoeven letten... Genieten dus...
Heel mooie foto's heb je gemaakt. Ook die van Guus en Finn vind ik super.
Ik wens je een heerlijke middag,
Lieve groet,
Mirjam

All Seasons zei

Je brengt me wel op een goed idee!! Vanaf zondag is het hier volop carnaval. helaas hebben wij daar helemaal niks mee, dus misschien wel een goed plan om richting zee te rijden.
Maar dit is ook een prachtige lokatie waar jullie zijn geweest. Honden kunnen zich even uitleven een ook voor jezelf is het heerlijk! En niet te vergeten, jij kan je uitleven om de mooiste foto's te maken!

Ik stuur je een warme groet,
Patricia


Easyliving zei

Prachtige foto's Corine!

rondom Hause is het zo gek nog niet.....

Groetjes Dinka

Jolanda zei

Naar buiten gaan is altijd heerlijk. Ook wij gaan graag naar zee, een dik half uur rijden voor ons dus goed te doen op een vrije zondag. En de honden vermaken zich overal prima zo te zien. Lieve groet

What's in a day zei

War een genietmomentjes zo met je honden, lekker bij het water, hier ook alleen rivieren, maar ook dat kan leuk zijn.
Prachtig zoals Finn zich vermaakt.

Lieve groet, Eefie

ria zei

Laat ik nu de mazzel hebben sinds een kleine vier jaar op Walcheren (zeeland) te wonen en de zee dus binnen handbereik is....en geniet daar nog altijd van.Voor die tijd moest ik t ook met de rivieren doen.Maar....ook prachtig.Fijne avond!!

Anneke zei

Wat is ons kleine landje toch mooi als je er maar oog voor hebt. Jan en ik wandelen veel in de buurt van doorn. Daar is de omgeving ook zo mooi.
Prachtige foto's weer.
Liefs Anneke

Marieke Kromme zei

Heerlijk zeg, het was er ook prachtig weer voor! Ik kom ook uit die omgeving (geboren in Elburg en nu wonende in Harderwijk) dus ik ken het daar wel. Wist alleen nog niet waarom die 'boot' daar in lag, dus bedankt voor de uitleg! ;)

Liefs Marieke

Sober en Stijl zei

Wat heerlijk wandelen met de honden, Finn lijkt net onze Joep, komt ook steeds met de bal aanzetten en gaat dan heel zielig kijken...en er is hier altijd wel iemand te vinden om mee te spelen.

lia zei

Gelukkig hebben we altijd nog wel ergens iets wat ook mooi is om te bezoeken.
Maar het strand en de zee moet ik ook ieder jaar wel een keer bezoeken. Vind het zo fijn...., maar ja om er even snel naartoe te rijden is het net te ver weg.
Mooie foto's

basiclabelsweden zei

Eigenlijk toch best zonde dat die zee door het drukke verkeer zo ver weg is :) maar bij de plas is het ook heerlijk vertoeven, wat een lieverds G&F, Dank je wel voor een heerlijk wandeling in Nld. :))
Kram, Marion

Thuis bij Tjits zei

Lekker met de honden op stap, dat is zo genieten!! Guus doet me zo aan onze Ayla denken, wat een prachtige hond! En Finn kijkt zo lief met het balletje in zijn bek, wat een schatje!
Prachtige foto's.. zo mooi hoe je door de knieën gaat voor een takje dennengroen, dit zijn kleine geluksmomentjes:)

Lieve groet, Tjits

Des guirlandes zei

Wat is Finn een leuk hondje zeg. Zo'n lieverd wil ik ook!
Wij wonen iets dichterbij het strand maar het is niet zo dat ik daar wekelijks kom hoor. Misschien wel net zo vaak als jij.
Mooie foto's.
Groeten,
Barry

het Moonhuis Monica zei

Prachtige foto's weer, ik had er natuurlijk al een paar op facebook gezien. Leuke honden!!

Liefs Monica

Marion van de Sande zei

Hallo Corine,

Ook wij wonen helaas te ver van zee om even een wandeling te gaan maken. Gelukkig zijn er nog genoeg mooie stukjes, maar toch, de zee, de duinen en het strand, die lucht...

Hele mooie foto's heb je gemaakt.

Liefs,
Marion
(stille volger)

eigen thuis zei

Wat heb je weer mooie foto's gemaakt. Ook hier is de zee en strand te ver vandaan om even gauw heen te rijden. Wel hebben we hier de uiterwaarden met struinpaden, heb je toch strand en water ;-)

Lieve groet Gonda

Pure & White zei

Wat heb je mooie foto's gemaakt Corine! Heel gaaf! Enne...de zee is heerlijk, ik weet het! We komen er niet genoeg, maar ik denk vaker dan menigeen, en ik geniet er altijd van!

Liefs!

Dineke

Gerralda van Vreeswijk zei

We denken vaak dat we helemaal niet in de buurt van mooie plekjes wonen. Maar omdat het zo gewoon is zien we de schoonheid van onze eigen omgeving niet zo goed meer! Pas hebben we nog een prachtig stuk grasdduinen ontdekt. Net of je in het buotenland zit zo mooi op een kwartietje afstand ;-)!

Wat een een schatten die honden!!! Zijn ze zo lief of kun jij ze op hun best fotograferen ;-).

Liefs
Gerralda

Wonen aan boord zei

Fijn genieten zo van de natuur!
Prachtige foto's weer.

Lieve groet,
Alberta

inro soor zei

mooie natuurplaatjes, en natuurlijk je honden:)))

groetjes, Inge

Janny zei

Zo heerlijk aan het water, he? Wij gaan ook elk jaar wel een paar keer naar een strand. Niet om te zonnen, maar altijd om te wandelen.
Wat heb je toch een leuke hond!
Janny

fo miento zei

Zo te zien hebben jullie een prachtige namiddag gehad aan het water. De foto's zijn ook super! Vele grtjes Mien

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Heerlijk zo'n moment aan het water! En dan zie ik die foto's van jouw Guus en dan ben ik gewoon blij dat hij bij jullie terecht is gekomen. Ik zeg het niet gauw van herdershonden maar hij straalt gewoon iets liefs uit. Daar waar Finn één en al "boef" uitstraalt. Leuk eigenlijk 2 verschillende exemplaren. Huisbakker zou dat ook zo graag willen, maar met 'onze' Guus geen optie.

Wondelgijn zei

Altijd fijn om buiten te zijn! (rijmt ook nog.... ;-) )

Me And My Dog @ Home zei

Wat een lieverds, die woefjes van je! Ik herken Sloepy wel wat in Finn, alleen hij vraagt niet om het balletje te gooien maar dat je hem met balletje vangt ;-) heerlijk hoe hij hier herleeft als het zonnetje eens uitkomt..

Fijne zondag!
Luefs Wendy