zaterdag 12 september 2015

kiezen

voor mezelf…

Wat doe ik en wat laat ik. Als ik dít niet doe dan kan dát misschien wel. Ik zeg bewust ‘misschien’, want wat de ene dag prima kan, kan een andere dag echt niet. Soms vraag ik me wel eens af waarom ik zo omzichtig doe, want al doe ik nog zo mijn best om fikse pieken en dalen in mijn activiteitenpatroon te voorkomen, het lukt eigenlijk nooit om een stabiel energieniveau te bereiken, laat staan te behouden. Voor mij met mijn administratieve achtergrond blijft het lastig om het plussen en minnen los te laten, wellicht is het meer een kwestie van creatief boekhouden ;–))

0254.

Het enige wat ik zeker weet, is dat ik bij een ‘normaal’ activiteitenpatroon volledig afbrand. Dus blijf ik schipperen en gooi ik toch soms even een heel klein beetje de touwen los :-)

0258.

Vrijdag koos ik ervoor geheel bewust en bij mijn volle verstand volledig uit de bocht te vliegen door een hele dag mee uit te gaan met Gert (en nog 20 anderen).

0291.

Het was al een paar jaar geleden dat ik gezellig meeging en hé ik ben na mijn ontslag niemand meer verantwoording verschuldigd over wat ik wel of niet doe! Bovendien bood het leuke (voor mij uiteraard wel veel te drukke) programma best wat ruimte om een klein beetje mijn eigen tempo te bepalen.

267.

Vanuit Enkhuizen voeren we met de Friesland (1956) over het IJsselmeer naar Medemblik. De Friesland was oorspronkelijk een ‘Doeksen’veerboot tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling.


0274.
0272. 0294.

Onze groep kreeg eerst koffie/thee met gebak in de salon, maar ik kon niet wachten tot ik met goed fatsoen het dek op kon met mijn camera..

0278.
0305.

Behalve de toch wel geijkte plaatjes schoot ik ook een paar verrassende foto’s:

0296.1.

want terwijl wij genoten van een heerlijk uit-gevoel moest er door de matroos met z’n plumeau wél gewoon gewerkt worden!

0265.1.

In een hoekje vond ik ook nog deze kleine oude bolderkar, wat ze er mee doen is me onduidelijk, maar fotogeniek is ie wel!

IMG_0317.1

Deze stoere medepassagier houdt niet zo van boottochten zei z’n baasmevrouw maar hij heeft zich erbij neergelegd..

IMG_0319.1

ach en in de zon vond ie het wel heel relaxt!

0309. 0302.

De boottocht duurt een uur en een kwartier en ik zag er best tegenop want ik heb géén zeebenen, maar we hadden prachtig weer en terwijl ik rondliep met mijn camera ging het heel snel!

0322.

Rechts op het randje van de foto een mooi stukje Nederlandse geschiedenis,

IMG_0334.

het Gemaal Lely uit 1930 dat werd en wordt gebruikt om de Wieringermeer droog te maken en te houden.

Toch leuk dat tijdens een gezellige en zonnige uit-dag ook m’n historisch besef eens flink afgestoft wordt.

IMG_0338.

Ik heb veel foto’s gemaakt met mijn nieuwe camera en al is niet alles helemaal gelukt, het voelde wel weer goed om er zo lekker mee bezig te zijn. Al zie ik in de foto’s terug dat gaandeweg de dag de vermoeidheid toeslaat.

Dit was dus de ochtend, die heb ik lekker uitgebuit!

23 opmerkingen:

Marian zei

Ooh wat een leuke post, mooie plaatjes en bij het hondengezichtje schoot ik spontaan in de lach. Ik ben momenteel een boek aan het lezen over het ontstaan van de ontwikkeling van de Wieringermeer en de noord-oostpolders enzo, dus voor mij interessant dat ik dat Lely gebouw bij jou op de foto zie staan...
Wel vervelend dat je dan weer zo'n afgebrand gevoel krijgt aan het einde van de tocht...maar je hebt dit toch vol kunnen houden...

Marjan zei

Wat is het toch altijd jammer als je zo gestraft wordt voor een dagje weg. Gelukkig kan je toch lekker nagenieten met je mooie foto's. Wat is Nederland toch mooi.....

liefs, Marjan

Home and Lifestyle zei

Gelijk heb je dat je toch zo nu en dan de slingers voor jezelf ophangt, in de vorm van een waterrijk uitje. En ook al krijg je de rekening nog wel eens gepresenteerd, je hebt wel genoten en dat neemt niemand je meer af!

Liefs, Ingrid

lia zei

Soms is het waard om even over je grens heen te gaan, ook al is het nog zo moeilijk.
Ook al heb jij het vele malen moeilijker, ik ben helemaal op omdat ik in Engeland alleen maar gelopen heb. Maar ik had het ook weer niet willen missen.
En aan deze foto's zie ik alleen maar dat ze heel mooi en super scherp zijn.
Morgen maar een heerlijke relaxdag van maken.
Xx

blauwruitje zei

Wat heerlijk zo'n tocht en wat ben ik blij dat ik nu eens iemand tref die deze mooie plaatjes maakt in mijn omgeving. Het IJsselmeer en de kust van West Friesland zijn prachtig. Ik vind het wel gewaagd van je om zo lang op het IJsselmeer te varen, mijn maag had zich allang omgedraaid. Volgens mij was het een topochtend! groetjes Sandra

Easyliving zei

Wat een pracht foto's Corine...zó scherp...ik benader nog niet eens de laatste foto's die volgens jou door je vermoeidheid ietsje minder zijn....
Je erbij neerleggen zal altijd moeilijk blijven, je hebt echter wel 99% genoten volgend mij....

Liefs Dinka

erika zei

Petje af voor de keuzes die je maakt. Prachtige foto's waar je heerlijk van kunt nagenieten.
Dan nu maar weer even rustig aan doen en hopen dat het herstellen "iets " meevalt
Fijne zondag !
Gr Erika

Janny zei

Lastig blijft het voor je, Corine. Maar je hebt groot gelijk om af en toe de grenzen te verkennen. Al moet je het dan bekopen met grote vermoeidheid, je hebt toch weer een herinnering die niemand je afneemt. Dat heb je ook nodig, anders wordt je wereldje wel heel klein en daar word je ook niet gelukkig van, vermoed ik.
Wat een prachtige foto's maak je toch. Eigenlijk jammer dat je daar nooit je beroep van hebt gemaakt :-)
Geniet maar lekker na van je leuke dag je uit!
Liefs,
Janny

Villa Zeezicht zei

Ook al weet je de consequenties, toch een goeie keus gemaakt!! Anders zou je helemaal alleen maar in je holletje zitten en dat lijkt me ook niet goed... Dapper en knap om deze uitdaging aan te gaan!!

Groetsels zei

Ik lees al een poosje mee op je blog. Mijn man tobt ook al jaren met energie problemen en nog het e.e.a. aan beperkingen. Hij krijgt nu ruim een jaar iedere 2 weken b12-injecties en het gaat nu stukken beter met hem. Tuurlijk zijn niet alle problemen opgelost, maar er is wel meer mogelijk. Ik moest aan jou denken, het is maar een tip! Misschien een idee, sterkte met alles!

Anoniem zei

Wat fijn om te lezen dat je zo genoten hebt van deze dag. De foto's zijn goed gelukt en erg mooi. Nu lekker nagenieten en uitrusten. Ik vind het goed van je dat je deze keus hebt gemaakt om toch mee te gaan. Wens je nog een mooie dag.

Groetjes, Hanny Volker

Spijshuisje Lyd zei

Mooi foto's van een mooie dag!
Sterkte met je gezondheid.
Liefs, Lydia

Anneke zei

Wat hebben jullie een prachtige dag gehad. Met mijn kleinzoon hebben we wel eens een tocht gemaakt van Enkhuizen naar Hoorn. Eerst met de stoomtrein van Hoorn naar Enkhuizen en toen met de boot naar Hoorn, genoten hebben we. Heerlijk op het water dat geeft zo'n heerlijk vrij gevoel. Je foto's zijn prachtig en fijn dat het deze dag goed is gegaan met je.
Een fijne dag, Liefs Anneke

crochetcookingandmore zei

Heerlijk toch! Soms moet je gewoon je grenzen even opzoeken ook al moet je daarna flink inleveren...ik weet er alles van, maar dit heb je toch maar mooi meegemaakt en prachtige foto´s!!

Jolanda zei

Ondanks je beperking of misschien wel dankzij heb je voor meer dan 100 % genoten. En laat je ons mee genieten! lieve groet

Dinah zei

Ik herken dat wel moet ook altijd per dag bekijken wat ik wel en niet kan. Soms moet je wel iets maar soms wil je gewoon gaan en dan ga ik ook. En wat een heerlijke dag heb je gehad en mooie kiekjes heb je gemaakt.
Genieten hoor!!!

Lieve groet, dinah

Rubato zei

Hallo,
Wat een mooie reportage heb je gemaakt met prachtige foto's.
Groetjes.

Judith zei

En om dan maar in de zeetermen te blijven: Gooi al die vooroordelen lekker overboord!

Met een chronische aandoening is het nu eenmaal zo dat je de ene dag meer aankan dan de andere dag. Mensen die dat nooit ervaren hebben, hebben al snel oordelen dat je je aanstelt omdat ze je op een goede dag iets zien ondernemen... Lekker laten kletsen en zonder schuldgevoel van deze mooie momenten genieten!!!

Mooie foto's van ongetwijfeld een prachtige dag... Nu hopelijk lekker rustig thuis nagenieten?

Fijne week X

Het Moonhuis zei

Grappig een paar weken geleden zaten wij ook op die boot, alleen zag het toen zwart van de mensen, het was echt druk toen. Mooi om die lege banken te zien, die waren mij niet eens opgevallen toen ;-) Prachtig om daar te varen!

Liefs Monica

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat worden de foto's met je nieuwe camera prachtig! (niet dat die met de oude niet mooi waren hoor!) Heerlijk om er mee te kunnen experimenteren hè.
Jammer dat je weer gestraft word maar dit pakken ze je niet meer af!

groet Trijnie

Jet zei

Mooie foto's Corine!
Ik hoop dat je deze dagen weer ruimte hebt om rust te nemen en bij te komen. Xxx

Inge van der velden zei

Het lijkt me toch zo moeilijk om weinig energie te hebben. Ik kan, als ik een dag te weinig naar mijn zin heb gedaan, al zo boos op mezelf worden.
Fijn dat je wel van het ochtendprogramma heb kunnen genieten.

Groetjes, Inge
deknotwilg

THE BLACK BARN zei

Wat leuk!
Jullie waren in West-Friesland en daar woon ik.
Die mooie foto's die jij heb gemaakt daar geniet ik elke dag van in het echt. Fijn weekend, Miranda