vrijdag 2 december 2016

koorddansen

op de grond…

En weer zijn er een paar maanden voorbij. Na de heftige zomer hebben we  7 oktober genoten van de prachtige, liefdevolle bruiloft van mijn jongste dochter Janiek en haar René.

  phone.1..
Een stralend bruidspaar, buren die allemaal meeleefden en de hele straat vol hadden gehangen met vlaggen..

IMG_3396

Gert mocht Janiek weggeven  <3

IMG_3397.

Zussen, mijn twee dappere, lieve meiden begonnen die bijzondere dag samen... Janiek had Rianne gevraagd haar te helpen met haar jurk (en haar roze schoenen)..

Het was mooi, gezellig, we hebben volop gefeest en genoten! Ik ook ja, ik ben mijlenver over mijn grenzen gegaan, maar het was het waard,  een dag vol liefde!

Met Gert gaat het goed, hij is weer volledig aan het werk en met voldoende rust en gecontroleerde bewegingen kan hij de normale dingen weer doen. Pas na een jaar zal duidelijk worden of het nu nog aanwezige ongemak (stijfheid en pijn) blijvend zal zijn.

Na alle hectiek doe ik rustig aan.  Maar het lijkt wel alsof die rust juist ruimte biedt aan spanning en moeheid, het ene moment voel ik me goed en zit ik vol plannen,  even later voel ik me bang, moe en leeg.
Ik ben een koorddanser, ik balanceer op het evenwichtskoord, ik zoek stapje voor stapje mijn weg.. Ik heb in de afgelopen tientallen jaren wel geleerd geen onnodig risico te nemen en dus ligt mijn koord gewoon op de grond :–)) En tóch is er de constante spanning.. doodmoe word ik ervan.

Om er even tussenuit te zijn, gingen Gert en ik 3 dagen naar ons geliefde Walcheren.

IMG_2107

IMG_2099

IMG_2066

IMG_2115IMG_2125

IMG_2130
 IMG_2091

We hebben al diverse logeeradressen gehad, deze keer verbleven we Bij Juuls in Domburg. Een aanrader!

Zaterdag zetten we de auto bij het station van Vlissingen, dat ligt wat buiten de stad en ik was er nooit eerder geweest, maar wat is dat een leuk, sfeervol oud, station!

IMG_2156 IMG_2151
IMG_2155

Terwijl wij wachtten op het  voet/fietsveer naar Breskens voer Sinterklaas met z’n zwarte Pieten begeleid door het loodswezen veilig de haven van Vlissingen binnen, typisch een gevalletje: op de juiste tijd op de juiste plek!

IMG_2150

IMG_2165

De skyline van Vlissingen, moderne hoogbouw én een authentieke Hollandse molen.

Aan de overkant was het flink koud, grijze wolken en een frisse wind  (en een opkomende paniekaanval) deden ons na een korte wandeling met de eerstvolgende boot teruggaan, naar de warme gezelligheid van Zoutelande.
IMG_2181
IMG_2191
IMG_2185IMG_2197

IMG_2202
IMG_2196

Blij dat ik weer thuis was, sloopten we voor meer lucht en ruimte in ons kleine huis, de kast onder en de wand naast de trap eruit.

IMG_3390

Ik ben enorm blij met het resultaat! Voorlopig laten we het even zo, het afwerken doen we in etappes.
Zonder echt op zoek te zijn vond ik de prachtige grote kruik  bij Zuiderburen Antiek (mp: bric Noordeinde) en ik bestelde een mooie grote gevilte schapenvacht, dat verdoezelt aardig dat we nu een stuk eiken vloer te kort komen ;–)

18 opmerkingen:

G-STYLE zei

Hey Corine,

wat leuk om weer even van je te horen.
Wat hebben jullie veel beleeft... akelige dingen maar ook hele mooie dingen.
Fijn dat de trouwdag van je dochter zo,n mooie dag was, ze zagen er beiden dan
ook stralend en knap uit. Lijkt me zo bijzonder als een kind van je gaat trouwen.
Hopelijk maak ik dat ook nog eens mee ;-)

En jouw energie is nog steeds erg wisselend begrijp ik. Goed dat je de lat laag legt en het koord dus op
de grond laat liggen. Lijkt me alsnog erg lastig om het evenwicht daarop te bewaren.
Rustig aan en kleine stapjes, dat doe je al en ondanks dat toch nog veel spanningen.
Knap dat je ondanks alles toch de moed blijft houden om je huis mooier te maken, de
kinderen te helpen, kussens te maken enz. Heb bewondering voor je hoor !

Hopelijk een rustig en ontspannen laatste maand van dit jaar,
(en weer wat vaker een blogpost van je ;-0 )

Hartelijke groet van Gea

lia zei

Fijn dat je ondanks alle moeheid toch steeds weer de kans grijpt om te genieten.
Het is ook mijn favoriete stukje Nederland. En het komt me dan ook bekend voor, omdat wij afgelopen zomer nog in vlissingen waren.
Het geeft zeker meer ruimte in je woonkamer, en die vloer komt ook wel weer in orde.

Probeer ondanks alles toch te genieten van deze drukke hectische maand.
Liefs lia

Coby Breitner zei

Dapper dat er toch weer een blogje geschreven is en ik kan me voorstellen dat ook dat weer energie van je heeft gevraagd. Wat zag je dochter er mooi uit, zo lief met roze schoenen.
Take youre time, we weten allemaal hoe het met je gaat en genieten als er een blogje is maar weten ook als het even niet gaat waarom.
Een mooie decembermaand, liefs en groetjes Coby

blauwruitje zei

Omdat ik niet zo heel actief ben in blogland op het moment, mis ik het een en ander. Maar pff wat een zomer zeg! Fijn om te lezen dat alles weer een beetje op orde lijkt te komen. Ik wens je een hele rustige en mooie winter toe. Fijn weekend. Groetjes Sandra

Villa Zeezicht zei

Wat een fijne dingen warenn er voor jou om op terug te kijken, en ondanks je wisselende energie heb je ze toch maar mooi beleefd :) Ik geniet vooral van jouw foto's en belevenissen op 'mijn' eigen eiland, zie alle bekende plekjes nu door jouw ogen.. echt bijzonder! En.. laat je ons gauw zien hoe het verder gaat met de ruimte onder de trap? Lieve groet weer xx

Room Seventeen zei

Ha Corine, fijn om weer een blogpost van je te lezen! Wat heb je een enerverende tijd achter de rug.....een rollercoaster vol met emoties.
Dat heeft ongetwijfeld bergen energie gekost. Ik hoop van harte dat je de komende tijd weer een beetje op adem kunt komen.
Veel rust, balans en nieuwe energie toegewenst!
Liefs Hennie
P.S : Corine, misschien een tip voor je: Floatcenter Heerde. Ultieme ontspanning. Ga het eens proberen het is fantastisch!

Home and Lifestyle zei

Fijn om te horen dat het met Gert nu goed gaat en dat hij de normale dingen weer kan doen. Dat zal voor jullie beiden een opluchting zijn. Maar wat zou het minstens net zo fijn zijn dat jij ook verbetering zou merken, het lijkt mij behoorlijk frustrerend wanneer je eigenlijk nooit goed weet waar je aan toe bent...het ene moment lijkt het best aardig, het andere moment voelt als drie keer niets.

Gelukkig gaan jullie er nog steeds op uit, blijven jullie mooie plekjes bezoeken om te genieten.

Liefs, Ingrid

Le Style zei


Hi Corine, wat leuk om weer een blogpost van je te lezen! Wat hebben jullie een enerverende tijd achter de rug. Goed te lezen dat het met Gert nu ook weer goed gaat en hij weer kan functioneren.

Mooie foto's maak je toch! De liefdevolle bijzondere dag heb je mooi vastgelegd. Gefeliciteerd en heel veel geluk voor het bruidspaar. Ik geniet ook altijd van je foto's op instagram. Van dat wat je toch maar onderneemt en de mooie kussens die je maakt.

Ik wens je rust en balans toe!


Liefs,
Yet

Gea Loosman zei

Wat herken ik je gevoel, die vermoeidheid waar je maar niet vanaf kan komen met daarbij al die lichamelijke ongemakken.
Doe maar rustig aan en probeer het fijne te blijven zien.
De dagen weg zijn in iedergeval heel goed voor jullie geweest.
Mooie foto's heb je gemaakt!
Doe het rustig aan in deze drukke tijd.
Groetjes Gea

Lynda Hovens zei

prachtige foto;s van een stralende bruid. Wat zullen er veel gemengde gevoelens zijn geweest na zo'n zware zomer!
Ademhalen kun je dan inderdaad het beste op Walcheren....altijd een goed idee!

liefs
lynda

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat heb je genoten van de bruiloft van je dochter en wat zal dat emotioneel geweest zijn toen je Gert daar zag lopen met Janiek! Jammer dat je dit moet bezuren maar het was de moeite waard!
Fijn dat het met Gert beter gaat, dat is tenslotte een zorg geweest! Dan is het fijn om er even uit te zijn.
Wij waren iets eerder ook op Walcheren een week zonder thuiszorg en met mooi weer!Wij waren in Zoutelande maar hebben ook heerlijk in Domburg geluncht...echt vakantiegevoel!
En nu de decembermaand...rustig aan hoor! Maar ook genieten.

groetjes Trijnie

Marjan zei

Wat fijn om te horen dat het met Gert een heel stuk beter gaat. Dat is in ieder geval een zorg minder. Je hebt al met al een drukke periode achter de rug waar je natuurlijk over je grenzen bent gegaan maar die dat zeker waard waren. Nu rustig doortobben....(sorry voor de plagiaat maar ik kon mij er zo goed in vinden en ik denk jij ook)

Hele dikke knuffel,
Marjan

Nieneke zei

Die roze schoenen! Leuk!!!

Petra zei

Ik ben al een tijdje niet geweest zie ik.. tjonge Gorine! Wat een achtbaan van emotie hebben jullie gehad de afgelopen zomer! Fijn om te lezen dat Gert weer aan het werk is, dat het met Janiek goed afgelopen is en ze een prachtige dag heeft gehad, eentje om op terug te kijken. Het lijkt mij heel bijzonder om je dochter zo te mogen zien. Fijn ook om te lezen dat je ondanks alles toch kan genieten van de kleine dingen om je heen. Al zal het elke dag met vallen en opstaan zijn....

Groet, Petra

Le Style zei

Hele fijne feestdagen! Geniet!

Liefs,
Yet

Gwennie zei

Wat een prachtige bruid!! (met geweldige schoenen!!)
Nu nog heerlijk nagenieten van dit mooie jaar... :-)

Obat Herbal Sakit Maag zei

Cara Menyembuhkan Mata Juling Pada Anak

roth phallyka zei

kinderen te helpen, kussens te maken enz. Heb bewondering voor je hoor !


ทางบ้าน