vrijdag 12 december 2014

brownies

per post…

Niets vermoedend en niets bijzonders verwachtend vis ik voordat ik naar binnen ga snel even de post uit de brievenbus.

In deze periode is het vooral oud papier wat erin zit, veel vuurwerkfolders.. Ik heb niks met vuurwerk, ben er zelfs een beetje huiverig voor en ik heb er nog nooit één cent eraan uitgegeven :–)
Maar behalve oud papier, de krant en een kerstkaart ontdek ik ook een pakje.. Mijn brein werkt nog steeds niet naar behoren, ik vergeet veel, sla de binnenkomende gegevens blijkbaar niet goed op. Maar ik zou het toch zeker wel onthouden als ik iets besteld had??!!

post

In de keuken leg ik alles op het aanrecht en met mijn jas nog aan rits ik het pakje open…  (achteraf maakte ik toch nog wat foto’s!)
Het water loopt me in de mond en tegelijkertijd ben ik stomverbaasd, brownies per post? Wat een geweldig idee! In ons geval is het een lieve, bijzonder smakelijke verrassing van mijn oudste dochter Rianne, omdat we altijd voor haar klaar staan..

oeoeoe

Wij (Gert en ik) vinden het logisch dat je voor je kinderen klaar staat, maar helaas weten we ook dat niet iedereen er zo in staat.  En natuurlijk stapten we echt niet zingend in de auto toen we ooit midden in de nacht naar Rotterdam moesten omdat de groep waar ze het weekend mee op zou trekken een totaal ander idee had van gezellig samen stappen. En nee we werden er echt niet blij van als er gedoe was met een vriendje en ze bij ons haar verdriet er uit gooide, of als we zagen dat ze het door haar enthousiaste manier van leven wel erg druk had en zichzelf daarmee compleet voorbij liep.. Maar juist in die situaties wil je de basis zijn waar ze op terug kunnen vallen, ook al kost het je je nachtrust of moet je soms iets in je eigen agenda omgooien of zelfs schrappen.

En wat is er mooier als je daarnaast ook mag delen in hun geluk, het zien en voelen dat ze voor zichzelf een fijn THUIS kunnen creëren, het meemaken dat ze ook al is een ‘echte’ baan momenteel lastig te vinden, toch vol enthousiasme in een andere branche lekker aan de slag gaat. Of als ze als er een collega vroegtijdig bevalt natúúrlijk haar klanten erbij neemt in deze drukke tijd voor kerst (terwijl ze eigenlijk heel moe is, omdat een eigen huishouden best even wennen is). Ik kan er lang en breed over praten, maar kortgezegd ben ik gewoon zo ongelooflijk, ontiegelijk apetrots op ze!!!

brownies

En natuurlijk maken ze soms domme fouten en zijn hun keuzes niet altijd de mijne. En o wat is het lastig om je er niet mee te bemoeien als je ziet aankomen dat iets niet zal gaan lukken, maar ik weet ook dat vallen en opstaan ze sterk maakt, soms moet je de dingen gewoon zelf ervaren.. En áls het dan misgaat kunnen ze gewoon altijd bij ons terecht.. die basis ligt er en dat weten ze en waarderen ze!

Die brownies?? Die zijn zo lekker!!

www.browniesperpost.nl

37 opmerkingen:

Marjan zei

Wat lief..... Zo zie je dat wat je geeft toch altijd terugkomt.

Geniet van de brownies, ze zijn jullie gegund.

Liefs, Marjan

Onder de rieten kap zei

Wat ontzettend lief van je dochter, mooi dat ze jullie zo waardeert en er spreekt heel veel liefde en warmte uit hoe je over je kinderen praat!
Veel liefs, Yvonne

Janny zei

Wat een lieve post. Letterlijk en figuurlijk.
Natuurlijk ben je er als ouders altijd als dat nodig is, dat hebben wij ook altijd normaal gevonden. En ook als er dingen zijn waar je het niet mee eens bent, dan nog ben je er voor ze.
Ook nu mijn dochters een eigen gezin hebben en een druk leven leiden, één waarvan ik vaak denk: kan het niet wat rustiger. Maar iedereen moet zijn eigen leven leiden op de manier zoals hij/zij dat wenst en goed acht.
Des te leuker als je kind het weet te waarderen en een lieve actie onderneemt zoals jullie dochter.
Liefs,
Janny

Mirjam zei

Hoi Corine,
Wat ontzettend lief van je dochter... natuurlijk is het de gewoonste zaak dat je klaar staat voor je kinderen, altijd... Dan is het wel heel lief als je daar de waardering een keer voor voelt... je weet wel dat ze het fijn vinden, maar zo tastbaar mag ook wel een keer... en dat is dan weer heel lief...
Geniet van de brownies...
Liefs,
Mirjam

Verie - Vestywo zei

Geweldig, wat lief en leuk bedacht! Geniet ervan..het is jullie gegund, dat zie je zo!

Lieve-Groetjes,
Verie

Karin zei

Wat superlief!

Home and Lifestyle zei

Wat is dit lief van je dochter zeg...om jullie op deze manier even in het zonnetje te zetten. Ondanks dat we het allemaal graag voor hen doen, is het toch fijn om te weten dat het gewaardeerd wordt. Met een verrassing wordt een waardering dan nog nét iets duidelijker uitgesproken.

Ik wens jullie een fijn weekend...dat wordt smullen, of is het al op ;-)?

Liefs, Ingrid

P.S. Huh....woordverificatie bij jou? Kan ook een vergissing zijn...Hennie wees mij er laatst ook op, terwijl ik het standaard uit heb staan.

Dinah zei

Mmmmmmmm lekker hoor. Wat lief dat ze jullie zo verrassen en waarderen. Een fijn gevoel.

lieve groet,dinah

De Meidenmuts zei

Wat een mooi en lief gebaar van je dochter!
Dat doet je dan zo goed hè.....
Laat het je smaken, of zijn ze al op :)) ik denk van wel hi...hi...

Groetjes Anita

lia zei

We hebben allemaal wel eens gezucht bij wat de kids deden. Maar we helpen ze allemaal met liefde.
Maar het doet zo goed dat ze het soms even laten merken.
Geniet ervan....

En idd. Woordvertificatie bij jou? Ik zie het momenteel bij veel, is dit standaard geworden...

Fijn weekend
Liefs lia

eigen thuis zei

Wat ontzettend lief van je dochter! Dan voel je je toch weer even extra gewaardeerd, ook al weet je dat wel maar zoiets maakt het dan zichtbaar! Geniet ervan.

Liefs Gonda

Het Moonhuis zei

Wat een ontzettend leuke manier om te laten blijken dat je zo gewaardeerd wordt, dat is echt lief van je dochter. Ze zullen vast heerlijk smaken!!

Liefs Monica

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Mooi post, Corine.

Allemaal zo herkenbaar, je doet wat je kunt doen voor je kinderen, dat is hier hetzelfde.

Met vallen en opstaan wijzer worden en hoe graag wil je ze dan beschermen of vooraf waarschuwen, maar wij zijn ook op deze manier volwassen en wijzer geworden.

En dan.... zo'n pakketje gebracht door de post, zo verschrikkelijk lief.

Geniet er heerlijk van, Corine.

Heel fijn weekend en lieve groet,

Loes

inro soor zei

woehahahahaha ik had hetzelfde vorige week! ik ook maar denken......gewoon niet gelijk op het kaartje gekeken....
ze zijn gewoon TE lekker! en ik wilde nog afvallen voor de kerst...oeps.
wat super lief van je dochter!! das dubbel een cadeautje;-)
groetjes, Inge

Els zei

Wist niet dat zoiets bestond!
Ontzettend lief van jullie dochter!!
Geniet ervan, ze zien er overheerlijk uit.

Fijn weekend
X Els

mandy zei

wat lief, en wat een leuk idee! Smul-ze!

Groetjes,
Mandy

crochetcookingandmore zei

Post is ZÓ leuk!!

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Wat lief! Die brownies zeggen zoveel meer dan woorden. Topidee!

Lida Klever zei

Wat een verwennerij en dat zo met de post...helemaal als je niets van de post verwacht. Ze zien er heerlijk uit!
Fijn dat je dochter jullie zo verwend!
Groetjes Lida

Anneke zei

Heel herkenbaar de onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor je kind. En Wat een lief gebaar van je dochter die dat zo geeft gewaardeerd. Geniet ervan. Een fijn weekend, liefs Anneke

Diane van Duuren zei

Wat ontzettend lief en je verhaal zo herkenbaar ❤️

Fijn weekend en geniet van je brownies.
Liefs, Diane

Huize Vizzini zei

Wat ontzettend fijn lijkt het mij om te voelen dat je kinderen je waarderen. Die van ons....daar zijn er twee van aan de puberen. Ik vind het z'n moeilijke tijd. Hopelijk weten ze zich later ook te herinneren dat wij er echt voor ze zijn. Want ja....je kinderen....dat is het aller belangrijkste in je leven!
Liefs Patricia.

Des guirlandes zei

Wat grappig, brownies per post. Mijn twee kinderen wonen nog thuis dus dat zit er voor mij nog niet in. Hoewel, ik kreeg een doos bonbons met Sinterklaas. Wat er op stond? 'Voor de grootste zeur maar liefste moeder'. Geweldig toch?
Fijne zondag.
Barry

Hann¥ zei

Het is zo vanzelfsprekend voor ons als ouders maar toch fijn als je ziet dat het gewaardeerd wordt, wat je vast wel wist, maar toch ;-)
Geniet van de brownies...hmmm

Pure & White zei

Geweldig Corine, zo'n pakketje zegt toch alles!! Heel herkenbaar hoor, loslaten en tegelijkertijd er zijn om ze te kunnen vastpakken als ze dat nodig hebben!
Geniet van dit liefdevolle cadeau!

Liefs Dineke

Marjonel M zei

Wat een heerlijke verassing. En voor ons als ouders toch zo vanzelfsprekend.

Geniet er van!
Liefs, Marjonel

Judith zei

Wat lief van haar... voor ons vanzelfsprekend dat we klaar staan voor onze kinderen, maar diezelfde kinderen nemen het vaak helemaal als vanzelfsprekend! Dus dan vind ik dit gebaar juist erg attent van je dochter!!!

Liefs X

Roelie Steinmann zei

Wat een lief en heerlijk kadootje zeg. Geniet ervan.

Gezellige feestdagen, Roelie

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Wat liefff en mooi hier word je als moeder toch blij van ....zijn echt de kleine dingen die het doen ...en je laten voelen wat jullie voor hun betekenen ... geniet er lekker samen van (al zouden deze natuurlijk al op zijn want zijn om te smullennn ) ...Fijne dagen Corine geniet lekker samen en met de mensen om je heen die je lief heb ...Lieve Groet Rosita

Esther zei

Wat lief van je dochter. Het is toch fijn dat die dingen die vanzelfsprekend zijn, toch even in het zonnetje gezet worden. En die brownies zijn heel lekker, weet ik uit eigen ervaring.
Groetjes, Esther

Marieke Kromme zei

Wat een leuk (en lekker) gebaar! Prachtige blogpost ook en heel herkenbaar. Ik waardeerde het altijd enorm dat mn ouders net zo'n instelling hadden en laat ze dat ook zeker merken.

Fijne dagen alvast,
liefs Marieke!

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat heerlijk om zo'n dochter te hebben die laat merken dat ze waardeert wat jullie al die jaren gedaan hebben!
Je doet alles omdat je ouders bent maar het is fijn te weten dat ze, als ze groter zijn, toch zien dat alles eigenlijk niet zo vanzelfsprekend is!
Wij hebben 1 zoon (de oudste) die dat niet ziet. We hebben (gelukkig dat wel) summier contact maar meer alsof het een verre kennis is. Ooit heeft hij ons zijn jeugd kwalijk genomen (hij is vroeger gepest)dit was allemaal onze schuld.
Dit is een diep verdriet wat je hele leven zo blijft: ik heb al weer de tranen in mijn ogen als ik dit schrijf.
Dus.....wees blij en dankbaar met je dochters!
(gelukkig hebben we goed contact met dochter en andere zoon hoor, daar ben ik wel dankbaar voor!)

groet Trijnie

Jet zei

Ik hoorde eens ' geef je kinderen de ruimte om hun eigen fouten te maken' en dat heeft me goed geholpen toen ze ouder werden. Wetende dat ze altijd naar de basis terug kunnen keren, geeft ze ook ruimte om te gaan ontdekken. Volgens mij hebben jullie het goed gedaan en wat is er fijner dan zo'n lief cadeau? Geniet ervan!

Wondelgijn zei

Wat een leuke (en vooral lekkere!) verrassing!! Heerlijk

Huis in de Provence zei

Wat een ontzettend leuk en originele post! Dit ga ik onthouden, weereens wat anders dan bloemen. ik had al even op hun website gekeken en ze hebben ook echt veel keus. Leuk.
Fijne dagen Lieve gr. uit Frankrijk mirjam

Bonjade zei

Zo lief!!!!! Een dochter uit duizenden....komt vast door haar lieve ouders....

En hoe knap...niet bemoeien als je toch al weet dat het niet gaat lukken........
Tja....blijf dat lastig vinden...
maar doe mijn best ;)

Wens je fijne feestdagen en gezondheid toe.

Liefs

xx

Home is where the heart is zei

Heel herkenbaar. Vaak ook zien ze alleen het goeie in een mens maar ze leren er wel van.
Lief en uiteraard ben je er 24/7 voor je kinderen, vind het ook zeer vanzelfsprekend