zondag 1 maart 2015

bloggers

enzo…

Deze maand ga ik mijn 7e blogjaar in. Vorige week scrolde ik eens uitgebreid door mijn eigen blog. Toen ik in maart 2009 begon met bloggen had ik geen flauw idee hoe het computertechnisch werkt met een blog en ik moet zeggen dat ik er nog steeds niet heel handig mee ben. Het ‘gewone’ werk zoals posten plaatsen lukt prima, maar bijvoorbeeld  het veranderen van de layout vind ik nog steeds een pittige klus, waar ik vaak maar liever niet aan begin. Nou moet ik ook zeggen dat ik een beetje bang ben aangelegd op dit vlak. Juist omdat ik computertechnisch niet bepaald sterk (lees zeer zwak) ben, ben ik als de dood dat ik door onhandig geklungel misschien m’n blog totaal onleesbaar of zelfs onvindbaar maak. En daar zou ik toch wel heel sneu van zijn.

5396.

In 6 jaar bloggen, leer je veel mensen ‘kennen’. Buiten alle leuke reacties die rechtstreeks onder een post binnenkomen en die ik uiteraard zeer waardeer gebeurt het ook regelmatig dat ik via de mail vragen krijg over door ons gebruikte verven of tegels. Ook leuk zijn mails waarin men aangeeft zoveel inspiratie uit mijn blog te halen, of een mail met bemoedigende woorden als ik in een dipje zit. Vanaf het begin ben ik vooral aan het bloggen voor mezelf, voor mij is het een heerlijke uitlaatklep. Maar op de één of andere manier krijg je toch een soort band met de vaste reageerders of mailers, ook al heb je ze nog nooit ontmoet of zelfs gesproken :–).

Er is wel een aantal bloggers waar ik in de loop der tijd een persoonlijk contact mee heb opgebouwd en dat is leuk, heel leuk! Helemáál leuk vond ik het toen ik las dat er een bloggersdag georganiseerd ging worden in Rijnsburg bij Esatto (klik).. Voor mij is zo’n rit van een uur en 3 kwartier veel te lang en zo’n dag veel te druk, maar ik wilde dit echt en omdat Gert het prima vond om als mijn persoonlijk chauffeur te fungeren en de dag daar in de buurt (lees op het strand) door te brengen was ik de eerste die zich aanmeldde!

5393. 5395.

Gisteren was het dé dag, Guus (helemaal hyper) mocht mee (Finn zit niet graag in de auto, dus die bleef lekker thuis). (Nee hoor, hij was niet zielig, Rianne heeft ‘m verwend met een flinke wandeling langs het kanaal!)
Een uitgebreid Esattoteam stond voor ons klaar en er waren zo’n 40 ‘blog’dames. Bij het voorstelrondje probeerde ik vooral de bloggers aan hun blog te linken, de namen van de meeste van de aanwezige volgers zijn bij mij niet echt blijven hangen, dat is toch lastiger want zeker de stille volgers zijn volkomen onbekend (ze zijn niet voor niks stil :–)).

5397. 5398.

In de grote werkplaats achter de verfruimte stond alles klaar om ons creatief bezig te houden. Na de uitleg van Carla bewerkte ik mijn theedoos met primer voor marrakech en de 3 kandelaren behandelde ik met loogbeits en met kalkverf. Tussendoor was er even tijd voor pauze met koffie/thee en heerlijke appelkoek zodat de eerste lagen konden drogen. De spontane gesprekken met woongepassioneerden deden ons bijna vergeten ook de prachtige winkel uitgebreid te bekijken.

5399.

Na de pauze werd de marrakech op de theedoos gezet en werkte ik mijn kandelaars af met wasvernis. Wat was het goed geregeld allemaal, kwasten, spatels en poetsdoeken.. kalkverf, loogbeits en wasvernis.. alles mochten we gebruiken! (Alle genoemde producten zijn trouwens hier (klik) te bestellen.)

Grenzend aan de woonwinkel van Esatto en binnendoor te bereiken, zit restaurant Aan de Vliet (klik) waar ‘s middags voor ons een uitgebreide bloggerstea klaar stond, smakelijke sandwiches, minicakejes met ananas, kokoskoekjes, kleine worstenbroodjes, crème brulée, mousse van witte chocola en de absolute topper voor mij was de chocoladeknots ;–))
De dag vloog voorbij en het werd tijd om de laatste hand te leggen aan de afwerking van onze projecten.

Sponsors

Bepakt en bezakt namen we afscheid, behalve de door onszelf gepimpte spullen kregen we allemaal een goodiebag mee. Van Pure & Original (klik) mogen wij bloggers lekker aan de slag met kalkverf (fresco) in een kleur naar keuze. Ik koos Earth Stone, een prachtige grijsbruine tint die we boven al een aantal jaar op de muren hebben zitten en die ik nog steeds mooi vind. De hal beneden, waar de honden hun slaapplek hebben krijgt binnenkort dus een nieuwe laag kalkverf…

Dag allemaal, wat was het gezellig, wat zijn we lekker bezig geweest en wat hebben we veel gekletst. Martine, Patricia en Carla (Esatto) het was top! Nogmaals bedankt!


PS. De magnoliatakken staan prachtig Dineke, maar het moet bij Sofie nog even doordringen dat ze er niet aan mag komen..

40 opmerkingen:

lia zei

Het was een topdag.
En Sofietje, het vrouwtje heeft die takken morgen nog nodig, dus niet aankomen.....
Succes morgen. Xx

blauwruitje zei

Wat een heerlijk dagje. En ik vind je foto's ook weer een genot om naar te kijken. Katten ze blijven leuk om naar te kijken. Groetjes Sandra

Anoniem zei

Wat een leuk stukje heb je geschreven Corine en prachtige foto's zeg!!Wat hebben we een mooie dag gehad hé!!en een prachtige herinnering!!groetjes Dédy

Petra zei

Heel leuk stukje heb je geschreven, ik vergeet steeds te bloggen maar computer is kapot en op iPad kan ik net niet alles wat ik wil. Wordfeud lukt nog wel ;-)
Best spannend met Sofie in huis lijkt me, maar nooit saai.

Tot woordje!

Judith zei

Ondanks dat ik zelf een drukke en fijne zaterdag heb om op terug te kijken, heb ik wel wat gemist volgens mij! Want ik lees overal zo'n enthousiaste posten... Volgende keer hoop ik er bij te kunnen zijn!

Liefs X

Home and Lifestyle zei

Wat fijn dat je zo van deze dag genoten hebt. Het is je van harte gegund!

Liefs, Ingrid

Esther zei

Dat klinkt als een leuke, leerzame en vooral gezellige dag! Wat een leuk initiatief. En het resultaat is super.

inge van der sanden zei

Jeee...jij blogt al lang...
Leuk dat je er hechte vriendschappen aan overhoudt.
Ik heb al heel veel over de Bloggersdag gelezen, het blijft leuk, hoop er de volgende keer ook bij te zijn.
Fijne Avond nog.

Groetjes,
Inge, my choice

What's in a day zei

Wat fijn dat je, ondanks de lange reistijd, maar gelukkig met een lieve chauffeur, zo genoten hebt.
Zo te lezen heeft iedereen het zo ervaren, heel geslaagd dus.
Nu tijd om uit te rusten..
Fijne week en lieve groet, Eefie

Brenda Schneider zei

Wat een heerlijke dag heb je gehad gisteren.
Daar kun je mooi op terug kijken.
Wat een mooie foto's heb je gemaakt en die lieve kat zit alles goed te bekijken :)
Groetjes Brenda

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Heerlijk dat jullie zo hebben genoten van elkaar, de gastvrijheid en de heerlijke hapjes een mooie dag om aan terug te denken ... heb al vele posten voorbij zien komen met prachtige foto's en verhalen ... nu lekker nagenieten van alles ... prachtige foto's prachtig hoe je kat daar zo zit ... wens je een fijne week ..lieve groet rosita

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Zo leuk dat je erbij kon zijn!!

Huisbakker was jaloers op Gert en grote Guus en had stiekem ook best wel voor taxichauffeur willen spelen om daarna lekker met Guusje naar het strand te gaan, maar ja ... iets met (betalen van) concertkaartjes enzo :)

Nu nog even Sofie duidelijk maken dat die takken, die in een heel mooi gecombineerd hoekje staan, van jou zijn en dat je daar wat langer dan alleen vandaag van wil genieten. Je foto's zijn weer als vanouds (prachtig dus en helemaal in Thuis-stijl!).

Anneke zei

Weet je dat ik gewoon mee zit te genieten van jullie enthousiaste verhalen. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Een jaar of 5 geleden ontdekte ik de eerste woonblog jouw woonblog wat was ik er enthousiast over. En door jouw ben ik op andere blogs terechtgekomen. Dat wilde ik toch nog aan je kwijt. Een fijne avond , liefs Anneke

Janny zei

Ik volg je ook al heel lang, eigenlijk al zo lang als ik mijn eigen blog omvormde tot woonblog en dat is al zeker vier jaar geleden, denk ik.
Ik vind bij jou (en ook bij Lia trouwens) altijd de foto's zo prachtig.
Ik vond de bloggersdag ook heel erg leuk en heb genoten.
En idd leuk dat wel nu wat meer gezichten aan een blog kunnen "linken".
Liefs,
Janny

Huize Vizzini zei

Gisteren heb ik je nog heel even gesproken. Het was een super leuke dag die zeker geslaagd is. We gaan het ook zeker nog een keertje doen.
Liefs Patricia.

Marjonel M zei

Heel leuk te lezen al die enthousiaste posten over de bloggersdag. Ik hoop er de volgende keer ook bij te zijn.

Fijne week!
Liefs, Marjonel

Marieke Kromme zei

Leuk geschreven en fijn dat je zo genoten hebt. Hoop dag ik er de volgende keer ook bij kan zijn!

Liefs Marieke

Dinah zei

Wat fijn dat je z'n leuke dag hebt gehad en nu maar thuis uitrusten en genieten van alle leuke ervaringen en gesprekken.

Lieve groet,dinah

Astrid zei

Het was echt een super gezellige dag. Prachtige winkel, heerlijke high tea,mleuke mensen, TOP! Ik heb ook zo genoten en het was leuk jou en anderen ontmoet te hebben!
Groetjes,
Astrid

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat fijn voor je Corine dat je er bij kon zijn! En dat je er zo van kon genieten. De dagen daarna neem je op de koop toe maar dit pakken ze je niet meer af!
Prachtig die foto's van Sofie, maar mooie foto's maken is jou wel toevertrouwd!
Ik heb even meegenoten van alles!

groet Trijnie

Het Moonhuis zei

Het was gezellig he Corine, ook al hebben we elkaar bijna niet gesproken, alleen op het laatst heel kort. Ik heb je man zien zitten met die mooie hond van jullie voorin de winkel in de stoel toen ik naar huis ging ;-)

Liefs Monica

Patricia Smit zei

Heel herkenbaar, dat niet zo computer technisch zijn! Vandaag postte ik een blogbericht en vond dat de lay-out wel een oppepper kon gebruiken, maar ja, hoe deed ik dat ook al eens weer? Om een lang verhaal kort te maken: Na een halve dag had ik - wat ik verprutst had- allemaal weer terug. Pfffft, gelukkig! De header komt nog wel een keer.
Leuk blog heb je en prachtige foto's. Ga je volgen.
Groetjes Patricia

Marijke zei

Wat een leuke verhalen over de bloggersdag hoop er ook een keer bij te zijn.
Fijne dag,
groetjes van Marijke

Verie - Vestywo zei

Wat geweldig, Corinne dat je hier bij kon zijn en wat heb je mooie artikelen gemaakt en gekregen. Geniet ervan..

Lieve-groetjes,
Verie

A place for my home zei

Dit dagje was de lange rit dus meer dan waard! Wat een gezellige dag hebben jullie gehad. Ik hoop er een volgende keer ook bij te kunnen zijn.

En 7 jaar al, wow. Dat is een hele poos :-) Ieder heeft z'n sterke punten hoor. Ik ben niet bang voor het technische geklungel maar qua fotografie zou het bij mij nog veel beter kunnen en dat is bij jou juist een sterk punt. Gelukkig kunnen we een hoop van elkaar leren :-)

Liefs, Cynthia

Marjan zei

Zo jammer dat we elkaar niet gesproken hebben zaterdag. Maar dat komt vast nog wel een keertje. Het was inderdaad een superdag. Ook ik had een prive chauffeur. Rob heeft me gebracht en terug mocht ik met Monica een heel eind meerijden. Scheelde Rob weer een eind rijden, want hij was gewoon naar huis gegaan.

Wat leuk dat je al zo lang blogt (ik moet het nog maar zien te halen.... ;)) en daar leuke vriendschappen aan over hebt gehouden. Heerlijk toch...

Fijne week en lekker rustig nagenieten.

liefs, Marjan

Des guirlandes zei

Wat was het gezellig hè! Echt een fijne dag. En nu weet ik nog beter wie jij bent, toch anders dan ik verwacht had. Maar hóe anders kan ik niet zeggen. Grappig, toen ik aan kwam rijden moest ik vlak voor de winkel wachten op een vrachtauto die aan het lossen was. Precies kwam Gert met Guus naar buiten lopen. Ik herkende ze direct! Gewoon van de foto!
Ik hoefde maar 37km te rijden dus was snel weer thuis. Maar meteen weer druk want ik had beloofd een appeltaart te bakken voor de verjaardag van mijn schoonzoon, die vierde het zondag.
Liefs
Barry

Huize Kip Kakel zei

Mooi om te lezen dat jullie allemaal een leuke dag hebben gehad, al geeft het me wel een gevoel iets gemist te hebben;)
Alweer 6 jaar aan het bloggen..soms is het idd leuk je blogjaren eens door te lezen...

Lida Klever zei

Het was inderdaad een super leuke dag...en wat zijn we verwend en leuk elkaar eens te spreken. Het is voor herhaling vatbaar. Nu deze week maar uitrusten van het weekend. Ik hoop op nog eens zo'n dag!
Groetjes Lida Klever

Mirjam zei

Hoi Corine,
Wat fijn dat je er toch bij kon zijn. En dat je zo genoten hebt. Ik lees bij heel veel bloggers al dat het heel erg leuk was. Als het nog een keer georganiseerd wordt, volgend jaar of zo, dan wil ik het zeker niet missen...
Heel fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Spijshuisje Lyd zei

Hoi Corine, Wat heb je leuk geschreven over de bloggersdag!
Al 7 jaar aan het bloggen! Ik heb nog wel wat terug te lezen dan bij je!.. Ik begin net met bloggen en moet er nog een beetje inkomen maar dat komt vast wel!
Fijne avond! Lydia

Thuis bij Tjits zei

Wat fijn dat je er bij kon zijn en zo genoten hebt van deze bijzondere dag! Nu lekker nagenieten en rustig bijkomen..

Liefs, Tjits

Alie zei

Fijn dat jullie zo'n fijne dag gehad hebben. Ik kon jammer genoeg niet, volgende keer beter.

erika zei

Wat een leuke dag moet dat geweest zijn Corine
Zo fijn dat je er van hebt kunnen genieten....... O en die Sofie ! Wat een heerlijke poes! Wat zul je daar ook van genieten in huis......Ze is een plaatje in je interieur!

Bonjade zei

Oh maarre...je miste mij toch wel die dag....? ;)
Super dat ie zo super geslaagd was.
Om lang van na te genieten.

Fijne avond

LIefs

Oh en die lieve Sophie.
Zie een heel klein hangbuikje, kan dat kloppen....?
Staan ze om bekend toch....?

Pip hier heeft een hele grote hangbuik.....en pas bijna een jaar.....dan is Sophie mooi rank en slank......

xx

Sober en Stijl zei

Het was een heel gezellige dag, ik heb je alleen niet gesproken, de volgende keer beter! Ik zag je man met jullie prachtige hond nog zitten in de winkel, toen ik naar huis ging!

Liefs, Dorine

Roelie Steinmann zei

Leuk, dat het zo'n gezellige dag is geworden zeg. En al 7 jaar aan het bloggen, super leuk.

Lieve groet Roelie

Anoniem zei

Corine,

Heel erg fijn dat jij net zoals vele andere blogsters ons de kans geeft mee te genieten van je THUIS.
Jammer voor de woonbladen die zijn mij als klant kwijt 😳
Maar dat geld kan ik nu leuk voor ons interieur gebruiken.

Erg leuk jullie salontafel, maar ik ben erg benieuwd of het praktisch is met de honden ( een lage tafel), komen ze niet in de verleiding mee te snoepen als er iets te eten op staat?

Hartelijke groet,
Marg

De keuken vind ik trouwens ook helemaal geweldig

Joolzz zei

Ik heb zoveel leuke reacties gelezen op die dag !
Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad!!

Home is where the heart is zei

super dat je/ jullie zo'n leuke dag hebben gehad en wat een ondeugd zie ik op de foto's :))
Ik las in je laatste post dat ze vandaag gesteriliseerd is. Wat mij zo verbaasde dat ze de dag na de operatie, leek of er niks was gebeurt, op het voorzichtig van de bank springen na, niks van te merken.
Ik hoop dat je je weer snel beter in je vel voelt en ik vind je dapper met j tulpen, moest er toch wel om lachen stiekem :))
Fijne avond
lieve groet Brigitte