vrijdag 21 maart 2014

passiviteit

versus activiteit…

Het is lente en daar geniet ik van, voor het vangen van zonnestralen heb ik niet veel energie nodig. Dat kan ik namelijk heel goed gewoon op ons eigen landgoed. Waar ik het normaal nogal moeilijk vind om mijn rustmomenten te pakken en zomaar op de bank te gaan zitten,  met mooi zonnig lenteweer heb ik daar helemaal geen moeite mee :-)

bloesem

Nee ik zit dan echt niet de hele dág op m’n gat, geheel volgens advies van de psychotherapeut die me begeleidt bij het omgooien van mijn leefpatroon wissel ik passiviteit af met activiteit. Zo maakte ik samen met dochter Janiek gistermiddag een wandeling, met de wind in de rug en ín de warme zon is een uur dan zo voorbij…

kleur

Die wind zorgde op fotografisch vlak wel voor een uitdaging, want waren het niet de bloemen die heen en weer zwaaiden voor mijn lens dan werd ikzelf wel bijna omgeblazen. Maar de lente spat wel van de foto’s af!

bouw

Onze wandeling ging onder andere langs de nieuwe wijk die momenteel gerealiseerd wordt en die voor ons extra aantrekkingskracht heeft omdat één van die huizen (de tweede deur van links) het THUIS wordt van Janiek en haar vriend René.

pinksterbloem

Ik zei  het al.. de wind maakte het me knap lastig, maar de pinksterbloem is herkenbaar ;-)

magnolia wit
wild fietsenrek

De lentezon brengt nu ook de tuin een beetje tot leven, zelfs tussen het grind bij het fietsenrek is bloei te zien.. ik ben gek op zulke verrassingen!

Vandaag regent het,  ik vind het niet zo erg, ik maak er gewoon een 'cosy' dag van. Vanmorgen snoof ik wat frisse lucht (want dat is op z'n eerste regendag wel altijd heel lekker!) terwijl ik met paraplu bij de kaasboer een smakelijk stuk kaas en brie haalde, de eerste was hangt en de tweede draait en vanmiddag ga ik met dochter Rianne naar de film '12 years a slave'. Prima daginvulling dacht ik zo!

26 opmerkingen:

Mirjam zei

Hoi Corine,
Je hebt er goed aan gedaan om gisteren lekker te gaan wandelen, vandaag is het daar het weer niet echt voor, al heb je het toch wel even gedaan voor een boodschap. Rianne gaat een heel mooi huisje krijgen straks...
Heerlijk om de bloemen in eigen tuin op de foto te zetten... echt genieten.
En zo te lezen heb je zeker een prima daginvulling voor vandaag.
Ik ga van middag met mijn moeder naar het tuincentrum en dan even lekker ergens een kopje thee drinken...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Thuis bij Tjits zei

Wat was het genieten gisteren hè, het waaide inderdaad hard, maar de zon en de blauwe lucht gaven zoveel energie:)
Leuk huisje waar je dochter komt te wonen en zo lekker dichtbij.
Veel plezier vanmiddag en een fijn weekend!

Lieve groet, Tjits

inge van der sanden zei

Het was zeker genieten Gisteren...vanmorgen was het even terug schakelen, want het heeft hier ontzettend veel geregend vannacht....en nog.

Mooie foto's heb je gemaakt, ondanks de wind.
Fijn Weekend Corine.

Groetjes,
Inge, my choice

Janny zei

Het was hier ook heerlijk gisteren, maar vandaag regent het voortdurend. Ziet er sombertjes uit buiten. Wat heb je weer mooie plaatjes geschoten. Je kunt wel zien dat het een fijne hobby voor je is.
Ik wil die film ook nog een keer zien, maar overdag in de bioscoop zitten vind ik op een of andere manier niet prettig, gek he?
Geniet ervan.
Janny

crochetcookingandmore zei

Oh veel plezier bij de film. Schijnt heel mooi te zijn! Prachtig dat roze bloemetje. Is dat een Maarts viooltje?

Gerralda van Vreeswijk zei

He wat leuk dat je dochter, zich gaat settelen! Spannende leuke tijd voor ze. Alles uitzoeken, dat zal voor jou geen straf zijn om mee te kijken!

Gelukkig kun je wel genieten van de mooie natuur! Prachtig he de lente. Always look on the bright side of life! Gaat het een beetje met de verbouwing? Ik moet je even een compliment geven. Ik vind het knap hoe je het hoofd boven water houd. Terwijl alles gewoon doorgaat, de verbouwing, de plannen van je dochter! Moet niet altijd makkelijk voor je zijn!

Lieve groet,
Gerralda

Pure & White zei

Super Corine, klinkt goed!
Je hebt prachtige foto's gemaakt, ik geniet er hier van!
Fijn weekend!
Liefs Dineke

Verie -Vestywo- zei

Heerlijk zo met dochter-lief wat ondernemen! Geniet ervan. Mooie foto`s weer..

Lieve-Groetjes, Verie

Home and Lifestyle zei

Gisteren waaide het inderdaad behoorlijk, dat was op de fiets van werk naar huis goed merkbaar. Leuk om te zien waar Janniek gaat wonen, ze zal vast wel wat woontips aan je vragen ;-).

Ik ben benieuwd hoe je de film vindt, hier staat ie ook nog op het to do lijstje. Veel plezier samen.

Ik wens je een fijn weekend! Liefs, Ingrid

erika zei

Wat een heerlijk weertje was het gisteren hè . Heel verschil met vandaag . Alhoewel hier nu voorzichtig een zonnetje doorbreekt. Mooie foto,s weer hoor!
Wat breekt er een drukke maar o zo leuke tijd voor Janiek en dr vriend aan :)Ze zal vast nog wel eens om THUIS tips vragen bij je.
En dan is vandaag zo,n dagje toch ook heerlijk! Geniet er maar van!
Fijn weekend!
Groet Erika

het Moonhuis Monica zei

Heerlijk dat je zo geniet van het weer en je dochters!!
Ik ben benieuwd hoe de film was, die lijkt mij erg ontroerend en indrukwekkend, een film die lang in je geheugen zal blijven!!
Fijn weekend!!

Liefs Monica

Anneke zei

Wat fijn om zo'n mooie wandeling te maken met je dochter. Em. wat spannend dat ze een nieuw huis krijgen. Het was gisteren ook heerlijk weer. Ik ben ook wat bezig geweest in ons tuintje. De Annabel (die al helemaal ging uitlopen) flink terug gesnoeid. Wat witte druifjes in de tuin gezet. Is je dochter zeker al flink aan het brainstormen over hoe ze het wil hebben in huis. Keuzes keuzes en nog eens keuzes.
Ik wens je een heerlijk en vooral rustig weekend .
Liefs Anneke

Marieke Kromme zei

Mooie foto's weer, altijd lekker zo'n wandeling! Vooral als het zonnetje schijnt.

Een nieuw huis (vooral het eerste) is altijd leuk en spannend, af en toe kijken hoe het vordert etc. Leuk hoor!

Fijn weekend,
Liefs Marieke

Fuchsiaantje zei

hallo corrine, wat heb je weer mooie foto`s gemaakt en wat geeft het een heerlijk gevoel om al dat moois te zien uit komen. ik geniet ervan. fijn weekend en groetjes van mij, riet.

Easyliving zei

Je hebt genoten lees ik, dat gevoel alleen is vaak al voldoende voor één dag, morgen zie je het opnieuw! Ik wens je een "geniet" van de kleine dingen weekend.

Groetjes Dinka

Room Seventeen zei

Genieten in de lentezon, heerlijk hè? Hoe was de film, heftige beelden las ik......

eigen thuis zei

Genieten is dat toch, als het zonnetje zo lekker schijnt. Wat is het dan lekker om er even op uit te gaan voor een wandeling. En dan ook nog met je dochter, dat zijn dan van die dierbare momenten die voorbij vliegen. Geniet van het, voor nu, sombere weekend( maar een extra kaarsje aan).

Lieve groet Gonda

Athomebymy zei

Corine , je hebt prachtige foto's gemaakt !

Liefs Petra

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat heerlijk om een wandeling samen met je dochter te maken en dan vooral zo in het lentezonnetje!
En wat heb je mooie foto's gemaakt, vooral de foto met de lijnen bij de spoorbaan is bijzonder, je hebt er een goed oog voor!
Veel plezier met je cosy weekend.

groet Trijnie

Nancy Blaauwgeers zei

Je hebt groot gelijk om lekker van het mooie weer te gaan genieten. Ik hoop dat het binnenkort weer net zo fijn wordt als afgelopen donderdag maar ik ben er bang voor.
Spannend dat je dochter en haar vriend gaan samenwonen. Kun je er een beetje mee omgaan dat je lichaam zegt dat je rustiger aan moet doen, terwijl je hoofd misschien wel wat anders zegt?
Groetjes, Nancy

inro soor zei

je bent goed bezig! hopelijk helpt het je, en mooie foto,s geeft het wel:)
groetjes, Inge

Jolanda zei

Gaat goed met het aanpassen aan je nieuwe leven. Hoe was de film? Lieve groet

Marion van de Sande zei

Wat leuk zo'n wandeling met je dochter he? Lekker een beetje kletsen, samen zijn, kijken naar haar/hun nieuwe huisje, misschien wat plannen maken of luisteren naar haar ideeën. En dan tussendoor ook foto's maken. Iets wat je over duidelijk heel goed doet!

Heerlijk je instelling dat ook een regendag goeie mogelijkheden weer met zich meebrengt.

Maaaar hoedanook, de lente is er en daar ben ik zó blij mee. En vaak ook begint de dag regenachtig (zoals vrijdag) maar dan wordt het later toch weer mooi.

Nog een fijne zondag!
Liefs,
Marion

Marjonel M zei

Heerlijk een wandeling met je dochter..Ik ben heel benieuwd wat je van de film vond lijkt mij heel indrukwekkend.

Fijne week!
Liefs, Marjonel

Mirjam Kakelbont zei

Hoi Corine,
Via het blog van Karin (Ozichtbaar ziek) ben ik bij jou gekomen. Sinds juli 2010 heb ik cvs...

Je hebt een mooi blog met prachtige foto's, vooral de foto van de bloesem spreekt me aan. Dat tere wit tegen het felle blauw.

We moeten het qua energie maar nemen zoals het komt. Toch proberen van elke dag iets bijzonders te maken, en dat is je prima gelukt!

groetjes Mirjam Kakelbont

Wondelgijn zei

Heerlijk hè, dat buiten zijn!?