woensdag 23 september 2015

ruimte

om te borrelen…

Sinds deze maand ben ik officieel geen (zieke) werknemer meer. Ik heb ontslag genomen en dat geeft me een gevoel van leegte, van nergens bij horen en van geen taken hebben, maar het geeft me ook een gevoel van rust en van ruimte. Met andere woorden: het voelt gewoon nog heel dubbel.

0551.

Ik merk dat het me goed doet dat ik niemand meer verantwoording hoef af te leggen van wat ik wel of niet doe en ik merk dat ik ondanks het verdriet en de moeheid ook voorzichtig begin te borrelen. En dan bedoel ik niet met wijntjes of iets dergelijks, want als ik dat ga doen kom ik helemaal de bank niet meer af. Nee, er borrelen ideeën en plannen op in mijn hoofd waar ik voorzichtig om heen loop, wat aan snuffel en waar ik rustig over nadenk.. ik heb immers zeeën van tijd ;–))

0233.   0549..

Ondertussen heb ik mijn marktkraam voor even omgebouwd tot een soort minikringloop. Het zou leuk zijn als voor kleine prijsjes veelal ook klein spul van eigenaar kan veranderen, ik vind het altijd zo zonde om goed spul in de container te kieperen en onze plaatselijke kringloop heeft een innamestop i.v.m. met een overvol magazijn. Ik weet niet hoe het met jullie decemberplannen zit, maar ik begin altijd ruim van tevoren kleinigheidjes te verzamelen. Wie weet vind je nu dus iets in mijn kringloop (klik).

0595.

0583. 0575. - kopie

Deze week is de herfst officieel begonnen. Ik zag er eerlijk gezegd tegenop, maar hier aan de zuidelijke oevers van de IJssel is het heerlijk weer, droog en zonnig, we kunnen (overdag) nog steeds zonder jas naar buiten! Al worden de avonden wel duidelijk een stuk frisser en korter, maar daarom steken we vaak na het eten de houtkachel aan. Ik probeer altijd zo lang mogelijk de cv op zomerstand (15 graden) te houden. Overdag is dat zeker met de zon in huis prima te doen en voor mijn rustmomenten op de bank heb ik altijd een vest bij de hand.

0570.

Wat trouwens wel altijd weer erg fijn is als de herfst begint.. dan komen er langzaamaan weer heerlijk stamppotten op tafel.. Mmmmm.. En zo heb elk nadeel zijn voordeel! Fijne herfst!

24 opmerkingen:

Coby Breitner zei

Natuurlijk hoor je ergens bij, bij je gezin! Maar ik begrijp je gevoel hoor.
Vind dat je de juiste beslissing hebt genomen, maar daarin berusten duurt even.
Ben heel benieuwd wanneer die borrel plaatsvindt hi hi...

Groetjes en liefs Coby

Housebythewaterhole zei

Corine, ik kan begrijpen dat je nu met een naar gevoel achterblijft,
maar geloof me je hoort altijd ergens bij hoor...je hebt je familie en
je vrienden en niet te vergeten al je blogvriendinnen...tuurlijk hoor jij
ergens bij !!! Ja de herfst heeft echt zijn intrede gedaan hé...ja ik vind
alle seizoenen iets hebben... nu weer lekker binnen rommelen de kaarsjes
vroeg aan....ik kijk nog even naar je "kringloopje"...kon mijn ogen niet
geloven toen ik las dat er bij jullie in "inname-stop" is.... misschien een
kringloop die bij de blogsters niet bekend is en daardoor overvol geraakt ..haha
héél fijne dag nog
geniet ervan
Liefs Kathy

knibbel knabbel knuisje huisje zei

Wat een dappere beslissing! Ik hoop dat alles snel een plaatsje krijgt. Ik zal zo eens een kijkje nemen op je kringloop!

Succes met borrelen.... ;-)

Room Seventeen zei

Ha Corine, een grote stap ...maar misschien ook een bevrijding . Wie weet wat het je gaat brengen.....eerst maar eens wennen aan de nieuwe situatie en rust en ruimte in je hoofd creëren.
Zit momenteel zelf ook in een moeilijke fase waarin ik nieuwe keuzes moet maken. Met mijn huidige 3 part time banen ben ik chronisch vermoeid (weliswaar geen CVS ) maar het is wel uitkijken geblazen. Ben me aan het beraden.....

Home and Lifestyle zei

Hoewel je natuurlijk het liefst je baan had behouden, ben je nu wel van een schuldgevoel bevrijd. Je hoeft je nu inderdaad naar niemand toe te verantwoorden. En misschien geeft je dat juist net iets meer energie.

Liefs, Ingrid

Thuis bij Corrie zei

Ik lees nog maar pas je blog. Natuurlijk hoor je ergens bij. Waarom zouden we perse moeten werken om ergens bij te horen? Ik werk al 25 jaar niet. Ik ben na de geboorte van onze eerste gestopt met werken.
Maar ik voel me er niet minder om. Je zoekt je bezigheden en contacten op een andere manier. Ik denk dat het voor jou een stuk rust gaat geven. En je zult zien, je tijd is zo weer opgevuld.
Verder geniet ik van je blog, heerlijk sfeertje en mooie foto's.

inro soor zei

dapper van je, dat geeft zoveel meer rust! en ik werk ook niet , wie weet troost je dat wat;-) ik voel me ook een soort uitgestorven ras ondertussen.....maar laat mensen maar denken wat ze willen, goed doe je het vaak toch niet, en voor jou is dit ws het beste, en kom je misschien nu veel beter tot ontplooiing:) sterkte in ieder geval met dit verwerken, en ga niet stil zitten(ja wel op zn tijd!)
leuk je mp marktkraam, goed idee, het loopt al lekker zag ik;-)
groetjes, Inge R

Marjan zei

Het heeft even tijd nodig om een plaatsje te krijgen (en dan nog komt het soms even terug dat schuldgevoel kan ik zeggen) maar ik denk dat je zeker een hele grote stap hebt gezet.
Rustig alles tot je laten komen.....

Je kraam heeft leuke dingen, daar zullen veel dingen snel een ander thuis vinden ;)

liefs, Marjan

Villa Zeezicht zei

Het eerste wat bij me op komt is dat het juist kracht uitstraalt, dat je zelf ontslag genomen hebt!! Je neemt het heft in eigen hand en zegt eigenlijk (of eindelijk): zo ben ik nu!! Dat het dubbel voelt en onwennig is heeft tijd nodig, maar je zult je er al snel vast heel veel fijner door voelen!
Ik vind je een stoer wuuf Corine :))

Kom Achterom zei

Meid je hebt de beste stap gezet die je kunt bedenken.
Ik ben nu een jaar thuis en ben zeker voor bijna de helft opgeknapt.
Ik gun je alle rust regelmaat en tijd die er is en ga lekker genieten
van de dingen die je altijd hebt willen doen nu heb je er de energie voor
niemand die morgen zegt kom van de bank af! Heb je toch lekker je ding
kunnen doen!
Het is raar hé zo naar niets ik had 31 werkjaren en dat zet je zo niet
even uit je hoofd dat duurt even maar uiteindelijk ben ik super blij dat
ik de stap heb genomen.
Ga lekker borrelen dat komt helemaal goed!!
fijne avond met een dikke knuffel van mij
Yolanda

Onder de rieten kap zei

Respect hoor, en ik denk dat het ook een hoop rust geeft! Enne, je hoort er gewoon bij hoor, vind dat mensen en vooral vrouwen elkaar erg onder druk kunnen zetten dat je er "pas bijhoort als je een baan hebt" nou complete onzin dus, geniet lekker van je vrije tijd en ga doen waar je je prettig bij voelt, je leeft maar 1 keer!
Liefs, Yvonne

Home is where the heart is zei

Dat gevoel herken ik nog van de middag toen mn zwangerschapsverlof inging. Had dat gevoel alleen die middag maar was dan ook een totaal andere reden. Vind het naar voor je, de reden waarom maar hoop dat je snel je draai gaat vinden. En laat het maar borrelen en doe alles in je eigen tempo. Ben wel heel benieuwd naar je 'borrels'
Fijn weekend alvast

lieve groet Brigitte

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk wat ben jij aan het ruimen in je eigen kringloop!
Noem dat maar geen werken, ik vind het altijd behoorlijk tijdrovend spullen via MP verkopen...
Ik hoop dat je je nieuwe situatie snel kunt accepteren, hoewel het schipperen met te weinig energie altijd heel moeilijk zal blijven..dat went denk ik nooit!
Fijn weekend, pik een zonnestraal:)

Athomebymy zei

Hihi leuk je eigen kringloop !

Liefs Petra

blauwruitje zei

Wat een goed idee je eigen kringloop. Dat zouden we vaker kunnen doen via onze blogs. Enne.. de herfst vind ik heerlijk, hoewel ik een echt zomermens ben maar die stamppotten hoeven van mij niet hoor. Of heb jij superrecepten die je met ons wilt delen? Fijne zondag. Groetjes Sandra

Janny zei

Het gevoel van nergens bij horen had ik ook toen ik met prepensioen ging. Ofschoon ik er zelf voor koos voelde het toch een beetje als een afscheid.
Maar alles went en na een tijdje komen er gewoon andere dingen voor in de plaats. Nu ben ik er heel gelukkig mee en vind het heerlijk.
En het schept in jouw geval duidelijkheid. Je hoeft je niet te verantwoorden en kunt doen en laten wat je wilt.
Hoop voor jou dat je snel je weg hierin vindt en ervan kunt genieten.
Liefs,
Janny

Anoniem zei

Volgens mij heb je een hele goede beslissing genomen door te stoppen met werken. Nu kun je je eigen tijd indelen en de dingen doen die je zelf leuk vindt om te doen.Er hoeft niks meer maar alles mag en kan nu in je eigen tempo. Ik geloof best dat het niet meevalt om eraan te wennen dat je geen deel meer uitmaakt van de werkende maatschappij maar het heeft ook zijn voordelen. Zelf werk ik al heel lang niet meer, maar ik kan je verzekeren dat die rust je goed zal doen. Ik wens je een mooie zonnige week, geniet er maar van, want dat verdien je echt.

Heel veel liefs,
Hanny Volker

lia zei

Het was een moeilijke beslissing, en hoop dat je zelf over een jaar kunt zeggen dat het de beste beslissing was.
Leuke spullen , en ik denk dat ik ook maar weer eens een kraam ga maken.

xx

Inge van der velden zei

Ik kan me het dubbele gevoel heel goed indenken. Ik hoop dat mettertijd het positieve overheerst en het negatieve verdwijnt.
Het wordt deze week prachtig weer, geniet ervan!

Groetjes, Inge
de knotwilg

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat dapper van je dat je zelf ontslag hebt genomen!
Ik kan me voorstellen dat je een gevoel hebt dat je nergens bij hoort: dat had ik ook even toen ik met pre-pensioen ging maar het gevoel dat ik geen dingen tegen mijn zin meer hoefde te doen was toch wel heerlijk! En de druk van het werk was weg en dat gaf wel een goed en ontspannen gevoel!
Dat komt misschien bij jou ook nog wel ook al is de reden bij jou heel anders dan bij mij.
Ik proef uit je verhaal dat er toch ook positieve dingen naar boven komen: een goed teken! Met die nieuwe ideeën wens ik je veel succes en hoop dat je dromen daarover uitkomen!

groet Trijnie

Hilgonda Mons zei

Toch knap dat je deze beslissing hebt genomen, ook al geeft dit nu een dubbel gevoel.
Fijn dat er langzaam aan ook dingen beginnen op te borrelen. Dit is een goed teken.
We krijgen vast wel te horen en te zien wat dit voor leuke ideeën zijn geworden.
Ik ben benieuwd.

Al vast een fijn weekend gewenst. Het gaat in ieder geval heerlijk weer worden dit weekend.

Lieve groet, Hilgonda

Judith zei

Ik kan me voorstellen dat het dubbel is en in de huidige maatschappij is standaard de vraag nadat je iemand ontmoet wat je voor werk doet... Eigenlijk vind ik dat heel triest: Alsof je identiteit afhangt van je beroep? Ik zeg dan ook vaak doodleuk dat ik de hele dag mijn nagels vijl (en maak daarbij uiteraard een vijlende beweging).

De herfst is een mooi seizoen (misschien wel de mooiste), maar ik heb altijd moeite om afscheid te nemen van de zomer en verheug me dan ook alweer snel op het voorjaar... Maar met dit weer is het best aardig vol te houden. En de thermostaat gaat hier wel gewoon omhoog hoor, vooral de laatste dagen lijk ik het niet warm te krijgen. Vanmorgen kwam een vriendin een theetje drinken en als ik dan stilzit is het helemaal erg... met gevolg dat de thermosstaat al snel op 20,5 graden stond. Maar inmiddels staat de zon volop op onze keet te schijnen en is het binnen met de deur open alweer 21,5 graden zonder verwarming;-)

Fijn weekend en succes met de verkoop!!!
Groetjes X

Joolzz zei

Vergeet niet dat je altijd bij jezelf hoort! Dat is uniek!! #liefmens Xx

crochetcookingandmore zei

Wat goed dat je die beslissing hebt genomen. Ik deed het bijna 3 jaar geleden ook en heb er nooit spijt van gehad voor mezelf. Wel zijn er altijd mensen die vinden dat jíj je 'moet' verantwoorden en die je even alten voelen dat je niet echt meetelt als je niet werkt of studeert...daar gaan we maar boven staan.
Ik ga 'n s even bij je kringloop kijken!