donderdag 12 oktober 2017

loft

of toch niet…

Ons kleine huis is een fijn THUIS. We wonen hier al meer dan 10 jaar met veel plezier en in die tijd is het ons gaan passen als een jas. Ik voel me veilig en thuis in ons knusse kleine huis, maar mijn droomhuis (een heerlijk ruim loft met veel licht, lucht en ruimte) is het niet. 
Ons huis staat op een fijne plek en het heeft een diepe vrije achtertuin. Met een perceelbreedte van 5 meter zit er niet veel ruimte tussen ons en de buren maar als we soms ergens anders kansen zien, is er altijd wel iets wat ons ervan weerhoudt onze fijne stek te verruilen voor een nieuw avontuur.

Sinds Gert z’n rug brak vorig jaar zomer staat het klussen op een laag pitje, want al zijn medisch gezien de breuken prima hersteld de restverschijnselen als constante stijfheid en pijn maken het lastig om vol enthousiasme lekker bezig te gaan met wat dan ook.

Toch konden we onlangs een grote klus van onze todo-lijst afstrepen. We hadden vorig jaar zomer in de woonkamer al een deel van de wand naast de trap weggebroken.

image1

Het slopen van die muur was zo gebeurd, maar de gevolgklussen waren best pittig. Langs dat muurtje liepen net onder het plafond een aantal elektriciteitsbuizen en water -en gasleidingen naar het achterhuis. We hebben ze bij gebrek aan kluszin en inspiratie tijden met rolladetouw  ;-) bij elkaar gebonden gehad, maar de afgelopen maanden klommen we toch met regelmaat de klustrap op om er een mooie koof omheen te timmeren. Ondertussen heeft de vloerenman gelukkig de eiken vloer van de woonkamer door kunnen leggen tot onder de trap en op wat kleine stucreparaties na is ‘project trap’ nu geklaard.IMG_4243
IMG_4246 - kopie

Waar we ook druk mee waren.. het zoeken van een nieuwe bank. Die van ons was na tien jaar niet meer netjes en de kussens waren behoorlijk ingezakt, maar wij zijn allebei lang en het lukte absoluut niet iets te vinden wat comfortabel zit én ook nog eens past bij onze smaak.

Dus bestelden we nieuwe kussens en nieuwe hoezen voor onze oude bank. Dan kunnen we weer een aantal jaar vooruit. Nou, dat valt tegen.. de nieuwe kussens zitten voor geen meter. alsof we op visite zitten in ons eigen huis. De kussens zijn zo vol, het voelt alsof je uit de bank geduwd wordt ;-)  We hebben er al vulling uitgehaald, maar echt happy zijn we er niet mee. Vorige week hebben we zelfs de poten eronder uit gehaald om het visitegevoel iets te verminderen, dat heeft wel wat geholpen maar toch..

Gelukkig is het plaatje wel leuk! En met de trap zo in het zicht begint het ook ietwat op een loft te lijken (met een beetje fantasie!) toch?

15 opmerkingen:

blauwruitje zei

Dat ziet er zeker goed uit. Heel sfeervol. Wel vervelend dat jullie bank er niet vooruit op is gegaan.
groetjes Sandra

'Inga' zei

Het gras is altijd groener...het ziet er echt goed uit hoor! Misschien wil je een nieuwe uitdaging?
Alvast een fijn weekend!

basichus zei

Mooi, en je trap…. wij hebben onze trap in het nieuwe huis precies
hetzelfde..Heerlijke inspiratie… leuk dat je weer een blog heb geschreven.

Kram/ Marion

anja zei

Ik vind het heel mooi geworden, dat je de trap nu in het zicht hebt gehaald.
Jammer dat het met de gezondheid nog zo tegen zit, en dat de bank nu ook niet is wat jullie ervan verwachten.

Le Style zei

Mooi ruimtelijk zo & wat een sfeer!
Geniet van een heerlijk zonnig, nazomer weekend ;-)

Yet

Villa Zeezicht zei

Prachtig!! Wat een mooie sfeer zo, heel rustig en gezellig! Jammer van de bank, misschien nog wat verder prutsen met de vulling? Succes!

It's me zei

Mooi Corine. ...sfeervol hoor.....fijne zondag liefs Ria x

Mirjam zei

Die trap hoek is echt prachtig geworden, wat is het dan gelijk ruim hè. Pech dus met de bank, maar misschien gaan de kussens vanzelf wat meer inzitten? Fijne dag vandaag,
Mirjam

Gea P zei

Prachtig geworden Corine ! En ik vind jullie huis echt een super mooie en rustige uitstraling hebben. Wordt idd steeds meer een loft;-)

Dank voor je leuke reactie op mijn post. Afscheid nemen van de spullen is inderdaad niet zo erg. Eenmaal weg is het goed. Ga toch steeds meer voor een leger huis. Boven een kamer over waar we eigenlijk nog niet eens een bestemming voor hebben.

Nou Corine , vond het erg leuk weer een blogpost van je te lezen. Wie weet komt er snel weer een volgende.
Hartelijke groet Gea

roth phallyka zei

Geniet van een heerlijk zonnig, nazomer weekend ;-)


ทางบ้าน

Jeanette zei

Hai Corine,

Er bestaan winkels waar men banken verkoopt speciaal voor lange mensen. Dit zou natuurlijk ook nog een optie kunnen zijn. (ik herken het probleem, mijn man en ik zijn ook lang, 1.87 en 1.93)

Succes met het maken van je keuze.

Groet,
Jeanette

lia zei

Ik vergeet nog weleens om hier te kijken. En nu even ver terug kijkend door de leeslijst kom Ik je post tegen. Leuk km ook weer even wat te lezen. Wat waren we er altijd druk mee. En wat ons huis er anders uit in die beginjaren. Ruimte heb je zeker gekregen, want de eerste keer dat ik bij je kwam zat ik aan de eethoek tegen de trap aan.

roljaloezie zei

Deze kamer inspireert mij enorm. Met name het plafond geeft een bijzonder authentiek landelijk gevoel. De kleur en reflectie van de wanden zijn slim gekozen. Erg mooi gedaan met een dikke pluim.

Roomba 680 zei

Wat een prachtige inrichting is het geworden!

Progresive Loans zei

Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Oproep / WhatsApp: +16626183756
Website: https://progresivefunding.wordpress.com