donderdag 14 augustus 2014

vakantieweekend (2)

strand…

Nou inderdaad de wind was in de nacht van zaterdag op zondag behóórlijk aangewakkerd! Terwijl we achter het glas probeerden rustig wakker te worden en ons verbaasden over het tempo waarin de wolken voorbij joegen, kregen we bezoek.. meneer meeuw nam pal voor ons neus een kwartiertje rust, hij moest nog aardig z’n best doen om niet omver geblazen te worden ;–))

goedemorgen

Al verveelt de zee nooit en kun je uren kijken naar de golven, vanwege het onstuimige weer besloten wij even wat ‘rust’ te zoeken in het altijd gezellig drukke Domburg. Met de nodige souvenirs in de tas vonden we die rust op een overdekt terras. Het was niet echt eng op het strand, maar de loeiende wind was voor mij een behoorlijke prikkel die me veel energie kostte.

buien

Onderweg van het terras naar de auto werden we overvallen door een laatste ( dat wisten we toen nog niet) flinke bui, maar terug op het strand hebben wij geen drup regen meer gehad! Wel zagen we op zee de buien stevig tekeer gaan..

spookschip

Bizar zoals een bui een plaatje een heel eigen sfeer kan meegeven, hier lijkt een spookschip te dobberen..

kustwacht1
kustwacht2

Het onstuimige weer heeft de kustwacht een druk weekend bezorgd, maar dat was voor ons dan wel weer leuk om te zien!

onstuimig

In de namiddag trokken de buien weg en brak de lucht open, de zon doet de witte schuimkoppen zo mooi oplichten!

Maandagmorgen stond de zon al weer vroeg aan de hemel te stralen

eb
goedemorgen.

Onze vakantie zat er weer op, we komen hier zeker nog eens terug, ondanks het onrustige weer heb ook ik daar op het strand enorm genoten!

vlissingen
stadsstrand
windorgel

Vlissingen met z’n stadsstrand en het windorgel.

plukrand

Heel bijzonder en prachtig zijn ook de bloemranden, geïnitieerd door Natuurlijk Walcheren, met een bloemenplukbon mag je een jaar lang onbeperkt bloemen plukken in de plukranden langs de Walcherse akkerranden.. dat wil ik hier ook wel!!

Westkapelle

De kerk/vuurtoren van Westkapelle, ook zo’n apart geval. Een typisch voorbeeld van hergebruik.. nadat de kerk verwoest was is de overgebleven toren omgebouwd tot vuurtoren.. ik zeg: goed idee!

zoutelande

Voordat we de terugreis begonnen genoten we nog maar eens van een bolus op een terras in Zoutelande, je moet zo’n  weekend natuurlijk wel gepast afsluiten :–))

22 opmerkingen:

Marieke Kromme zei

Wat een verschil wanneer de zon daar schijnt of niet, prachtige plaatjes! Lijkt me heerlijk die bedrijvigheid van en op de zee te aanschouwen. k hou wel van een goeie wind en regen aan zee, mits ik droog kan toekijken en genieten en nergens naar toe hoef uiteraard haha.

Liefs Marieke

De Meidenmuts zei

Heerlijk.....ik hou ook zo van de zee.(niet om in te zwemmen, hi..hi)
Of de zon schijnt of mistig is of regent, maakt mij niet uit. Ik geniet altijd van de mooie sfeer van de dorpjes.
Helaas moeten wij altijd 200 km hiervoor
rijden.
Je hebt er mooie foto's van gemaakt!

Groetjes Anita

Judith zei

Aan je post te zien heb je echt genoten van jullie minivakantie... Fijn!!!

Water heeft altijd een aantrekkingskracht op mij. Nou moet ik zeggen dat ik niet graag de Noordzee in ga, maar alleen die zeelucht al: heerlijk! En... gelukkig was het geen zwemweer hihi

Liefs X

Janny zei

Ja, dat ziet er echt super uit. Wat zijn je foto's mooi, vooral die ene van een schip in een regenbui. Bijna een kunstfoto:-)
Wij houden ook erg van zee, maar niet van het op strand zijn bij warm weer en niet van zwemmen in zee of zonnebaden. Maar in de avond langs een verlaten strand wandelen is nog steeds een van de dingen waar ik het meest van geniet.
Je hebt mooie herinneringen zo aan jullie vakantie!
Liefs,
Janny

Home and Lifestyle zei

Zo op jullie (welverdiende) eerste rang was het wel een erg mooi schouwspel om te volgen. Wat geven zon, wolken, regen en wind toch een verschil in het totaalplaatje hè? Je hebt het allemaal goed van dichtbij kunnen zien en mooi vastgelegd. Ik hoop dat de herinneringen aan dit mooie weekend toch een heel klein beetje je accu hebben opgeladen.

Liefs, Ingrid

Kleurrijk zei

Wat een ontzettend goed idee die bloemenplukbon. Wat zou ik dat hier ook graag willen.

Het plezier dat je had op je vakantie spat ervan af. Je verdient het.

Mirjam zei

Hoi Corine,
Jullie hebben, zo te lezen, echt een heerlijk weekend gehad. Alle soorten weer meegemaakt. Wat maakt dat dan een groot verschil hè, de zon er bij of niet... Zo'n heel ander sfeertje is er op je foto's te zien...
Domburg schijnt ook een heel mooi stadje te zijn... Ik ken het niet, alleen Vlissingen, daar ben ik wel eens geweest...
En dan is thuiskomen ook weer heerlijk, toch?
Fijne dag,
Lieve groet,
Mirjam

Anoniem zei

Hallo Corine,

Wat heb je mooie foto's gemaakt op jullie vakantie. Fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben gehad aan zee. En nu maar lekker nagenieten en uitrusten.

Groetjes, Hanny Volker

Claudia Leertouwer zei

Wat heb jij het heerlijk gehad! Meer dan verdiend!!!

oma leentje zei

Wat is de zee toch altijd mooi om te zien . Niet alleen met zon ik geniet er altijd van . Die bloemenranden zijn super. Maar geloof dat het hier aan de kust niet lukt.
Was vast een heerlijke vakantie

G-STYLE zei

Hoi Corine, de foto,s zien er prachtig uit . Heb ook zo genoten van je vorige post. Vooral die onderste drie met de oranje en roze gekleurde luchten waren mijn favoriet.

En die wind, het is mij niet snel te hard , heerlijk ....
Jammer dat het jou te veel prikkels geeft.
Je vermoeidheid speelt dus nog steeds een
hele grote rol bij alles wat je doet. Ik schreef het al vaker maar lijkt me erg lastig om daar altijd weer rekening mee te houden.

Fijn dat je ondanks dat toch ook de kinderen tot steun kon zijn. Spannend zo,n eerste huis.

Wens je alvast een fijn weekend, hartelijke groet Gea

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Zo aan de foto's te zien hebben jullie een heerlijk en onstuimig (wat het weer betreft) weekend gehad.

Over het strand lopen met behoorlijk wat wind, daar ben ik wel voor te porren hoor!

Prachtige foto's!

Fijne avond en lieve groet,

Loes

lia zei

Het lijkt wel een beetje of wij dezelfde vakantie hebben gehad. Ik ben net bezig geweest met mijn nieuwe post, maar moet hem nog een keer doorlezen. Morgen maar, was het nu even zat.
Mooie foto's.... Wij gaan meestal bij "de fiets" zitten als we in Zoutelande zijn.

Marjonel M zei

Zo te zien en te lezen hebben jullie het heerlijk gehad..Prachtige foto`s.

Liefs, Marjonel

Passione Helena zei

Wat fijn dat jullie er toch nog even tussen uit zijn geweest Corine! En wat heb je mooie foto's gemaakt! Van zonnig tot onstuimig, hoe verschillend.. beide zijn prachtig om te zien. De bloemenpluk bon is toch wel bijzonder leuk! Ondanks de vermoeidheid, hoop ik dat zon en wind je toch een beetje nieuwe energie hebben gegeven. Vind het erg vervelend voor je dat je niet de dingen kan doen die in je hoofd zitten. Ik wens je veel sterkte.


Liefs Helena

Anna Marie zei

Volgens mij hebben jullie intens genoten van een welverdiende vakantie!

erika zei

Heerlijk weekend gehad zo te zien! Fijn!
En nu lekker nagenieten met de prachtige foto's die je gemaakt hebt.
Tis altijd zo voorbij hè...
Poeh tis nog steeds behoorlijk aanpassen met je vermoeidheid lees ik....maar je gaat gelukkig niet bij de pakken neerzitten en doen jullie leuke dingen op je eigen manier .
Een nu een leuke tijd bij je dochter helpen bij haar eerste eigen huis !
Daar geniet je ook vast en zeker weer van!
Fijn weekend
Hartelijke groet Erika

Wondelgijn zei

Mooie foto's van een mooi weekend!

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat fijn dat je er toch nog zo van kon genieten!
Het is toch altijd weer afwachten hoe je op zoiets reageert hè. Lijkt me toch wel eng in zo'n storm in zo'n klein huisje te zitten zeg!
Die plukbon is wel heel bijzonder: daar heb ik nog nooit van gehoord. Kunnen ze dat niet voor het hele land gaan gebruiken?
dan doe ik wel mee!

groet Trijnie

Des guirlandes zei

Mooie Zeelandplaatjes. En och Zeeland was Zeeland niet als het er niet zou waaien.
Maar als de zon schijnt is het er 100% goed.
Groet,
Barry

Henny zei

Ik zie dat je het goed hebt gehad in mijn"Zeeuwse landje". Idd lekker wind maar een vrijheid in het zilte buiten.... De kustwacht ja die brengt de loodsen aan boord en soms is het druk vaar verkeer, heerlijk als ze voorbij varen ver weg maar dichtbij. Ik ga over 3 weken weer, ben je nog iets vergeten mee terug te nemen dan wil ik het best meenemen ;) Geniet lekker na, groetjes Henny

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Ik had gehoopt dit weekend weer even met Guus (en huisbakker) te gaan uitwaaien. Zat er voor wat betreft het weer niet in; daarom extra genoten van jouw foto's! Toch nog een beetje Zeeland :)