zondag 10 juli 2016

3 dames

op pad…

Met mijn dochters ga ik regelmatig een (halve) dag op sjouw, lunchen, shoppen of een terrasje pakken. Vorige week gingen we (3 dames) op pad voor een leuk arrangement met high tea en overnachting :–))

Een middag  of een dag is voor mij al heel vermoeiend, dus dat uitbreiden met een avond, een nacht en nóg een ochtend is iets waar ik heel goed over na moet denken. En dat deed ik dus..  Tot ik op facebook las over een vriendinnenarrangement bij Room 17 ..  We waren meteen enthousiast en zo planden en boekten we een moeder-dochtersarrangement.

(Even voor de goede orde: Ik hou zielsveel van mijn kinderen, maar het zijn niet mijn vriendinnen.)

IMG_1720.

Vorige week zondag reden Janiek en ik op ons gemak naar Assen waar we Rianne oppikten die vanuit Groningen kwam. We begonnen midden in een rustige, nog slapende stad met een vroege lunch op een zonnig terras.


IMG_1723.
IMG_1722.
IMG_1729.

Net toen we bedachten eens verder te gaan begon het wat te sputteren, maar geen nood. Onder dochters paraplu's dwaalden we op ons gemak wat rond, we wandelden door de tuin van het Drents museum, we groetten Bartje en we genoten op een ander terras van de zon die de strijd met de paar druppels rap had gewonnen.
Lurkend van onze (ijs)thee in de nog steeds rustige stad (heerlijk zo’n zondagochtend) vloog de tijd voorbij.

IMG_1732.

Bij B&B Room 17  (klik) werden we door eigenaresse Hennie enthousiast en gastvrij ontvangen en naar de gastenzolder begeleid. Ik was al tweemaal eerder bij Hennie op bezoek, dus ik wist dat ze prachtig woont en enorm gastvrij is, maar haar B&B kende ik alleen van foto’s op internet.

IMG_1731.
IMG_1733.

Uiteraard is het ook voor de gasten allemaal prachtig in orde. Wat een sfeer! Deze ruimte is toch echt een geweldige overnachtingsplek?!

IMG_1743.

En de privébadkamer is  ook ruim en compleet en helemaal in stijl..

Na de nodige oh’s en ah’s (ook de meiden waren onder de indruk) werden we uitgenodigd om onder de veranda bij het tuinhuis de high tea te gebruiken.

IMG_1750.
IMG_1757.

IMG_1764.

Terwijl ik mijn best deed de sfeer en de lekkernijen met mijn camera te vangen maakten de kinderen als moderne meiden uiteraard een selfie : –))

 IMG_1760..  

IMG_1772.

IMG_1758 IMG_1762.

Na de vele smakelijke heerlijkheden genoten we nog tot in de vroege avond na in de zonnige tuin.

IMG_1779.

Weer boven in ‘onze’ kamer lagen er bladen, spelletjes en gesprekskaartjes die ons een mooie avond bezorgden.  Naast de ruime (en dat is een understatement) tweepersoonszolderkamer is er nog een kamer op de eerste verdieping,  maar wij hadden voor een extra bed op zolder gekozen.

IMG_1790.

Fijn dat je gewoon lekker thee (of koffie) op je kamer kunt zetten! Zo kon ik de volgende dag heerlijk rustig op gang komen voordat we beneden aanschoven voor een uitgebreid ontbijt,

IMG_1795.

dat wordt geserveerd in de gezellige woonkamer.

IMG_1793. IMG_1792.

Bij het afscheid kregen we alledrie ook nog een prachtig gevulde goodiebag mee. Lieve Hennie.. het was geweldig! Heel hartelijk dank.. voor alles!

Doodmoe, van het kletsen en het genieten (en van alle extra prikkels die zulke dagen met zich meebrengen) maar ook ongelooflijk trots en happy heb ik de afgelopen week flink moeten ‘boeten’ voor deze energievretende uitspatting en als kers op de appelmoes loop ik nu het hele weekend al met een fikse migraine te stoeien.

Dat is jammer, maar het hoort erbij. Ik weet het vantevoren.. kiezen voor drukte is kiezen voor de naweeën.  Dat maakt wel dat ik heel goed nadenk over wat ik wel of niet doe, want (het klinkt wellicht wat lullig) niet elk ‘feestje’ is het hebben van wekenlange ellende waard :–(
De komende weken is rust nog steeds het devies, maar tussendoor ben ik op mijn gemak lekker bezig met de kussens voor mooi van THUIS.

21 opmerkingen:

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Wat een heerlijk uitje, op een prachtige plek, in een prachtige omgeving, met je dochters samen, dat zijn toch wel de ingrediënten voor een heel bijzonder uitje.
Ja en daarna helemaal weer afgepeigerd je lichaam weer een beetje tot rust te laten komen. Zo herkenbaar, een van mijn zoontjes had een hartafwijking, en ging nogal eens over zijn grenzen heen. Lag daarna afgepeigerd en als een heel ziek vogeltje op de bank, met de poes onder de arm. Ik vroeg hem altijd weer, weet je hoe het komt....dat wist hij wel, daarna de vraag en was het het waard? Dan kwam er altijd een big smile en een dikke ja. Alhoewel het natuurlijk op zo,n moment weer helemaal niet leuk is. Sterkte met het bijkomen van dit prachtige weekendje, het zijn dierbare herinneringen. groetjes Pauline

Villa Zeezicht zei

Ondanks wat het van je vraagt, spat van alles af dat je het geweldig hebt gehad! Iets om met veel plezier en dankbaarheid op terug te kijken :) En, wat een mooie B&B! Ik snap dat het genieten was op zo'n mooie verblijfplaats!

It's me zei

Wat een gezelligheid heerlijk hoor.....fijne week blijf nog lekker nagenieten....liefs Ria x

Janny zei

Ik weet uit ervaring hoe mooi het bij Hennie is. En wat voor een lieve gastvrouw ze is.
Maar heerlijk toch.....om zulke mooie herinneringen met je dochters te maken? Daar kun je lang op teren.
En het maakt alle nare dingen die je nadien weer moet ervaren tóch de moeite waard!
Liefs,
Janny

Room Seventeen zei

Wat een leuke post Corine :-)) . Fijn dat jullie zo'n geslaagd uitstapje hebben gehad!
Wel vervelend dat je moest bijkomen, hopelijk knap je snel weer een beetje op.
Lieve groet,
Hennie

Athomebymy zei

ooo zo leuk !!! En ook héél fijn van eens totaal andere foto's van Henny haar b&b te zien ...

Liefs Petra

lia zei

Ziet er top uit daar bij Hennie. Ze staat ook nog op mijn lijstje.

Karin zei

'Dat maakt wel dat ik heel goed nadenk over wat ik wel of niet doe, want (het klinkt wellicht wat lullig) niet elk ‘feestje’ is het hebben van wekenlange ellende waard'. Helemaal mee eens! (Alleen jammer dat niet iedereen dat altijd wil snappen).

Home and Lifestyle zei

Geen beter adresje dan de B&B van Hennie. Toen ik bij haar was, was er nog geen B&B maar als je Hennie hebt ontmoet en haar huis eenmaal hebt gezien, dan weet je wel dat je kwaliteit en gastvrijheid kunt verwachten! Leuk dat jullie zo genoten hebben!

Liefs, Ingrid

Het Moonhuis zei

Superleuk om dit met je dochters te doen (wat een knappe meiden trouwens). Het is erg mooi bij Hennie!!

Liefs Monica

Mirjam zei

Wat heerlijk dat jullie het zo leuk hebben gehad Corine, en ook heel fijn dat je niet 'alle leuke dingen' uit de weg gaat omdat het teveel zou vergen. Keuzes maken, daar draait het om. Zo kun je toch van de quality time met je meiden genieten. En die is zo belangrijk, dat weet ik net zo goed. Wij gaan donderdag met z'n drieën lekker naar een dierentuin en aansluitend heerlijk sushi eten. Ik kijk er ook naar uit.
Prachtige foto's heb je weer gemaakt. Ik heb genoten van je post.
Liefs,
Mirjam

Gea Loosman zei

Wat een heerlijk uitje met je meiden, jammer dat je zo lang nodig hebt om bij te komen!
De B&B lijkt me een prachtig adres om een paar dagen van te genieten.
Groetjes Gea

Ipie zei

Wat leuk, je was in "mijn" stad. Ik ben opgegroeid in de buurt van de Asser Wijk, als kind speelde ik daar vaak. Toen bestond de omgeving uit weilanden met af en toe een boerderijtje...
De B&B ziet er prachtig uit, fijn dat jullie genoten hebben!

Judith zei

Wat ziet het er allemaal mooi uit bij Hennie en omdat je er al vaker bent, was het misschien ook wat vertrouwder, waardoor het toch wat minder energie vreet?! Een cadeautje om dit met je dochters te mogen doen (en ik ben het met je eens hoor... Vriendinnen zijn is wat anders dan vriendschappelijk met je dochters omgaan). Hopelijk duren de naweëen niet te lang!

Fijne avond, liefs Judith

Easyliving zei

Ooit lag ik in hetzelfde bed....een heerlijke plek om te vertoeven bij Hennie...
Fijn dat jullie zo genoten hebben...het is zo heerlijk met je dochters op pad, daar weet ik gelukkig ook alles van....
Je hebt het mooi op de foto gezet allemaal!

Liefs Dinka

Diane van Duuren zei

Ziet er heel gezellig uit! Wat zullen jullie genoten hebben! Prachtige foto's!

Liefs, Diane

Hilgonda Mons zei

Wat is het prachtig bij Hennie!! Dat was zeker genieten. Heerlijk zo met je dochters! Sterkte met de naweeën. Vervelend dat dat altijd weer de consequentie is.

Lieve groet, Hilgonda

erika zei

Wow wat een mooie B&B.
Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben met zn drieën.
Ziet er heel gezellig uit en je hebt prachtige foto's gemaakt.
Beterschap met herstellen.
Gr Erika

Joolzz zei

Dit ziet eruit als een sprookje!! En ik deel je mening: ik hou ook zielsveel van mijn kinderen! Maar het zijn niet mijn vrienden. Kinderen staan voor mijn gevoel ook nog dichterbij, dus ik noem ze met trots mijn kinderen!! Mijn bloed... :-)
Genieten meid!!

Rita zei

Doe ik ook zograag met men dochters erop uit ,prachtige foto's wat een mooi B & B ,je ziet het was gezellig genieten ,leuke blog !
groetjes Rita

roth phallyka zei

dat zijn toch wel de ingrediënten voor een heel bijzonder uitje.


ทางบ้าน