dinsdag 12 augustus 2014

vakantieweekend (1)

strand…

Onze vakantieweken zijn omgevlogen. Het houtwerk buiten was toe aan een goede schilderbeurt en daar was het gelukkig heel goed weer voor! De achterkant en de zijkant zitten weer lekker in de verf.

Verder klusten we wat in het huis van Janiek en René dat net voor onze vakantie werd opgeleverd, nu hoeft zo’n nieuwbouwhuis niet echt verbouwd te worden, maar voordat het woonklaar is moet er toch het nodige gebeuren. Het was natuurlijk vooral Gert die er druk mee was, ik was er meer voor de gezelligheid en wat opruimwerk. En zelfs die bezigheden zijn behoorlijk vermoeiend kan ik zeggen..

De reden dat we deze zomer niet op vakantie gingen was ook juist dat ik momenteel eigenlijk niks (extra's) kan hebben, op de één of andere manier ben ik nu overgevoelig voor prikkels.
Maar echt prikkelloos door het leven gaan is zo goed als onmogelijk. Geuren, kleuren, geluiden of (bewegende) beelden ik word er doodmoe van, waar ik normaal gesproken al die dingen moeiteloos opsloeg in mijn hoofd buitelen ze nu voortdurend door -en over elkaar en krijg ik ze niet geordend.

slaapstrandhuisjes

Toch trokken we er nog even op uit, we boekten lastminute een lang weekend in een slaapstrandhuisje! Afgelopen vrijdag was het zover…

wakkerworden

Zaterdagmorgen was dit ons uitzicht toen we de gordijnen open schoven… geweldig toch?! Er stond een stormachtige wind dus buiten ontbijten zat er niet in,

 eten

maar ook vanuit het huisje hadden we toch zeker eersterangs plaatsen! Het blijft een belevenis om de grote schepen daar bij Vlissingen vlak voor je neus voorbij te zien varen.

druk1
druk2
druk3

Zaterdag was een zonnige dag, perfect voor een wandeling over het strand, met wind van zee liepen we met eb van het Nollestrand in Vlissingen naar Zoutelande. Op een zonnig terras rustten we en genoten we van een overheerlijke Zeeuwse bolus. Vol goede moed liepen we in de middag over een beduidend kleiner (opkomend water) en drukker strand dezelfde route terug..

Het is altijd heerlijk aan het strand en zeker met het prachtige weer die dag was het een feest om daar te zijn, maar wat was ik blij toen we uiteindelijk ons huisje weer zagen.. tja mijn energievoorraad is ver beneden peil, maar met mijn hoeveelheid wilskracht is niks mis :–)


opkomend
zee strand

Wij gaan graag, heel graag naar zee en vooral het Walcherse strand is favoriet, ergens anders is het ook fijn, maar toch missen we dan altijd de paalhoofden..

We waren gewaarschuwd, zaterdagavond zou de wind nog wat in kracht toenemen.. ik heb het niet zo op harde wind, ik word er onrustig van, maar gelukkig konden we vanuit ons ‘schuddende’ huisje de hele avond toch óók genieten van de meest prachtige luchten!

rust
avond
avondzon

(Niet alle foto’s zijn van goede kwaliteit, ik heb soms ook gewoon snel even m’n aaifoon gepakt om plaatjes te schieten)

25 opmerkingen:

RUW MET STIJL zei

Vast een top vakantie gehad. Super hoor het uitzicht. Verveeld nooit.
Ik weet hoe het voelt om op strand wakker te worden. Hebben ook wel eens een week in een strandslaaphuisje gelogeerd. Wij wonen vlakbij de Walcherse kust (15min) en kom daar ook heel graag.
Groeten Ellen

lia zei

Overal is wel iets moois te ontdekken, maar het strand bij Zoutelande staat bij ons met stip op nr 1...
Leuk dat jullie zo'n strandhuisje hadden.
Wie weet wat we doen als het nog een beetje mooi weer word..;-))

Room Seventeen zei

Lijkt me superleuk zo' n strandhuisje! Wat heerlijk dat je er even tussen uit kon!

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Hoewel ik dit jaar op een ander Zeeuws eiland was, blijft Walcheren toch ook echt mijn eiland, maar dan net iets verderop dan waar jij even lekker aan het uitwaaien was. Fijn dat je er toch samen even uit bent geweest!

Karin zei

Klinkt als een heerlijk weekendje weg. Met die mooie foto's geniet ik stiekem een klein beetje mee.

Marieke Kromme zei

Wat vervelend dat die vermoeidheid elke keer zo snel de kop opsteekt maar fijn dat je wilskracht je toch nog behoorlijk ver brengt. Je foto's zien er prachtig uit, vooral die met die palen en dat groen vind ik erg mooi! Toch fijn dat je nog even lekker een wekend hebt kunnen genieten!

Liefs Marieke

Home and Lifestyle zei

Dat staat hier ook al lang op het wensenlijstje...slapen in een strandhuisje lijkt mij zo gaaf. Wat fijn dat jullie hier samen een weekend konden genieten van zee en strand. Het is altijd bijzonder om er te zijn is mijn ervaring.

Liefs, Ingrid

Huize Vizzini zei

Prachtige foto's. Ook ik hou van de zee het strand en de duinen. Fijn dat je nog een weekend heb kunnen genieten van elkaar en van de zee.
Liefs Patricia.

Jolanda zei

Zo'n strandhuisje lijkt me supergaaf, wat voor weer het ook is. Het gaat ook op mijn wensen lijstje:) En we moeten inderdaad eens naar Walcheren, het is er mooi zo te zien. Lieve groet en rustig aan:)

Petra zei

Wat leuk voor Janiek en Rene dat ze eindelijk de sleutel hebben van hun woning. Het zal vast mooi (ge)worden (zijn). En voor jou en Gerrit lijkt het mij ook best bijzonder. De jongste het huis uit.

Fijn dat je toch nog een paar dagen aan zee hebt door gebracht. Ik hoop echt van harte dat je de rust mag vinden.

Easyliving zei

Wat een heerlijk wakker worden aan zee....van het uitzicht alleen knap je al op....wind, zeelucht, zon en ruimte.....wat zal het je goed gedaan hebben!
Nu lekker nagenieten...

Groetjes Dinka

ria zei

Laat ik nu t geluk te hebben om sinds 4 jaar op dat geweldig mooie Walcheren te mogen wonen!!Heerlijk!!!

Marjonel M zei

Heerlijk een strand huisje met zo`n mooi uitzicht.. Ja het gewone leven is inderdaad weer begonnen, we kunnen terug kijken op een mooie vakantie.

Geniet nog maar even na!
Liefs,Marjonel

Corine(THUIS) zei

Je bent een bofkont Ria :-))

Corine(THUIS) zei

Lijkt me heerlijk als je elke week even naar het strand kunt!

It's me zei

Heb je in zo'n schattig huisje gezeten ...??...wat heerlijk......mooie foto's...geniet momentjes...liefs van mij...x!..

Des guirlandes zei

Ja! Zeeland! Walcheren is prachtig maar Schouwen Duiveland is ook niet te versmaden hoor. Trouwens heel Zeeland is geweldig.
Leuk om in zo'n huisje te slapen en dan wakker te worden op het strand. Hoewel wij in een half uur naar een strand kunnen rijden, doen we het toch niet heel vaak. Raar eigenlijk...
Groeten,
Barry

van alles wat in huis en tuin. zei

Daar liggen al heel veel voetstappen van ons op het strand: het blijft een prachtig stukje Zeeland. Ook bij ons favoriet!
En wanneer we langs de huisjes lopen zeggen we altijd: dat lijkt ons zó leuk om een keer te doen en het komt er nooit van!
Wat zal je hebben genoten!
En je hebt toch een aardig eindje kunnen lopen, hoop dat het je goed heeft gedaan!

groet Trijnie

Janny zei

Wat een leuk idee, zo'n slaaphuisje op het strand. Ik ken het niet echt, maar ga zeker eens een keer kijken. Lijkt me heel leuk om te doen.
Hopelijk heb je toch iets meer energie kunnen opbouwen in je vakantie. Vervelend als je lijf niet doet wat je hoofd wil :-)
Liefs,
Janny

Mirjam zei

Hoi Corine,
Wat een schattige huisjes zijn dat. Het moet toch wel een hele leuke ervaring zijn om daarin te slapen, met het geluid van de branding op de achtergrond.. En dan dat uitzicht als je 's morgens wakker wordt. Jammer van die wind, want daar ook nog eens buiten ontbijten zou helemaal geweldig zijn geweest...
En een heerlijke wandeling langs het strand gemaakt... Jullie weekend was zeer geslaagd... Fijn!
Ik wens je een fijne avond en rest van de week,
Lieve groet,
Mirjam

het Moonhuis Monica zei

Leuk zo'n strandhuisje en fijn dat je genoten hebt.
Het is altijd heerlijk om aan zee te zijn. Prachtige foto's!!

Liefs Monica

Mooi Homestyling zei

Er toch even uit, heerlijk!
Mooie foto's van die luchten en de paalhoofden. Die laatste zie ik hier in de buurt inderdaad nooit. We moeten er dus voor naar Zeeland ;)
Liefs en succes met het huis van je dochter

Villa Zeezicht zei

Wat een geweldig weekend hebben jullie gehad! Leven aan zee is gewoonweg elk moment genieten; van het spel van licht, zee en zon! En dan die luchten.. altijd zoooo mooi! Heerlijk om mee te mogen kijken naar mijn 'eigen' eiland ;).
Ik hoop dat dit weekend je veel rust heeft mogen geven!! Lieve groet!

Judith zei

Wat lijkt me dit gaaf... slapen in zo'n strandhuisje... Wil ik ook hihi!

fo miento zei

Oh zo leuk een strand slaaphuisje, dat zou ik ook wel eens willen doen. Lijkt mij fantastisch zo wakker te worden. Hopelijk heb je weer een beetje energie opgedaan ...
Vele grtjes en een fijn weekend Mien