donderdag 2 april 2015

op zoek

naar een nieuwe jas..

Omgaan met een ziekte als CVS is lastig. Niet alleen op het gebied van bewegen, maar ook (of misschien wel juist) emotioneel vind ik het een hele opgaaf. De buitenwereld (familie/vrienden/werk) reageert vaak met onbegrip. De kans op herstel lijkt gering, bewegen moet maar brengt geen genezing en met gezond gedrag of positief denken kom je er ook niet…

5500. 

Meestal lukt het me wel de frustratie en het verdriet ergens achter een luik in mijn achterhoofd te parkeren, ook het weten dat ik hoogstwaarschijnlijk niet beter zal worden is iets waar ik over het algemeen niet mee bezig ben. Ik probeer mijn energie vooral te steken in het zorgvuldig omgaan met dat wat beschikbaar is, om op die manier het dagelijks leven op een redelijk leuke manier vol te houden. Het is gewoon een kwestie van luisteren naar je lichaam en de beperkingen accepteren.
Klinkt goed hè?! Maar o wat is het moeilijk! Er hoeft maar iets te gebeuren of de luiken van mijn achterhoofd gaan open en alle verdriet en ellende buitelen over mij heen.. en dan is er geen houden aan. Emotioneel compleet aan het eind van mijn latijn zak ik dan behoorlijk diep de modder in.

5517.

Toch maakt het hele gebeuren me behalve vreselijk verdrietig en eenzaam óók sterker. Al moet ik wel toegeven dat ik dat pas sinds kort hardop durf te zeggen. Ik heb een coach die me helpt. Zij maakte me duidelijk dat dat kekke blazerjasje waar ik me zo stijlvol en sterk in voelde als ik op kantoor rondliep me misschien (ik weet het wel zeker) helemaal niet zo lekker meer zit. Het lijkt wel gekrompen, het knelt en past eigenlijk niet goed meer. Ik ga dus op zoek naar een andere jas, een jas die past bij het nu, een jas die me lekker zit én me leuk staat..wat voor jas dat precies gaat worden weet ik alleen nog niet.

Ik ben bezig uit te vogelen wie ik ben en wat ik voel. Ik moet leren meer vanuit mijn lijf/gevoel en minder vanuit mijn hoofd te leven. En nee dat vind ik niet makkelijk! Vanuit een sterk plichtsgevoel ben ik streng voor mezelf. Dat is was fijn, het gaf me houvast. Maar nu zorgt het vooral voor onrust en frustratie, het staat me in de weg. Ik ga het anders doen, ik mag in gesprek met mezelf, me bewust worden van mijn gevoel. Als mijn hoofd en mijn lijf meer op één lijn zitten gaat er veel minder energie verloren!

5532..

De storm van deze week kwam bij mij hard binnen, emotioneel had ik het al niet breed en het weer deed daar qua onrust een flinke schep bovenop. Doodmoe lag ik vannacht uren klaarwakker te zijn. En waar ik begon met piekeren over alles wat niet meer lukt en wat ik wellicht anders had moeten doen betrapte ik mezelf er op dat ik uiteindelijk aan het zoeken was naar mogelijkheden voor later.. Beter zou je denken en toch is het dat niet echt, want hoezo maak ik me druk om later? Eerst maar eens zien dat ik vandaag, hier en nu de boel op een rijtje krijg, mijn hoofd wil weer veel te snel :-))

Het is me duidelijk: die knellende jas moet uit, voorlopig hou ik het even op een lekker vest (daarvan heb ik er genoeg) en ondertussen ga ik me verdiepen in ‘een nieuwe jas’.

 5533.

Vandaag waait het nog steeds flink en waar ik vanuit mijn hoofd dan automatisch focus op die onstuimige wind en me vertwijfeld afvraag wanneer die eindelijk zal gaan liggen, kan ik beter voelen dat de zon al heel aardig haar best doet.. En zo liep ik vanmorgen positief gestemd even ons landgoed over op zoek naar de lente. Terwijl ik dit typ komt er net weer een flinke hagelbui overwaaien, maar het deert me niet, ik zit lekker binnen en ik heb het gevonden.. het lentegevoel..vergeetmijnietjes, blauwe druifjes en de neuzen van de pioenrozen! Het is LENTE!

25 opmerkingen:

De Meidenmuts zei

Hoe je alles zo beschrijft met je gedachten enz... kan ik me wel iets bij voorstellen. Ik hoop dat je een jas gaat vinden die je beter past!
Je hebt in ieder geval het lentegevoel gevonden. Probeer het vast te houden!

Liefs Anita

Janny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Home and Lifestyle zei

De weg naar acceptatie is begrijpelijk lang, maar met acceptatie zou je het jezelf wel makkelijker maken. Maar het is het aard van het beestje dat al jaren gewend is op een bepaalde manier te handelen en dat leer je niet maar zo af.

Het maakt je geen minder goed mens, wanneer je voor jezelf niet altijd zoveel hoeft. Zoals Janny al aangaf kan die ruimte die je jezelf geeft juist verlossend werken.

Ik wens je toe dat je de jas waar je zo naar op zoek bent ineens in de rekken ziet hangen en dat die ook tijdens het passen meteen voelt als helemaal goed!

Liefs, Ingrid

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Een jas die beter past, dat gun ik je zo! Fijn dat je daar een coach bij hebt want het is soms best even zoeken welke het leukste staat en lekkerste zit. Altijn fijn als er dan aan de zijlijn iemand met je mee kijkt en je naar het juiste kledingrek wijst. Zij weet vast wel van welke jas jij uiteindelijk blij wordt. Je personal shopper maar dan net even anders, super dat je zo iemand gevonden hebt!

Sonja- Sezoentje zei

Als nieuwe volger heb ik deze week meerdere van je posten gelezen en ook bij deze post lijkt het of ik in de spiegel kijk.
Jouw verhaal is mijn verhaal maar ook ik geloof dat het goed komt met die zoektocht.
Veel succes met vinden , vooral het vinden van rust,
fijne avond
Sonja

detuinkamer zei

Hoop dat je rust en acceptatie zult vinden
wat een ellende.....

lia zei

Gelukkig heb je hulp die je helpt naar de ideale jas.
En wat zul je er straks stralen als je die jas gevonden hebt.
Ik gun je het van harte meid.

Liefs lia

Karin zei

Wat goed dat je een coach hebt gezocht en gevonden die je helpt met alles wat je nu meemaakt. Een stap in de richting naar rust in je hoofd. Komt goed met je Corine!

Fuchsiaantje zei

Hallo Corine, ik weet niet of je mijn blog Fuchsiaantje kent, ik heb jouw verhaal gelezen en heb bewondering voor je dat je dit op je eigen manier hoe moeilijk het ook is door het leven gaat.
Ikzelf heb ook een ongeneeslijke ziekte en zit ook wel eens in een dip maar probeer er toch weer uit te komen door afleiding te zoeken en daar helpt bloggen heel goed mee. Ik wens je veel sterkte toe en heel fijne Paasdagen, lieve groetjes van mij, Riet.

Marijke zei

Laten vallen die jas is best moeilijk en er een vinden die je omarmt is een zoektocht maar je zult haar vast vinden! Houdt moed!
Fijne paasdagen,
Lieve groetjes van Marijke

Marjan zei

Het zoeken naar zo'n nieuwe jas duurt altijd even. Maar als je hem eenmaal gevonden hebt zit hij goed.
Fijne paasdagen.....

liefs, Marjan

bijzonder-oud zei

Ik heb bewondering voor je, ik weet hoe het is om in en in moe te zijn, om te moe zijn om je bed uit te komen s morgens. Gelukkig was het bij mij geen blijvend probleem en is het over nu.

Het doet me veel om te lezen en te zien dat het bij jou anders zit, ik bewonder je om je kracht en om je doorzettingsvermogen!

Ik wens je alle goeds en ik hoop van harte dat je die jas zult vinden die je als gegoten gaat zitten, sterkte!!
Lieve groet,
Yolanda

Marijke Kluiters zei

Als ik naar jou foto kijk denk ik wat een mooi mens,jij zal vast een goed passende jas kunnen vinden.Met in een jaszak een een dosis rust en acceptatie.
Dat gun ik jou van harte toe.
Liefs Marijke K

Anneke zei

Ja een heerlijk passende jas waar vind je die. Ik denk dat je zo'n jas zelf moet vermaken. De knellende gedeeltes wijder maken. Maar gaat hij dan niet ergens knellen? Het moeilijke van je ziekte is dat het onverklaarbaar is;
continu aanwezig en/ of herhaaldelijk terugkeert.
Je moet uitkijken bij voortdurende belasting; maar hoe doe je dat? Ik ken je al wel zo goed dat GENIETEN op nr. één staat.Wat ik zo knap van je vind. Want je MOET leven met
een aanzienlijke afname van het vroegere activiteitenniveau op alle gebied. Je werk, sociale of persoonlijke activiteiten het blijft knokken he?
Maar net wat Marijke zo mooi verwoordt den ik ook wat een mooi mens.
Een fijn weekend,
Liefs Anneke

Saskia Hoofdman zei

Wat goed dat je iemand heb gevonden die je helpt shoppen naar je je nieuwe jas. Het is fijn als iemand je begrijpt en je niet over je ordeel en je helpt zoeken naar de perfecte jas.

Het doet zeer als degene die het dichts bij je staat niet begrijpen of kunnen inzien dat de jas die je draag vervangen moet worden voor een nieuwe. Dat doet mij het meeste verdriet.

Ik wens je een hele mooie nieuwe jas toe die je als gegoten zit en niet stuk te krijgen is.

Fijn paas weekend,

Saskia xxx

van alles wat in huis en tuin. zei

Een mooie, passende jas: ik gun het je zo om die te vinden! Fijn dat je iemand hebt die je daar bij kan helpen!
Een oude jas laten vallen zal heel moeilijk zijn want je bent er al zo lang aan gewend! Maar ik denk dat je een moedig en krachtig persoon bent en dat je daardoor je nieuwe passende jas vast en zeker zult vinden!
Sterkte met die zoektocht, mooi dat je toch kleine lichtpuntjes van de lente kunt zien!
Ik hoop dat je fijne paasdagen zult hebben.

groet Trijnie

Lynda Hovens zei

da's beslist niet makkelijk! Da's zelfs een hele kluif lijkt me. Maar het klinkt alsof je een mouw al uit hebt van dat te krappe jasje...die nieuwe jas zal je prachtig staan en beschermen


liefs
lynda

What's in a day zei

Net zoals veel anderen gun ik je van harte een comfortabele jas waar je heerlijk in kunt uitwaaien, waarin je, je kunt verstoppen en je handen diep in de zakken kunt stoppen op de momenten dat het even niet lekker aanvoelt..
Wat fijn dat iemand je daarin begeleidt, uit ervaring weet ik dat het zo fijn is om juist bij die persoon je hart te luchten, maar ook nieuwe impulsen te krijgen.
Veel sterkte!

Mooi paasweekend!

Lieve groet, Eefie

MARIANNE zei

Je hebt het echt heel goed/mooi beschreven, en ik ben heel blij voor je, dat je nu een coach hebt die je daar in begeleid...en vind het ook zeker een mooi voorbeeld hoe je schrijft over je jas...ik hoop dan ook van harte samen met jou, dat je een mooie, goed zittende, nieuwe jas zult vinden, en daarmee weer verder kan.

Geniet van het zonnetje en deze paasdagen!
Lieve groetjes van Marianne.

Onder de rieten kap zei

Je beschrijft je gevoel altijd zo mooi...ik hoop van harte dat je een geweldig mooie jas vind die je als gegoten zit, ik weet zeker dat het je gaat lukken!
Veel liefs, Yvonne

Bonjade zei

Maar wat ben je al goed op weg zeg.....naar je lichaam luisteren en accepteren......
Moeilijke weg...maar ook zo leerzaam en vast en zeker straks ook zo'n groeiend proces......
Want wat is prioriteit....en wat kan je doorstrepen.......en hoe streep je.......zo moeilijk......
Maar je houdt ineens ook de echte over.......en de mensen met onbegrip..............je weet het.......

Die jas gaat lukken.......

Een onesie.......nog niet zo raar.....
Om in te wonen ;)

Sterkte en liefs

Huis in de Provence zei

het gaat je absoluut lukken...die nieuwe jas vinden...soms kost het tijd en heel veel geduld...maar op een dag weet je JA dit is het deze past goed!
Suc6
Lieve gr. mirjam

Joolzz zei

Fijn dat je een coach hebt waar je mee op één lijn lijkt te zitten! Het is nogal wat... en dan is het fijn om iemand te hebben waar je mee kunt opbouwen. *kus*

Astrid zei

Ik loop een beetje achter en lezen lukt nog niet zo goed. Voor deze post heb ik even extra tijd genomen en een paar jeer gelezen. Je bent volgens mij goed bezig en Ik denk en hoop zo voor je dat samen met je coach de passende Corine-jas gaat vinden.
Tot die tijd lekker in je heerlijke vesten over het landgoed lopen en genieten van je Thuis.
Lieve groet,
Astrid

Judith zei

Wat betreft het weer: De storm is gaan liggen en we hebben er prachtig zomers lenteweer voor terug gekregen (op vandaag na dan...). Ik hoop dat jouw stemming met het weer meegaat, dan voel je je de komende week een stuk beter!

Lieve Corine, ik vind het erg rot te lezen dat je zo struggelt met je lijf wat het laat afweten en ik gun het je zó dat je innerlijke (be)rust(ing) krijgt!

Sterkte X