vrijdag 29 april 2016

hip

opruimen…

Opruimen is hip! Er zijn zelfs boeken over geschreven die als warme broodjes over de toonbank gaan!  Nou zit opruimen mij in het bloed, dus ik hoef daar geen boek voor te kopen, maar sowieso snap ik niet dat je iets kóópt als je wilt opruimen.. ruimen begint toch met niks meer kopen.
Of denk ik nu te simpel? Dat kan hoor, ik ben nogal zwartwit en direct wordt me vaak verteld :–) Ik zie dat trouwens over het algemeen maar als compliment, zelf hou ik namelijk helemaal niet van gedraai en gedoe. Zeg maar gewoon wat je er van vindt, dan is het maar helder.

Dat betekent natuurlijk niet dat je zonder nadenken alles eruit moet gooien en direct je oordeel klaar moet hebben, eerst goed de boel overdenken voordat je iets roept kan geen kwaad.

bol

En dat deed ik dus. Ik dacht er een hele tijd over na.. over kopen als je wilt opruimen.. ik heb het van voren, van achteren, van boven en van onderen bekeken, maar ik snap het écht niet.
VERkopen, dát is een logisch gevolg van ruimen.
Van tijd tot tijd zet ik zelf ook allerhande huisraad en ander prima spul voor schappelijke prijzen op mijn wereldwijde marktkraam (KLIK) en dat brengt naast ruimte in mijn huis/kast en hoofd ook nog geld in het laatje.  Voor mij dubbelwinst dus en het mooie is dat de kopers er over het algemeen ook heel blij van worden dat ze iets leuks voor weinig op de kop kunnen tikken. 
 Een duidelijk voorbeeld van een WIN-WIN-WIN-situatie.

Gelukkig maar dat niet iedereen behept is met het radicale opruimgen, want dat zou mijn verkoopresultaten drastisch verminderen :–))

hotelzilver

Behalve opruimen, is kópen ook helemaal hip.
En dan vooral bij de kringloopwinkels, op zich een prachtsysteem natuurlijk.. de één ruimt op en brengt dus weg, de ander koopt en haalt op. Een mooiere omloop kun je niet hebben.
Ik zie het op FB, op IG en op blogs, er worden echt prachtige spullen gevonden bij de diverse kringloopwinkels, soms zelfs zo mooi dat ik er bijna jaloers op ben, waarom vind ik nooit voor weinig zoiets moois??!!
Uiteindelijke weet ik daar zelf het antwoord natuurlijk wel op.
Ik kan heel slecht tegen troep en ik heb ook nog eens een heel gevoelige neus, dat zijn voor mij twee belangrijke redenen om er niet of nauwelijks naar binnen te gaan en ik weet best dat je er bijna dagelijks binnen moet wippen wil je de mooie dingen er uit kunnen pikken.

laarzencanvaslaarzenknoopsuede

Een neus hebben voor mooie koopjes is natuurlijk geweldig, maar mijn neus doet vooral én heel goed waar ie voor bedoeld is.. geuren opvangen! En echt waar, tweedehands spullen ruiken totaal anders dan mijn eigen spullen. 
Ik ga er maar van uit dat die neus van mij gekoppeld is aan mijn opruimgen, dan is het allemaal natuurlijk gewoon een heel logisch en verklaarbaar verhaal!  Wel ruimen maar niet kopen dus,  de natuur heeft het prima geregeld.. want nu ik niet meer werk is het best puzzelen om de uitgaven en inkomsten in één lijn te houden. Gelukkig heb ik ook een administratiegen!


 luchter

Vorig jaar bedacht ik een plan om onze kleine slaapkamer meer ruimte te creëren.
We haalden het plafond eruit, voordat het zover was moest ik wel eerst de boel op zolder reorganiseren, want het plafond van de slaapkamer was tegelijk de vloer van de zolder.
Dat lukte prima natuurlijk (dankzij mijn opruimgen bewaar ik niet zoveel en is de zolder geen overvolle opslagplaats) we klusten gedurende de winter regelmatig verder en onlangs zette Gert de oude ruwe zoldermuren in de nok van onze slaapkamer in de kalkverf, daarmee is project ‘lucht in de slaapkamer’ geslaagd!
We zijn er blij mee! Foto’s volgen uiteraard..

18 opmerkingen:

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Mijn moeder merkte vandeweek op dat het bij mij altijd wel erg opgeruimd is en er toch best geleefd mag worden. Uhhh ... dat opgeruimde helpt mij als ik thuis kom en als een bankbint neerplof, dan moet het vooral niet rommelig en chaotisch zijn.

Maar heb ook maar eerlijk verteld dat het momenteel dramatisch gesteld is met mijn boek-en-zo kamer; werkelijk één grote puinhoop met spullen die op Marktplaats moeten, naar de kringloop en studiespullen. Gewoon geen puf om te gaan ruimen. Maar net als bij jou ... zolang er niets wordt opgeruimd, wordt er ook niets gekocht, dus vermijd ik woonwinkels zelfs op internet. Eerst opruimen! Rommelig (gruweldegruwel), maar lekker kostenbesparend zo :)

Roelie Steinmann zei

haha heerlijk opruimen. Zo'n klus maar ook zo heerlijk als je het hebt gedaan. Ruimte in je huis en ruimte in je hoofd. Succes ermee. Ik ben ook benieuwd naar de foto's van je slaapkamer.

groetjes Roelie

Rosedale at Home zei

Er staan leuke spulletjes in je marktkraam. Zelf ben ik ook de zolder aan het opruimen en staan er 6 dozen klaar voor de kringloop, dus ik kan je er niet vanaf helpen. Maar.. ik denk dat je snel een koper vindt!je hebt het zelfs voor marktplaats sfeervol gefotografeerd!
Groet, leonie

lia zei

Oh haha, dan heb ik ook dat gen te pakken. En heb nog maar een aantal dingen waar ik vanaf zou willen.
Heerlijk opgeruimd huis en hoofd.... Ga toch even in je kraam kijken.

Home and Lifestyle zei

Mijn genen zijn duidelijk niet de jouwe, want met dat opruimgen wil het hier nog niet zo vlotten en mijn kringloopgen draait gewoon door. Dat laatste is weer beter dan een Hoffz gen, dat heb ik gelukkig niet en dat kan ik nu ook niet meer betalen ;-). Ben daar trouwens absoluut niet minder gelukkig door hoor. Het administratieve gen bezit ik gelukkig weer wel, dat is in mijn situatie nu ook best handig. Ach, zo 'rommelen' we maar door! Ik heb nog geen blik op mp geworpen, dat ga ik nog wel even doen hoor...je weet tenslotte maar nooit ;-).

Fijn weekend en dank je wel voor je lieve reactie op mijn recente post. Liefs, Ingrid

G-STYLE zei

Hoi Corine,

ik ruim ook steeds meer op en als ik iets koop dan zijn er eerst tien dingen de deur uitgegaan.
Ben nu lekker een week vrij van m'n werk en ga nog maar een keer uitgebreid alles bij langs om te
kijken wat nog verkocht kan worden of naar de kringloop kan.
Ook ik merk dat met het ruimen van spullen ook mijn hoofd ruimer wordt en daar heb ik veel
behoefte aan momenteel.

Succes met de verkoop !
Hartelijke groet Gea

It's me zei

Tja ik ben ook aan het ruimen geslagen...maar dat inpakken als je iets verkoopt op mp wat een werk...hihihihihi..ik verkoop servies maar ik heb al geel veel verkocht maar nog niet echt ruimte over...er stonden ng 6 bananen dozen in de schuur.....hihihi....en daar kom ik niet zo vaak.....maar komt goed ik fa rustig verder .....fijne dag liefs Ria x

Anneke zei

Ik lees bij de vorige reacties al dat we allemaal aan het opruimen zijn. Zelf kan ik nogal veel kwijt aan mijn broer en mijn vriendinnen die gaan af en toe eens kijken op zolder of er niets van hun gading bij is. Dan maak ik hun er weer gelukkig mee. Ik heb even gekeken op je verkoopsite en er staan mooie spullen op, dat gaat wel lukken.
En nu wacht ik met spanning op je foto's van je slaapkamer.
Ik wens je een fijn weekend, liefs Anneke

Marry Langwerden zei

Hallo Corine,

Wat die kringloopwinkels betreft, tja, ik vrees dat mijn reukzin niet zo goed is als de jouwe want ik kan er niet weg blijven, haha. TE leuk!
Benieuwd hoe de slaapkamer er uit komt te zien met kalkverf; spannend hoor. Wordt vast heel mooi!
Je hebt een mooie blog, ik ga je volgen hoor.

groetjes Marry (Marrythuis.blogspot.nl)

Mijn Stijl zei

Ga zo ook even in je kraam kijken maar het blijft dan wel bij kijken.
Ik heb zelf ook veel te veel spullen en wil binnenkort een keer op een markt staan...wie weet kan ik iemand anders blij maken en levert het mij ook nog wat op haha!
Ben benieuwd naar jullie slaapkamer.

Fijne zondag verder,
Anita

van alles wat in huis en tuin. zei

Haha....ik heb totaal geen last van opruimwoede! Dat mis ik wel eens want ik kan niks weggooien en dat slibt je huis wel vol!
Dus....soms moet ik er met frisse tegenzin aan geloven maar het is totaal niet mijn hobby!
Afgelopen week zou ik met mijn dochter op koningsdag op de kleedjesmarkt gaan staan, maar op dinsdag bedachten we dat het toch te koud zou zijn....en,wat doe ik nu weer met al die zooi! En ik was nog wel zo goed bezig...grrrr.

groetjes Trijnie

Des guirlandes zei

Om nou op te gaan ruimen omdat het hip is? nou nee.
Ik denk dat ik dit gen mis maar moet bekennen dat ik het soms wel beter zou willen kunnen, opruimen.
Toch, als ik uiteindelijk iets heb weg gedaan, heb ik het de week erna opeens nodig, stom is dat.
En kringloopwinkels, rommelmarkten (zeker die in Frankrijk) vind ik niet te versmaden.
Toch gaat het de laatste tijd wel stukken beter met me, haha
Laatst een grote vuilniszak kleding weg gebracht.
Groet,
Barry

Mirjam zei

Daar zit het 'm nou net bij mij, vrees ik. Ik wil wel ruimen, maar ik wil ook zo nu en dan iets nieuws kopen. Misschien wel iets vaker dan zo nu en dan haha.. Dat zou ik dus echt moeten afleren, tenzij het wel heel erg mooi is. En ik moet ook afleren om zo veel te willen bewaren. Kun je niet een beetje van dat gen rondstrooien, dan zorg ik wel dat ik er wat van opvang. Ha, als dat zou kunnen...
Ik ben heel erg benieuwd naar hoe jullie kamer is geworden. Vast weer heel erg mooi.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam

Villa Zeezicht zei

Wat een heerlijk logje ;o) Ben dol op opruimen, maar... om heel eerlijk te zijn komt er toch ook af en toe weer wat binnen, en dan vooral van de 2e hands. Heb geen last van de neus en met enige regelmaat kan ik mezelf verrassen door kleine hergebruikte aankopen. Vanmiddag toevallig weer twee bordjes gevonden van mijn oude servies. Daar kun je er natuurlijk nooit genoeg van hebben, haha! Veel succes met de verkoop!!

Janny zei

Hier ook geen opruimgen aanwezig. Ik houd niet van rommel in huis dus opgeruimd en schoon is het hier altijd (behalve op dinsdag als Ernstje komt :-) maar in mijn kasten, schuur, zolder etc. is het een ander verhaal. Ik neem me wel eens voor een keer op een marktje te gaan staan, maar eerlijk gezegd heb ik daar ook niet veel plezier in. Dus ja...zou ook eens een privé MP moeten beginnen, denk ik.
Liefs,
Janny

Gea Loosman zei

Wat een leuke blog heb je!
Ik ga je volgen dan mis ik niets meer.
En dat hippe ruimen......daar moet ik nog over nadenken!
Groetjes Gea

Joolzz zei

Ruimte maken in je huis is ruimte maken in je hoofd! Zo ervaar ik dat keer op keer weer...
Dus: veel ruimte toegewenst!! Xx

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Wat is het nu een mooie slaapkamer, ja opruimen altijd heerlijk, geeft zo,n enorm resultaat en ook resultaat in je hoofd. Weer even bijlezen op je blog, leuk, groetjes Pauline