maandag 16 maart 2015

bont

boos en trots…

Het was echt wel ingecalculeerd, maar het valt toch altijd vies tegen. Na de gezellige, maar gigadrukke bloggersdag bij Esatto ben ik in een flinke dip beland. En dan is het maar weer eens goed duidelijk, herstellen na een activiteit/inspanning duurt zoooo lang als je CVS hebt ;-(

Ik probeer het altijd maar met humor te zien.. ik mag gewoon heel lang nagenieten..

Vorige week was een rare week, doodmoe en een beetje dipperig/down zat ik veel op de bank. Ach en dat is op zich niet zo erg, ik kom daar wel doorheen, laat me maar gewoon met rust. Maar met die rust liep het even anders.

5415.

Sofie ging mauwen, heel veel mauwen en ze werd vervelend. Ik weet niet hoe vaak ik haar van de vensterbank heb geplukt omdat ze constant aan de takken in de vaas zat te plukken.. ik zat moe op de bank weet je nog.. Ik dacht aan een soort puberperiode, maar ervaren poezenbazen wisten me te melden dat de dame krols was. Vandaag is het raar stil en leeg hier THUIS want vanmorgen heb ik haar naar de dierenarts gebracht, vanmiddag mogen we haar weer ophalen.

5441. 5440.

Verder kreeg ik in die dipweek een kleurige bos tulpen. Ik hou niet zo van kleur en zit ik goed in mijn vel en voel ik me sterk dan ben ik in staat ze weg te geven aan iemand die er wel vrolijk van wordt. Maar ik zat/zit in een dip hè?! En dan geef ik meer toe aan het idee dat ik dat niet kan maken en dus ik zette ze geheel tegen mijn gevoel in pontificaal in de zithoek.

5437..

In eerste instantie werd ik er niet blij van, ze vallen zo op! Maar ik liet ze staan. Zaterdag was ik vooral buiten in de tuin waar ik Gert moreel ondersteunde en koek en zopie regelde terwijl hij een nieuwe schutting plaatste. En toen werd het zondag, dat was een grijze binnenblijfdag, een dag waarop die bonte kleurenpracht me bijna teveel werd. Maar ook de dag waarop de tulpen hun innerlijk toonden en waarop ik zag (wat ik wel wist) dat het absoluut mooie fotomodellen zijn.

5442.tulp

Ze staan dus nog steeds en enerzijds ben ik boos op mezelf dat ik mezelf dwing blij te zijn met iets waar ik eigenlijk helemaal niet tegen kan (in dit geval kleurige drukte), aan de andere kant ben ik er trots op dat ik de situatie heb omgebogen tot iets positiefs door te proberen er een paar mooie foto’s van te maken :–)
En heb ik even een opleving, dan denk ik bij mezelf.. maak je je nou echt druk om en bos tulpen?? Doe normaal zeg..  Dan loop ik naar de keuken en zet ik een kop thee..

Maar het eerste wat ik zie als ik de kamer weer inloop zijn die schreeuwende kleuren!

27 opmerkingen:

Tussen Wal en Schip zei

herkenbaar, je tulpenverhaal ;-)
Maar t is vaak zo lief bedoeld door de gever he.
vervelend altijd die dip na een hoogtepunt. Toch stoer dat je wel van je hoogtepunten geniet ook al weet je de gevolgen.
sterkte met opknappen weer en geniet van de zonnestralen!!
Lieve groet.
Alberta

Easyliving zei

Tjonge..wanneer je geen CVS hebt is dat toch bijna niet voor te stellen...dat je zolang nodig hebt om weer een beetje energiek te worden. Ik heb alleen maar bewondering voor het feit dat je er dan zo mee om weet te gaan....maar fijn is het zeker niet....hoop idd dat het komende goede weer je goed doet....

Liefs Dinka

Brenda Schneider zei

Gewoon even wat meer rust nemen voor jezelf, het zal mooi weer worden de komende dagen misschien geeft dat je weer een beetje energie.
Ik snap je helemaal met die kleurige tulpen, ze staan gelukkig maar even mooi :)
Groetjes Brenda

Diane van Duuren zei

Mooie foto's maar bovenal een mooie tekst erbij geschreven Corine! Ondanks je nare vermoeidsheidsziekte kjn je toch nig positief reageren. Heb bewondering voor je......
Sterkte verder, ik hoop dat je van de week lekker kunt genieten van de zonnestralen, volgens mij geven ze redelijk weer af :)

Liefs, Diane

Huys 50 zei

Och meis toch,ja...wij weten wel wat moe zijn is...althans dat schat ik in,maar zo moe kunnen wij ons denk ik niet voorstellen.
Je hebt wel een fijne dag gehad hoop ik met de Blogsters maar nu pluk je daar de vruchten van, zo jammer.
Probeer toch eens te genieten van de kleuren van de tulpen,je weet het mischien wel ook ik ben er niet zo van maar alle blomen zijn zo mooi en teer en dat komt na elke winter zomaar weer op...daar mogen wij voor niks van genieten,in rood,geel,oranje,paars...... maar de bloem is een gratis juweeltje dat er ook voor jou staat.Ik hoop dat de zon je ook een beetje op kan peppen, en dat hoop ik voor mezelf ook want ik dip ook een beetje.....maar hee meis het gaat voorjaar worden,geniet er van op jou manier en in jou tempo

Heel veel liefs
XXX

Dicky Marie

kienkele zei

O jeetjemineetje Corine, wat een kleurig geheel. Ik word al niet goed als ik ze bij jou voorbij zie komen. Maar het blijft inderdaad moeilijk om ze weg te geven ofzo, dus ik vind het heel goed dat je het op kon brengen ze te fotograferen en het zo om te buigen tot iets positiefs....
Ik hoop dat alles goed gegaan is met Sophie. Lieve groeten, Tineke

Room Seventeen zei

Ondanks de dip heeft deze fleurige bos tulpen jou toch een mooi fotomoment bezorgd! Ik hou ook niet van die knalkleuren, maar heb vorige week in een balorige bui rode, roze, gele en oranje tulpen gekocht. Ben helemaal klaar met de winter, met saaie grijstinten en dat sobere takkengedoe. Lekker genoten van die kleurknallers op mijn keukentafel. Sterkte Corine, ik hoop dat je snel weer een beetje opknapt.

House of Seasons zei

Heel herkenbaar, fout boeket of verkeerde kleur bloemen in huis, brrrrr..
Maar tulpen zijn wat mij betreft ALTIJD goed, in alle kleuren.
En ik denk altijd maar....
over een week kan ik ze weggooien :)
liefs
Lia

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Je blog beantwoord e.e.a al wat ik dacht. Een bos bloemen krijgen die te bont (of gewoon lelijk zijn, lastig want ik wil niet ondankbaar over komen, maar het is hier zo klein dat ik ze, waar ik ze ook weg zet, altijd tegen kom. Gelukkig weinig bossen bloemen voor mij want soms kijk ik ze de deur uit ... en vind ik mezelf helemaal niet zo aardig daarover :)

Athomebymy zei

Ik begrijp dat tulpenprobleem ook wel .. maar bekijk het van de positieve kant , ze verwelken stel dat de gever iets blijvend oerlelijk bij had ;-) vandaar dat ik meestal wel blij ben met een bosje bloemen :-)
Er komt wel weer een betere periode aan met een zonnetje ...

Liefs Petra

van alles wat in huis en tuin. zei

Ach....met dat kleurige en fleurige heb ik niet zon moeite: vooral niet als het bloemen zijn die ik op zich mooi vind!
Wat ik wel vreselijk vind zijn bloemen die ik als bloem niet mooi vind zoals lelies of gerbera's.....jakkie!
Ik heb op dit moment ook aardig wat bloemen in huis: mooie en minder mooie maar ben zo blij dat er gevers bestaan die voor jou naar de winkel gaan om je blij te maken (tenminste dat denken ze)
Geweldig toch dat er iemand is die aan je denkt!
Maar wat verdrietig voor je dat het weer niet goed gaat en je voor je gevoel bijna gestraft word voor het feit dat je iets leuks gedaan hebt!
Ik hoop voor je dat deze periode snel over gaat in een betere, zonniger tijd.
Sterkte!!

groet Trijnie

Villa Zeezicht zei

Proficiat :))! En een dikke knuffel, hihi!

What's in a day zei

Gelukkig kijk ik een beetje door de kleur heen en geniet ik dan maar van het hart van de bloemen... en denk ik aan het goede hart van de gever die jou een opkikkertje wilde geven:) wat ik voor jou hoop is dat je deze week heerlijk kunt genieten van de beloofde zonnestralen...een beetje meer zon en warmte gun ik je echt.


Lieve groet, Eefie

Anoniem zei

is het ook niet een depressie wat je hebt?

Judith zei

Kijk, daarin verschillen we: Ik houd van een vrij kleurloos en ingetogen interieur. Bloemen heb ik dan ook weinig in huis en tot jaren geleden moest het dan tenminste een ingetogen bos zijn met witte bloemen... Daar ben ik helemaal op terug gekomen en vind kleurige bloemen juist mooi in dat rustige interieur... Ach ja... iedere gek zijn gebrek en of jij nou die gek bent of ik: Als we er zelf maar blij van worden toch?!?!

Ik hoop dat je inmiddels uit je dip bent? En hoe is het met je poezenmeisje?

Liefs X

Bonjade zei

Oh wat naar dat het dan zoveel van je lichaam heeft gevraagd...
Nu is het weer elke steentje weer opbouwen dus........
Gun jezelf dit ook maar dit zal vast heel confronterend zijn want je geest wil vast veel meer en sneller....

Hoe is het met je poezenmeisje...?
Hier was ze ook krols...ze huilde erover......maar het duurde gelukkig maar een paar daagjes...

Sterkte en liefs

Corine(THUIS) zei

Even voor de anonieme reageerder: van een depressie is gelukkig geen sprake!

It's me zei

Ik kom je even een knuffel geven....did je rustig aan...zei zij die het zelf ook even niet meer weet....liefs van mij...x!

Anneke zei

Hallo Corine ik heb je stukje een paar keer moeten lezen omdat het (voor mij) zo aangrijpend is. Wat ik lees zie ik bij mijn dochter. Zij heeft HMS en zodra ze maar iets te veel heeft gedaan betaald ze de rekening. Zij kan dan bijna niet lopen niet te lang zitten en liggen gaat ook al niet. Dus ik begrijp en voel hoe het moet zijn om zulke extreme vermoeiende dagen te hebben. Zelf hou ik wel van een kleurige bos tulpen vooral de bestorven kleuren vind ik erg mooi. En zeker in een kleurloos huis geniet ik er van.
Corine ik heb het al eens geschreven maar ik bewonder je moed en nu ook om toch naar de bloggersdag te gaan ondanks dat je weet hoe de dagen erna zullen zijn. Ja laat het je niet afnemen.
Sterkte en een knuffel van mij
Liefs Anneke

Marjan zei

Ook ik had een flinke dip na de bloggersdag en ben er ook nog niet helemaal uit. Gelukkig wordt het de komende dagen wat lekkerder weer en gaan we daar maar moed en energie uit halen.
Hier komt eigenlijk al niemand meer met bloemen aan. Ik wordt er zo onrustig van. Dus iedereen weet nu eigenlijk wel dat ze mij er geen plezier mee doen. En als ik ze vroeger wel kreeg zette ik ze overal neer waar ik ze maar niet zag (toilet, badkamer of kinderslaapkamers en laatst heb ik toevallig 3 amaryllissen gehad en die heb ik op de veranda gezet. Konden ze niet tegen, raar...). En dan te bedenken dat mijn schoonzusters rustig 3 of 4 bossen neerzetten....

liefs, Marjan

Saskia Hoofdman zei

Dikke knuffel en hoop dat je je snel iets beter voel.

Groetjes

Saskia

Joke zei

Heb je je weleens verdiept in vit D tekort?? Daar krijg je ook vervelende klachten van. Je tulpen zijn prachtig. Ik word altijd zo blij als de tulpen weer boven komen. zo wonderlijk dat er na een winter weer zulke prachtige bloemen uit de grond komen.

Marjonel M zei

Ik heb vorige week een flinke bos bloemen gekregen met alle denkbare keuren die ik niet mooi vindt, en heb ze dan ook maar snel doorgesluisd naar mijn schoonmoeder die er heel blij mee was...Ik hoop dat je weer een beetje opknapt en kunt genieten van het zonnetje.

Hoe is het met Sophie?
Liefs, Marjonel

Marian zei

Hopelijk voel je je al iets beter...maar je merkt wel dat je niet alleen bent die niet tegen die drukke schreeuwerige kleuren kan...ik vind het ook niet mooi...zijn de foto's van die roze tulp wel prachtig met die grijze achtergrond...maar dat is er maar eentje he en geen hele bos...

Anoniem zei

Ha Corine,
Volg al lang met veel belangstelling je blog. Een vriendin van mij heeft ook CVS en door jouw blog leer ik haar (nog) iets beter begrijpen, dank daarvoor.
En tja, gekleurde tulpen. Kreeg pas bij de bloemist een bosje knalgele narcissen cadeau. Maar kon het toch niet over m'n hart verkrijgen om ze iemand te geven met de mededeling 'want ik vind geel niet zo'n mooie kleur'. Dus staan ze nu in mijn gang te pronken en ben er toch heel blij mee. Ook al zijn ze (voor mij) niet perfect, ze mogen er toch zijn. Net als wij ...

Hartelijke groet!

Janny zei

Inderdaad bijna niet voor te stellen als je niet aan de ziekte lijdt: dat je van een dagje uit zó'n vreselijke terugslag kunt hebben. Dat is flink balen telkens. Des te meer bewonder ik dat je toch telkens weer de uitdaging aangaat.
Och...en dat bosje gekleurde tulpen: dat is ook een kwestie van het loslaten van het prefecte plaatje! Dat merk ik aan mezelf ook: ik koop nooit zelf van dat soort bloemen, maar tegenwoordig laat ik ze wel staan. Dan maar even niet perfect. Vanochtend zette mijn kleinzoon zijn felrode bekertje met knalgroen lepeltje op een blauw schoteltje tussen mijn prachtige grijze servies. "Mooi he, oma"!
Ja jongen....inderdaad: het is maar hoe wij er zelf tegenaan kijken!
Liefs,
Janny

erika zei

Haha het tulpenverhaal.....herkenbaar ! Maar knap om er zo, n positieve draai aan te geven. Dat bewonder ik ook altijd weer in je ziekte ...die positieve lichtpuntjes blijven zien!!
Dikke knuf voor Sofie .....Ze zal misschien best een beetje zielig zijn ( geweest)