vrijdag 28 maart 2014

roze en goud

in de zon…

Eens in de zoveel weken gaan vriendin A. en ik samen ergens lunchen. Vandaag was het weer zo ver. Eind van de ochtend zou ik eerst haar grondig gerenoveerde en gemoderniseerde erf bewonderen en daarna zouden we op zoek naar een leuke eettent.

flamingo's

Zulke afspraken vind ik sowieso leuk, maar toen A. gisteren appte dat ‘de flamingo’s’  dichtbij zaten dus dat ik mijn camera misschien maar mee moest nemen, werd ik helemaal enthousiast.

Sinds een aantal jaar bivakkeert er een groep van die prachtige, roze vogels van het vroege voorjaar tot in het najaar op het Veluwemeer bij Elburg, vaak zitten ze ergens midden op het meer en zijn ze vanaf de kant nauwelijks zichtbaar. Maar af en toe dobberen ze dichterbij de kant en dat was vandaag dus ook het geval. Nu heb ik niet echt zo’n giga telelens, maar toch krijg ik bij de door mij geschoten beelden een heerlijk vakantiegevoel :-)

fl

Op een bank uit de wind en met de snufferd in de zon, met uitzicht op het water waarop flamingo’s rozig ronddobberen.. ik weet beroerdere plekken om te zitten! Na de lunch (op een zonnig terras in de stad) nestelden we ons met een pot thee nog maar eens op diezelfde bank…

roze

Vriendin A. en ik kennen elkaar al bijna 21 jaar, van de zwangerschapsgym, haar oudste en mijn jongste zijn 3 dagen na elkaar geboren. In onze vriendschap hebben we lief en leed gedeeld en vanmiddag zeiden we het nog eens hardop.. we zijn nog jong en we kunnen beiden door onze moeiten heen zeker ook volop genieten van de mooie dingen van het leven. Van zo’n dag als vandaag, waarop we samen het leven doornemen, thee drinken en een lekker broodje eten… een dag met een lach en een traan.. een dag met een gouden (of een roze ;–)) randje!

21 opmerkingen:

erika zei

Mooie vriendschap!!
Koesteren en van Genieten, maar dat doe jij wel!
Heel fijn weekend!
Groet Erika

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ook de vriendschap heeft een gouden randje, dat is heel erg mooi, al 21 jaar....
Jullie hebben dus een heerlijke dag gehad samen en de flamingo's waren een mooie toegift. Ik had er nog nooit van gehoord, flamingo's in Nederland, hoe bijzonder...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Lieve groet,
Mirjam

A. Troost zei

Vriendschap; het is zo iets bijzonders!

Home and Lifestyle zei

Daar heb ik helemaal beelden bij...zon, vriendschap, flamingo's en een gezellige lunch....het recept voor een heerlijke dag.

Gistermiddag was ik bij mijn vriendin die ik in het ziekenhuis heb leren kennen, toen we allebei onze oudste dochters ter wereld brachten met een keizersnee. De meiden schelen één dag. We leerden elkaar kennen in de wasruimte van het ziekenhuis, waar wij in een rolstoel zaten en onze mannen de baby's in bad deden. We bleken in hetzelfde dorp te wonen. Onze dochters zijn inmiddels ook al jarenlang bevriend. Dus ik weet hoe leuk dat is!

Ik wens je een heel fijn weekend, het wordt heel zonnig :-)!

Liefs, Ingrid

Marieke Kromme zei

Dat verwacht je niet zo snel hier in de buurt, maar prachtig om te zien! Fijn dat je na zo'n lange tijd nog steeds zo'n hechte vriendschap met elkaar hebt. Dat is heel wat waard!

Fijn weekend,
liefs Marieke

Fuchsiaantje zei

hallo corine, wat heb je mooie foto`s gemaakt van die flamingo`s op het water, ik heb zoiets nooit gezien. en wat een fijne dag zal dat geweest zijn, om zo met je vriendin alles lekker door te praten. ik wens je een fijn weekend en groetjes van mij, riet.

Kleurrijk zei

Wat heerlijk,zo'n vriendschap. Ik heb ook nog nooit gehoorde van flamingo's in Nederland. Misschien een tip voor het radio programma ""Vroege Vogels""?
Fijn weekend.

Judith zei

Ohhh, wauw die prachtige flamingo's en dat op die locatie!

Iets om te koesteren, die vriendinmomenten...

Fijn weekend X

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Geweldig zeg die flamingo's, bijzonder ook dat ze in het Veluwemeer rond dobberen, maar jij hebt ze mooi op de kiek!

Mooi hè zo'n vriendschap, echt om te koesteren. Mijn dinnie (niet van de zwangerschapsgym maar babyzwem) woont sinds een aantal jaar in het oosten van het land. Maar met regelmatig agenda's trekken, komen we een heel eind (letterlijk haha)!

Fijn weekend en vang lekker veel straaltjes,
Colin

inge van der sanden zei

Tijdens de zwangerschap gym worden er veel vriendschappen 'geboren' denk ik...ook ik heb een aantal vriendinnen daar aan overgehouden...we zijn al 24 jaar een clubje....leuk is dat.
Mooie foto's van de Flamingo's...dat zie je niet vaak, behalve in de dierentuin dan.
Fijn Weekend Corine.

Groetjes,
Inge, my choice

Sober en Stijl zei

Heerlijk! die momenten zijn GOUD waard:-)

Geniet nog van het mooie weer!

Anneke zei

Ja een goede vrienschap is goud waard. Heerlijk dat je zoveel met elkaar kunt delen. Enne...... Zijn dat echt flamingo's??????
Groetjes Anneke

Des guirlandes zei

Apart, flamingo's zomaar hier in Nederland. Het zullen waarschijnlijk ontsnapte exemplaren uit een dierentuin zijn ofzo. En wat is het heerlijk hè. Ik ben vandaag ook bijna de hele dag in de zon geweest. Vanmorgen op het strand, vanmiddag op de fiets boodschappen doen.
Fijne zondag,
Barry

Janny zei

Ja, ik weet ook hoe leuk jarenlange vriendschap is. Ik heb vier vriendinnen die ik leerde kennen toen we in ons allereerste huis gingen wonen. Onze kinderen groeiden met elkaar op en zijn ook nog steeds bevriend, ondanks dat iedereen elders is gaan wonen. Wij, de vijf vriendinnen, kennen elkaar al bijna veertig jaar en zeggen ook vaak hoe bijzonder het is dat we nog steeds zo goed bevriend zijn. Ik had je mooie roze vogels al op FB gezien. Heel bijzonder inderdaad. Hoop dat zo'n prachtige dag je goed heeft gedaan!
Janny

Thuis bij Tjits zei

Dit is zo waardevol, een vriendschap en een dag om te koesteren!
Prachtig die flamingo's!

Fijne week,
lieve groet Tjits

Jolanda zei

Wat een bijzondere vriendschap, gezellig om regelmatig samen te lunchen. En je foto's zijn geweldig, ik waan me in zuidfrankrijk! Lieve groet

Marion van de Sande zei

Hoi Corine,

Wat mooi zo'n vriendschap hè, priceless.

En de flamingo's, ja, ik kan me voorstellen dat je je dan heel rijk en "op vakantie" voelt. Genieten van de kleine dingen!

eigen thuis zei

Bijzonder, zo'n vriendschap. Daar moet je inderdaad van genieten. Alvast een fijne week!

Liefs Gonda

Carla zei

Geweldig zijn die vriendschappen hoor!!
En inderdaad...dat was geen straf daar te zitten met dat uitzicht.
Gek...ik heb ze nog nooit in " het Wild" gezien eigenlijk.

lieve groet, Carla.

Anna Marie zei

Dit soort vriendschappen zijn natuurlijk goud waard. En als je dan ook nog flamingo's spot vanaf je terras, is het helemaal een mooie dag.

Pure & White zei

Klinkt helemaal goed Corine! Dubbel en dwars van genieten!
Liefs Dineke