zaterdag 17 september 2016

een zomer

vol emoties…

Mijn oudste dochter Rianne kreeg half juni de sleutel van haar eerste echte huis. Een feestelijke mijlpaal, ook al voldoet het huis voor wat betreft comfort, afwerking en stijl bepaald nog niet  aan de normen die wij als basis stellen. Maar het was een hele klus om als starter op de arbeidsmarkt  vanuit een studentenhuis een grote-mensen-huis te bemachtigen op de woningmarkt en dat is uiteindelijk gelukt!

Het opknappen van haar knusse stadswoning in het oude Assendorp, de gezelligste wijk van Zwolle is een meerjarenproject aangezien daar nu geen budget voor is. Vol goede moed sopten we de boel rigoureus schoon zodat ze een week later enthousiast kon verhuizen.

IMG_1834 IMG_1961

Onderwijl werden er verlaagde plafonds gesloopt, werden er muren ontdaan van meerdere lagen gips en werd er heel veel afgevoerd. Er werd elektra verlegd, in de keuken verdween de bonte kleurenpracht (rood, groen en paars) onder enkele lagen friswitte verf en één van de slaapkamers is volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

5
(slaapkamer voor)

 IMG_2020  IMG_2019
(slaapkamer na) 
Een ware metamorfose!

Maar niets is wat het lijkt.. We waren net een paar weken bezig (de slaapkamer was volledig gestript) toen Gert tijdens het klussen een flinke smak maakte en daarbij zijn rug brak. Dat was heftig..
112 – ambulance – fixeren op de schepbrancard – tilassistentie van de politie – door het raam – schutting van de buren eruit – stapvoets rijdend vanwege de hevige pijn naar de spoedeisende hulp – foto’s en scans – wachten

Diagnose: zwaar rugletsel, 2 gebroken ruggenwervels en wat (zware) kneuzingen, maar geen bloedingen of uitval. Dat had veel erger gekund! Met een aangemeten brace om zijn rug stabiel en rechtop te houden en een flinke dosis morfine en andere medicatie mocht hij dezelfde middag nog naar huis.

Ondertussen zijn we 9 weken verder, het herstel gaat voorspoedig, de breuken genezen goed en daar zijn we blij om! Maar we zijn er nog niet, bewegen moet nog uiterst voorzichtig en tillen mag niet.  Dat tillen dat is eigenlijk het lastigst, nu pas merk je hoe vaak je dingen oppakt. De zware creusetpan (Gert kookt graag en lekker) staat voorlopig werkloos in de pannenla. Boodschappen doet hij tegenwoordig elke dag op de fiets, een krat vol in de auto zetten is geen optie, toen vandeweek de zonnige zomerdagen voorbij waren kon hij niet de parasol naar de schuur te brengen, kom je even gezellig aanwaaien dan mag je zelf een stoel bij pakken  :–)  Over een paar weken mag de fysiotherapie beginnen,  ‘core stability training’ staat er op de verwijsbrief. 

Ik stond er met mijn rug naar toe, maar Rianne heeft het zien gebeuren.. dat heeft veel impact!  Langzaamaan begint bij haar de kluskriebel weer te komen.
Al met al was het een pittige, spannende en energievretende zomer vol emoties.

Maar het kon nog spannender..

Vorige week is mijn jongste dochter Janiek onverwacht en met spoed geopereerd vanwege woekerende cellen in haar baarmoeder, wat een schrik en spanning bracht ook dát in ons gezin. Gelukkig hoorden we gisteren dat ze ‘schoon’ is. HOERA!


IMG_1836

Doodmoe maar enorm trots op en blij met mijn gezin vieren we over 3 weken de liefde..

IMG_2146

We hebben al veel meegemaakt. Er hoeft maar iets te gebeuren of mijn emoties gaan met me op de loop, aan een speech als moeder van de bruid ga ik me dus niet wagen.
Dat hoeft ook niet, ik zeg vaak welgemeend dat ik van ze hou en enorm trots op ze ben..  Waarom kan ik dan toch niet dat gevoel van wél iets moeten doen naast me neer leggen??  Soms word ik zo moe van mezelf en mijn gepieker ;-(

28 opmerkingen:

Anoniem zei

Pfoe, dat is heel wat. Maar allereerst: assendorp, ja dat ken ik goed, een dorpje op zich vind ik altijd, met een prettige sfeer.

Veel gebeurd bij jullie, maar gelukkig lijkt alles nu weer wat rustiger als ik het goed begrijp. Zo kan alles zomaar op zn kop staan.

Een goed weekend.

groet

Roelien

Jeanette Renting zei

Onze zoon woont ook in Assendorp, mooie wijk. Ook een klushuis, waar al het nodige aan gedaan is door hem en door ons.

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Wat een heftige zomer hebben jullie achter de rug waarbij rug in deze zin dan wel weer heel dubbel is, bedenk ik me al typende. Gelukkig alles goed met Janiek en een heel fijn feest in het vooruitzicht. Laat los waarvan je denkt dat moet, geniet gewoon als moeder-van-de-bruid van die prachtdag, misschien is dat wel het mooiste cadeau ipv een speech :)

Soof zei

Zeau dan, wat een heftige tijd hebben jullie gehad. Fijn dat Rianne schoon is en dat je man langzaam aan herstelt. Beterschap en vier de liefde op 7 oktober!

Erika zei

Wat kan je leven dan ineens op de kop staan hè.
Gelukkig nu weer in wat rustiger vaarwater en genieten van de voorbereidingen en de grote dag straks!
Fijn weekend
Groet Erika

Janny zei

Wat een tijd hebben jullie achter de rug (beetje rare uitdrukking in dit geval). Jee.. Kan me voorstellen dat je emoties alle kanten uitgaan. Gelukkig komt het in beide gevallen goed. Probeer je maar te focussen op het mooie feest dat komt en alle vreugde die dat meebrengt. Al is dit makkelijker geschreven dan in praktijk gebracht, dat besef ik.
Ik wens jullie alle goeds en moois voor de komende tijd.
Liefs,
Janny

Fort lapin zei

Hi Corine, wat een heftige periode zeg, je zal je vast mel eens hebben afgevraagd hebben " hoeveel kan een mens tegelijk hebben" wat zullen jullie in een achtbaan gezeten hebben met Gert en Janiek. Fijn te lezen dat het met beide beter gaat, en ik hoop dat het herstel goed door blijft gaan voor Gert. Maar vergeet zeker jezelf en Rianne niet , want zo een emotionele achtbaan halt er ook in hoor. ( helaas spreek ik iot ervaring ��) lieve Corine pieker niet te veel doe wat je hart je ingeeft en luister naar je lichaam. ��
Petra

Lina zei

Meid, wat heftig allemaal! Fijn dat alles goed is/komt!
En voer de loefde 7 oktober en geniet van die dag (zonder verplichtingen)

Judith zei

Ik kan me voorstellen dat je emmertje met emoties volgelopen is... Jullie hebben het flink voor de kiezen gekregen zeg. Gelukkig nu weer Iers heel moois in het vooruitzicht om je op te richten...

It's me zei

Jeetje Corien.....wat een narigheid allemaal....niks aan gelukkig zijn jullie alweer verder in het ordes maar wat een schrik.....ook voor je dochter.....heel veel sterkte en probeer te genieten van hun trouwdag.....liefs Ria x

Karin zei

Jeetje wat veel ellende heb jij en je gezin op je bordje gekregen. Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar weer beter. Heel veel sterkte en dikke knuffel.

oma leentje zei

Dat is wel heel veel op jullie bordje Gelukkig komen nu de leuke dingen er weer aan Sterkte en een dikke knuffel

lia zei

Gelukkig is het ergste voorbij, en kunnen jullie nu vooruit kijken naar de trouwerij van Janiek.
Probeer daar zoveel mogelijk van te genieten.
Xx

Mayflower zei

Een heftige zomer Corine. Gelukkig dat het met Gert stapje voor stapje de goede kant op gaat en dat bij je dochter de uitslag ook positief is, maar wat een schrik en spanning.
Wat fijn dat je nu ook een mooi vooruitzicht heb....de trouwdag van haar.
Geniet van deze dag.

Coby Breitner zei

Nou jeetje Corine wat een zomer, gauw achter je laten. Wat heb jij en de familie je er goed doorheen geslagen dan zeg. Vooruit kijken, bijkomen en focussen op de aankomende mooie trouwdag.
Hugs Coby

Bonjade zei

Tsss.....dan komt ook alles in één keer lijkt het net....
Nu is het toch wel meer als genoeg denk je dan.....en dan nog meer........
Hopelijk nu voor heel veel jaren genoeg! Wens je mannetje beterschap en hopelijk nu allen de goede kant op......

Genieten van de liefde idd! Voor jullie allemaal!

Liefsxx

Villa Zeezicht zei

Jee... wat een vreselijke tijd zeg! Poeh, hoeveel kan een mens hebben.. Heel veel sterkte gewenst met al je dierbaren. Ik hoop dat voor beiden het herstel verder goed verloopt zodat jullie toe kunnen leven naar een geweldige bruiloft! Liefs!!

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat een heftige tijd hebben jullie gehad zeg! Dat is geen zomer om met mooie herinneringen op terug te kijken! Ik dacht dat wij het voor de kiezen kregen maar een kind met zoiets is nog erger voor mijn gevoel! Maar goed....alles wat je overkomt ervaar je bij je zelf natuurlijk erger.
Fijn dat het met Gert ook goed gaat en het mooiste cadeau is natuurlijk het feit dat Janiek schoon is!
Nu op naar een onvergetelijke bruiloft!
Ik hoop dat je van de voorbereidingen kunt gaan genieten...maar je hoofd moet nog even in de ruststand denk ik.

groetjes Trijnie

Anoniem zei

Wat een heftig verhaal. Kan me voorstellen dat zoiets heel veel emoties met zich meebrengt. Gelukkig dat man en dochter aan de het herstellen zijn van al dit naars. Voor jou zal dit best slopend zijn,maar ik hoop dat met een bruiloft in het verschiet alles daarna weer wat rustiger wordt. Heel veel sterkte en vooral beterschap voor jullie.

Liefs en groetjes,
Hanny Volker

Diane van Duuren zei

Wat een zware tijd hebben jullie achter de rug, pffffffff.....
Wat fijn dat het nu allemaal weer voorspoedig gaat, ik wens je een hele mooi dag toe op het huwelijk van jullie dochter. Onze zoon trouwt volgende week donderdag, ik was altijd relax maar nu gaat het toch kriebelen......😉

Liefs,
Diane

Room Seventeen zei

Wat een nare tijd hebben jullie achter de rug! Zoveel zorgen en toestanden. Gelukkig dat Gert herstellende is en dat Janiek goed bericht heeft gekregen. Ook aan jezelf denken hé Corine, want het kost je natuurlijk heel veel energie.....
Focus je maar op alle goede berichten en geniet straks van de mooie bruiloft !

Anneke zei

Oeps er ging iets mis. Wat een heftige tijd hebben jullie achter de rug. Eerst Gert en dan je dochter. Gelukkig gaat het weer wat beter met ze. Ik heb echt met je te doen want het is niet mis wat er allemaal is gebeurd.
En wat een heerlijk nieuws dat je dochter gaat trouwen. Dat kunnen jullie nu wel gebruiken. Ik wens je heel veel sterkte.
Liefs Anneke

Petra zei

Heftige tijden bij jullie, mooi dat he nog zo afgelopen is..
Leuk een een trouwerij, spannend maar geniet er maar van. Het is altijd veel voorbereiden maar voor je het weet alweer voorbij 😳

Tot woordje 😉

Marjolein zei

Wat een heftige zomer voor jullie. Het is een wonder dat het met Gert zo is afgelopen en wat een enorme opluchting voor jullie én je dochter dat alles schoon is! Wat kun je als moeder dan een angst voelen hè, als er iets is met je kind en je eigenlijk machteloos bent en moet afwachten.

Nieneke zei

Jeetje, heftig zeg! Veel sterkte

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Hier wordt je even heel stil van, wat kan geluk en verdriet dan dicht bij elkaar liggen. Heftig en kan mij voorstellen dat de emoties door je lijf gieren. Gelukkig gaat het weer de goede kant op, alhoewel het ook nog een lange weg voorwaarts zal zijn, sterkte, Pauline

Joolzz zei

O lieverd, dat bedoelde je dus met de rollercoaster! Dit is heftig, dit is schrikken! Dit is gelukkig ook de goede kant op gekanteld... Pfttt... Kan me voorstellen dat jullie je even als door de mangel heen voelen!
Nu maar genieten van de grote dag binnenkort!!
Xxx

roth phallyka zei

Ook een klushuis, waar al het nodige aan gedaan is door hem en door ons.


ทางบ้าน