zondag 26 juli 2015

tijdloos

vakantievieren…

We hebben er een traditie van gemaakt, zodra we vakantie hebben gaan de horloges af. In het begin is het even wennen, maar na anderhalve dag kunnen we al lekker relaxed koffie drinken of eten als we zin hebben, zonder te bedenken of het daar eigenlijk wel tijd voor is :–)

0033.

Let maar eens op.. er zijn veel mensen die op hun horloge kijken als je vraagt of ze koffie willen..

IMG_0032.1

Ons bevalt het uitermate goed, een paar tijdloze weken! Voor mij zit echt op vakantie gaan er momenteel niet in, dus we genieten volop van ons landgoed. Naar goede (Franse) vakantiegewoonte haalt Gert ‘s morgens vroeg regelmatig verse croissants bij de bakker, die we dan voor de tent op de veranda op ons gemak opeten.  Af en toe stappen we op de fiets voor een boodschap in buurstad Zwolle waarbij we uiteraard een pauze inlassen op één van de vele gezellige terrassen. Ook namen we Roef een middag mee voor een bezoek aan een lieve blogvriendin, al vond haar doodle Joy het eerder spannend dan gezellig met zo’n kleine druktemaker op háár terrein.

IMG_0033.1

Tussen de bedrijven door heb ik grote opruiming gehouden op zolder, er is veel verkocht, maar bij de kringloop zagen ze me ook graag verschijnen met telkens weer dozen vol spullen. De ontstane ruimte maakt me blij en geeft me moed, ondanks de diepe put van extreme vermoeidheid waar ik helaas toch steeds nog iets dieper in weg zak.

Al een tijdje staat op mijn wensenlijstje een nieuwe camera, met mijn C.anon 450D is helemaal niks mis, maar met een nieuwer model denk ik net even wat meer te kunnen. Pure luxe dus, daarom plaatste ik die wens ook telkens weer naar onder op de lijst. Maar sinds vorige week ben ik toch de trotse bezitter van een 700D.

IMG_0034.1

Er op uit gaan met de camera is momenteel nauwelijks haalbaar, maar gelukkig is er ook THUIS genoeg moois vast te leggen. Vandaag was Roef mijn gewillig model (dat is ook weleens anders!). 

Zonder horloge maar met croissantjes en mijn nieuwe camera gaan wij nog even door met vakantie vieren :–))

(Staat er op jouw wensenlijstje toevallig een 450D? Je mag me altijd mailen..)

21 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Lieve Corine,

Ik hoop tcoh zo voor jou dat de bodem van vermoeidheid nu toch echt is bereikt en je wat dat betreft niet nog dieper weg kunt zakken. Waar houdt het op, denk ik dan maar dat zal jij je al vele malen vaker hebben afgevraagd.

Een goed idee van die horloges al zou ik dan mijn mobiel en i-Pad ook weg moeten leggen. In Frankrijk pasten we ons trouwens snel aan aan de plaatselijke gewoonte van laat avondeten...dat beviel prima. Pas eten als de zon helemaal achter de horizon is weggezakt.

Ik ben benieuwd wat je ervaringen met je nieuwe camera zijn en of je daadwerkelijk meer mogelijkheden gaat ontdekken. Hou ons op de hoogte, voor de momenten dat je er aan toe komt.

Ik hoop dat jullie thuis toch lekker kunnen genieten van het samen niets hoeven. Ook hopen dat de zon zich met regelmaat laat zien en de buien achterwege blijven (of alleen 's nachts even langskomen, als opfrisser voor de tuin).

Liefs, Ingrid

Happy Living zei

mooie foto's, mooie hond :-)

Sinds ik niet meer voor een werkgever werk, maar voor mezelf, leef ik een stuk minder op de klok en dat bevalt mij heel erg goed. Wakker worden zonder wekker, eten wanneer je honger hebt en naar bed gaan als je moe bent... mijn moeder noemt me wel eens een hippie hahaha en manlief zegt altijd dat ik in het verkeerde klimaat ben geboren. Ik heb gewoon een hekel aan haasten en van alles "moeten zoals het hoort". En voor zoonlief is er nog steeds gewoon rust en regelmaat, maar dan niet op strikte vaste tijden. Heerlijk, ik zou niet anders meer willen. Ik ben zoveel meer relaxed nu...

En ja, opruimen is tijdrovend maar ook heerlijk. Je los maken van spullen geeft ruimte. niet alleen in je huis maar ook in je hoofd.

liefs, Debby

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Weliswaar in aangepaste versie maar toch het vakantiegevoel, doe je goed! Maar die put mag wel gedempt gaan worden zodat je weer omhoog kan gaan klimmen.

Opruimen en grote schoonmaak moet hier ook gaan gebeuren, maar eerst maar eens een schildersklusje gaan aanpakken en tegen die tijd is mijn vakantie vast al om ... slakkentempo :)

lia zei

Niet op de tijd hoeven letten, en doen zoals het komt is voor mij al vakantie.
Dan leef je zoveel meer ontspannen.
Dus laat jij die horloge maar af, en dan hoop ik dat je zo ontspannen word dat die put voorgoed gedempt word.
Ik denk dat je het wel kunt merken dat je een nieuwe camera hebt, en op jouw landgoed is zoveel om vast te leggen.

Wat is Roef een mooi beest.
Liefs Lia

Villa Zeezicht zei

Hihi, wat leuk om te lezen over die horloges af. Ik draag er zelden eentje, alleen als we een presentatie moeten houden. Dat zijn zaken die strikt tijdgebonden zijn. Verder houden wij ons zelden aan 'de tijd', en dat voelt heerlijk! Overigens hangen en staan hier wel overal klokken in onze Villa, dat dan weer wel ;) Fijn dat het je lukt om zo te genieten van de kleine dingen die er toe doen: hondje, croissantjes, buurten in de stad, je nieuwe camera. Ook had je het misschien liever anders, toch vind ik het super knap dat het je lukt om gelukkig te zijn met 'wat is':) Lieve groet!!

Easyliving zei

Al 10 jaar draag ik geen horloge meer....en ik ga er ook nooit meer omdoen.....ik heb gemerkt dat je biologische ritme je precies de juiste tijd aangeeft...het heeft me zoveel ontspanning gegeven....wanneer ik echt moet weten hoe laat ik ergens moet zijn...er is altijd wel ergens een klok in de buurt en vragen staat vrij...heerlijk!
Probeer het maar eens door te voeren in je leven...je zult zien hoe fijn het kan zijn..
Wat erg voor je dat je zoveel last en problemen ondervind aangaande je ziek-zijn...het besef dat je ergens weet dat het misschien nooit meer anders zal zijn...geniet van de dingen die je fijn vind (dat doe je)en van je nieuwe camera....want foto ś maken dat kun je!

Liefs Dinka

crochetcookingandmore zei

Geweldig mooie foto's! Ik maak ze altijd maar simpeltjes met m'n mobiel, hoewel ik wel graag een echte camera zou hebben, maar ja, een mobiel heb je bijna altijd wel bij je en dat vind ik dan ook wel weer handig.
Ik hoop dat je binnenkort ook de poes erop gaat zetten, ze lijkt zo op die van ons! Konden wel zusjes zijn :)
Geniet van je vakantiegevoel en sterkte met alles!

Bonjade zei

Vakantie vieren hoeft niet ver weg te zijn.......Heerlijk dichtbij en alles bij de hand....niets inpakken......ECHT vakantie dus!
Ik hoop dat je nu zonder tijd ook wat meer rust hebt en krijgt en dus ietsjes op kunt laden.....
Ha heb nooit een horloge om.....misschien daarom dat ik altijd en overal te laat ben of vergeet...;)
Hoe dan ook....gun je fijne dagen toe......lekker rusten.....wens je liefs en sterkte

Bonjade zei

OH en ben benieuwd hoe je toestel bevalt en wat ie meer kan....;)

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Een heerlijke manier om vakantie te houden en wat een goed idee om niet naar de tijd te kijken, zo ontspannend.

Zo te zien is Roef een goed model geweest voor je nieuwe camera, de foto's zijn prachtig.

Geniet fijn van deze vakantie enne..... einde van de week komt de zon weer meer tevoorschijn.

Lieve groet,

Loes

Janny zei

Wij hebben wel horloges, maar och...op de tijd letten doen we ook niet echt.
Als pensionados kunnen we dat ons permitteren. Hoewel: als Rein's reces is afgelopen moeten we toch weer aan de leidraad van de politiek lopen en dat is soms best tegenstrijdig.
Wat jammer dat je nog steeds zo intens moe bent. Supplementen kunnen nog wel eens nuttig zijn, heb ik ervaren. Hoewel ik natuurlijk niet weet of dat bij jou ook het geval kan zijn. Ik hoop in elk geval dat de bodem nu echt is bereikt en dat je kunt gaan klauteren.
Fijn dat je zo veel plezier in fotograferen hebt. En dat je zoveel goede modellen in de buurt heb!
Liefs,
Janny

Onder de rieten kap zei

Oh wat gaaf dat je een nieuwe camera hebt, wat zul je daar veel plezier van hebben! Ik heb eigenlijk alleen maar een horloge om als ik opgetut de deur uitga en dan meer voor de sier dan dat ik er daadwerkelijk op kijk haha! Je hebt helemaal gelijk, het leeft zo veel ontspannender zonder op de tijd te hoeven letten! Heerlijk, geniet van je vakantie!
Liefs, Yvonne

Lynda Hovens zei

dat doe je goed, je maakt er het beste van binnen je mogelijkheden! Ik hoop dat je snel weer op pad kunt met je nieuwe camera, al is het maar een "rondje kerk". Een mens moet zo nu en dan even een ander uitzicht hebben.

ook wij zijn de zolder aan het "uitmesten"! Allemachtig waarom gooide ik dat niet eerder weg? Maar goed, de kringloop en kledingbank varen er ook wel bij, doen we dubbel goed toch? Ruimte in huis, inspiratie voor nieuwe dingen.....

fijne vakantie!

liefs
lynda

blauwruitje zei

Fijne vakantie! En wat een prachtige foto's. Groetjes Sandra

Anoniem zei

De ondeugendheid straalt van Roef af, wat is hij leuk om te zien.😍
Ben benieuwd hoe jullie viertal onderling met elkaar omgaan.
Wij genieten iedere dag van ons drietal www.wheatengard.nl

Ik ben trouwens helemaal weg van jullie keuken, wat een plaatje, echt geweldig

Wens je qua gezondheid alle goeds toe
Marg

Fuchsiaantje zei

hallo corrine, wat een fijn gevoel zal dat zijn om foto`s te maken metje nieuwe toestel en je maakte al zulke mooie foto. Ik heb een heel eenvoudig toestelletje maar ik maak niet zoveel foto`s al vind ik het wel leuk om te doen. Ik wens je nog fijne vacatie dagen en groetjes van mij, Riet.

Marjan zei

Ik heb nooit een horloge om. Vroeger droeg ik er wel een maar dan meer als armband. Inmiddels weet ik niet beter. Ik zou het na je vakantie ook gewoon aflaten. Misschien geeft het je iets meer rust. Want ja je ziet mensen altijd op hun horloge kijken....
Zo'n mooie camera staat bij dochterlief ook nog steeds op haar wensenlijstje. Wie weet ooit ;)
En opruimen is heerlijk. Het geeft je zoveel ruimte in het hoofd althans mij dan. Heerlijk gevoel vind ik dat. En als je dan bekijkt wat er bewaard is dan denk ik vaak waarom heb ik dat niet eerder weggegooid.
Laatst was de wasmachine stuk en kon ik niet zo snel de rekening vinden. Dus toen maar meteen de hele administratie nagekeken en weggegooid. Wat een ruimte (en rekening gevonden altijd heel belangrijk)
Geniet nog lekker samen, het mooie weer komt eraan!!

liefs Marjan

Hilgonda Mons zei

Mooie foto's van Roef.
Wij leven nu ook zonder horloge en drinken soms pas koffie om twaalf uur en eten ook op hele andere tijden. Heerlijk hè! Dat is echt vakantie ook al blijf je net als wij thuis.
Ik hoop dat je in deze vakantie tijd wat aan mag sterken nu er ook wat mooier weer aan komt. Moeilijk lijkt me dat, om in je hoofd zo veel te willen, maar je lichaam daar de energie niet voor heeft.
Sterkte gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

Petra zei

Wat is Roef een mooie hond, heerlijk zo`n beestenboel bij huis. Volgens mij was het Gert die ik afgelopen maandag tegen kwam met het uitlaten van Guus en Finn. Pas toen ik verder liep had ik het in de gaten (beetje haast ;-))

Ik hoop dat je ondanks alles kan genieten van wat er om je heen gebeurd en je de rust vind om alles een plek te geven.

Lieve groet van Petra

Roelie Steinmann zei

Je hebt een heel gewillig fotomodel gevonden in Roef. Leuke foto's. Ik ben zelf ook aan het kijken naar een ander fototoestel. Ik heb nog echt een heel simpel toestel van Sony waar van alles aan mankeert. Ik ben helemaal weg van een systeemcamera, maar ben nog echt op zoek naar eentje die niet al te ingewikkeld te bedienen is, makkelijk mee te nemen en vanzelf mooie foto's maakt. Dat zijn toch niet teveel eisen, of wel? Die Canon van jou ziet er heel mooi uit.

groetjes Roelie.

Gert Jan en Margreet zei

Lieve Corinne
Al een hele tijd niet in blogland wezen kijken, maar ik dacht kom ik neus nog eens weer rond. Waarom ik lang niet ben geweest..... te druk met andere dingen..... en mijn ziekte cvs speelde weer flink op.
Om dat laatste gaat het. Corinne jij bent toch ook chronisch vermoeid?
Ik ook, al 31 jaar. En ik ga nu de cognitieve gedragstherapie doen van het Radboud in Nijmegen. Ik moet nog beginnen, eerst nog de scan afwachten. Ik dacht aan jou.
Misschien ook iets voor jou om van die moeheid af te komen???
Tis maar een tip. Ik wens je alle goeds liefs Margreet.
margreetheidstra@gmail.com